Autors Tēma: Vizīte Lāčplēša iela 71  (Lasīts 7504 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Vizīte Lāčplēša iela 71
« Atbilde #75 : 2016. gada 29. septembris, 19:31:08 »
Un pēc pusgada vairs nebūs tas_pats_lv, bet cits_mormonis.  :thinking:

Izziņai mana draudzene deva man svētību sasieties ar mormoņiem ar vārdiem, "ka viss ir labi, kas izmaina mani uz labo", un, es domāju domās droši vien nodomājot, "ja kāds šo akmeni var pacelt, lai jau paceļ, man apnicis ap viņu spēkoties. Izkustinās man tikai labāk, tad jau varēs ripināt kur grib ;) Savādāk visu laiku guļ kur nokritis".  Un mana gadījumā mani "mormoņu evaņģēlisti" visi varbūt mani bērni pēc vecuma ;) tā kā mūsu nopietnā komunikācijā visu laiku valda sajūta, ka viņi ir atnākuši uz eksāmenu, kur man patīk jautri palīdzēt viņiem pāri visādiem šķēršļiem zināšanās un neveiklās situācijās, tā kā viņi nav spējīgi uz mani izdarīt spiedienu.
Jā, un šie brāļi un jaukās māsas nelieto vārdus, bet gan činu - elderis (draudzes vecais) vai māsa. Tā kā būs jums pēc mans kristības saņemšanas mormoņu_elderis_pats :D :) lv ir bezjēdzīgs, jo kārtīgam mormonim ir jādodas sludināšanas misijā, tāpat ka musulmanim uz meku.       

Atslēdzies tuk

« Atbilde #76 : 2016. gada 29. septembris, 21:43:45 »
Nu kā vienmēr - šer, šer la femme... ;)
(pardon mai frenč :) )
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 29. septembris, 21:49:33 no tuk »

« Atbilde #77 : 2016. gada 01. oktobris, 12:23:38 »
Es drīzāk nošautos nekā pieņemtu ticību, kas paģērētu turpmāko dzīvi pavadīt vienīgi uzvalkā. Vismaz pa mājām vecās treniņbiksēs staigāt drīkstēs?   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #78 : 2016. gada 05. oktobris, 18:18:27 »
Vajadzētu laikam uzrakstīt atskaiti par pēdējo vizīti Lāčplēša ielas 61 namā un parunām ar mormoņu pārstāvjiem. Šoreiz viņi mazliet kavējās, jo liekas draudzes grupiņas sanākšana nebija beigusies. Un mani sagaidīja māsa Stašaite un Kunzelmane, un ievedusi māsu mēs satikām `liekas Gati` un prezidentu. Man ir ļoti liekas problēmas ar vārdu atcerēšanos, kad satiekos ar šīs draudzes pārstāvjiem. Kas ir samēra jocīgi, kaut gan es tajā vairāk vainotu, ka uz Lāčplēša ielu  eju ar kājām un šī pastaiga manai sirdij liek pumpēt gana daudz asinis un man acīmredzot izmainās ķermeņa kondīcija. Vienlaikus es gribētu paskaidrot, ka man ne mazākās pretenzijas pret to, jo man ikdienā ir sēdošs darbs un pastaigāties ir tikai veselīgi. Bet nu jā, mēs pēc sasveicināšanās pārcēlāmies uz priesterības telpu, kur sasēdāmies ap lielu galdu. Uzsākām ar lūgšanu, ko noskaitīja `gatis`, kur nobeigumā prezidents palūdza mani pastāstīt par sevi, par maniem uzskatiem, painteresējās par ar ko es nodarbojos un kāda ir mana dzīves pieredze. Protams, visā tai gūzmā pārjautāja, vai es esmu piedzīvojis Dieva darbus savā dzīvē, un es godīgi atzinu, ka gan jau kāda augstāka būtne ir, un gan jau viņa ir darbojusies mana dzīvē, bet es īsti neizdalu to, kas noticis neizskaidrojumu iemelsu dēļ no pārējā, kas noticis, līdz ar to dievu vainot nevaru. Un šī domu apmaiņa beidzās ar vārdiem no Jeremijas grāmatas par to ka katram cilvēkam ir dieva nodoms. Un tādā garā prezidenta iztaujāts mēs nonācām, pie nākamās tēmas par "pestīšanas ieceri", kas ir par dzīves jēgu. Un šī tēma sākās ar koncepciju, ka iesākumā mēs visi - savā garā - bijām ar dievu. un tad nāca krišana, kuru mēs jau visi zinām - stāsts par Ādamu un Ievu. Un par šo nepaklausības aktu, gan jau gan ir ļoti specifisks viedoklis taisni Mormona grāmatai: Nefija otrā grāmata 2:22-25 "un tagad, lūk, ja Ādams nebūtu izdarījis pārkāpumu, viņš būtu palicis Ēdenes dārzā. Un visām lietām, kas bija radītas, vajadzēt palikt tajā pašā stāvoklī, kādā tās bija, kad tika radītas <...>  Un viņiem nebūtu bērnu; tāpēc viņiem būtu jāpaliek nevainībā, esot bez prieka, jo viņi nepazīst bēdas; nedarot neko labu, jo viņi nepazīst grēku." un uz ši fakta mums izraisījās gana liela diskusija, 1 Mozus grāmatas 3 nodaļa ir reti lasāms gabals, un gana labi viņu zinu. "4  Tad čūska teica sievai: "Jūs mirt nemirsit,  5  bet Dievs zina, ka tanī dienā, kad jūs no tā ēdīsit, jūsu acis atvērsies un jūs būsit kā Dievs, zinādami labu un ļaunu."" un problēma ir vai Čūska varbūt dieva sūtīta? Un ja nu nejaušām ir, pēc kā izskatās dievs šādi rīkojoties? - ļoti liels mulsums :( Varbūt tā arī ir domāts, lai rastos jautājumi, jo atgādināšu ka PDSJKB ritualā lielu lomu spēlē lūgšanas, kā atbilžu gūšanas ceļš?
Bet nu sestdien un svētdien PDSJKB baudīs dievkalpojumus un to ietvaros jau no 10 skatīsies ikgadējas vispārējās konferences uzstāšanās.
https://www.lds.org/general-conference/sessions/2016/10?lang=lav&cp=lav-lv
arī varat baudīt šīs uzrunas un veidot savu viedokli uz objektīvisma bāzes :)