Autors Tēma: Vizīte Lāčplēša iela 71  (Lasīts 7491 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Vizīte Lāčplēša iela 71
« Atbilde #60 : 2016. gada 26. septembris, 19:14:23 »
Kā jau ir rakstīts:

Citāts
Dievs nu beidzot cilvēku radīja —
 Vienu aci un ausi, divām rokām
 Un kājām, teikdams:
 Tev būs redzēt tik labu,
 Dzirdēt tik labu
 Un staigāt tikai pa labajiem ceļiem.
 Būsi līdzīgs tu dieviem,
 Cēlies iz mūžīga dievības gara.
 Bet atnāca velns, un cilvēkam guļot,
 Taisīja otru aci un ausi, sacīdams:
 Ļaunu tev redzēt, ļaunu tev dzirdēt,
 Un staigāt tikai pa ļaunajiem ceļiem.
 Nokaudams, maitādams visu,
 Uz zemes radīsi niknāko pekli.
Tā kā visiem ir "tiešais vads" ar dievu, bet cik nu viņu klausa, cik klausa tam otram, kas bieži ir daudz pieņemamāks. :) :evil: :angel: Tā kā meklējiet labo un pareizo jeb dieva gribu savā dzīvē!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #61 : 2016. gada 26. septembris, 20:44:35 »
Ja dievs radīja cilvēku pēc savas līdzības, tad sanāk, ka dievam ir viena auss un
viena acs kā ciklopam???
Dievs radīja un velns arī pieveidoja, tad jau abi radītāji?
Nesaprotu...
Dievs ir vājāks kā Velns?
Ja Dievs velnu nevarēja apturēt, tad kā lai var vienkāršs mirstīgais?, tad jau viņš varenāks kā Dievs???

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #62 : 2016. gada 26. septembris, 23:53:44 »
Ja dievs radīja cilvēku pēc savas līdzības, tad sanāk, ka dievam ir viena auss un
viena acs kā ciklopam???
Dievs radīja un velns arī pieveidoja, tad jau abi radītāji?
Nesaprotu...
Dievs ir vājāks kā Velns?
Ja Dievs velnu nevarēja apturēt, tad kā lai var vienkāršs mirstīgais?, tad jau viņš varenāks kā Dievs???

Jā un tā ir lielā lieta vienmēr izšķirt, kas ģenerē tas domas, ko tu uzraksti forumā - vai patiess Jēzus kristus sekotājs vai Farizeja gars Tevī :)

Bet katrā gadījumā stāsts turpināsies, jo jau 3dien es atkal došos pie māsām un jautāšu pēc atbildes viņam pašām. :) Kāpēc gan ir šāda attieksme no determinatīvi labiem cilvēkiem, kuriem būtu jāvienojas Jēzus mīlestības lielā lokā, bet kas to nedara :(

Atslēdzies tuk

« Atbilde #63 : 2016. gada 27. septembris, 00:06:30 »
Dodies, pie māsām. Lai viņas Tevi apgaismo.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #64 : 2016. gada 27. septembris, 00:22:09 »
Un apgaismo tālāk mūs.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #65 : 2016. gada 27. septembris, 19:03:03 »

šeit ir vienas sektas viedoklis, par to ka visi pārējie ir sliktie.   :facepalm:
p.s. viņam mazliet atgādina Aināru Šleseru ;)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #66 : 2016. gada 29. septembris, 00:02:00 »
nu tā biju pie māsām ar visiem maniem jautājumiem. Šoreiz es pat pamanījos kavēties, un nu mani sagaidīja četri gabali: divas "māsas" - Stašaite un Kunzelmane, kā arī "brāļi" (elderi) Andersens un Josts ies speciāli pārprasīju). Mēs ievācāmies mazā sarunu telpā, kur pēc lūgšanas māsas mani uzklausīja, ka citi kristieši Mormoņus uztver ļoti slikti. Patiesībā, ja jāsaka godīgi, tad nekādu atbildi es nesaņēmu, cik saņemu atbildes uz tieši uzdotiem jautājumiem:
a) Mormoņi atzīts kā Jēzus Kristus ir glābējs,
b) Mormoņi atzīst trīsvienību, bet gan ka ka atsevišķas personas, bet nekā vienu vienību,
iesākuma viņi gana uzstājīgi izvairījās no jebkādas citu draudžu uzskatu komentēšanas, bet tālākā saruna gana labi paskaidroja kāpēc. Un turpinājām mēs ar brošūriņas, kas aptuveni ir publicēta arī šeit.  Un šīs brošūriņas apspriešana sākas ar "debesu Tēva jēdzienu", kas ļoti duāls, jo Tēvi ir visādi, bet šīs sarunas mērķis bija novest sarunu uz priesteriem, kā dievs ieceļ priesterus, t.s. ari Jēzus iedibinātājā baznīcā, kur Jēzus par priesteriem ieceļ apustuļus. "Tādejādi Jēzus Kristus Baznīcu vadīja Dievs, nevis cilvēki." Situācija mainās brīdī, kad mirst Jēzus, un vēlāk arī Apustuļi ļi tikai nonavēti, ka mocekļi - izņemot Jāni, ko Jēzus pieņēma pie sevis debesis. Kas principā ir novedusi pie priesterības zuduma!  Un tikai 1829 gadā Džozefs Smits saņēma Dieva svētību patiesās dieva priesterības atjaunošanai. Un Džozefs Smits šo ceļu no dieva saņēma pateicoties lūgšanām, un tāpēc Mormoņiem nozīmīgā vietā ir lūgšanas, rītā un vakarā. Katram šādu pārrunu dalībniekam ir atvēlēta gana precīza 1h, man ka cilvēkam kas mīl kārtību, tas ir gana patīkami, bet tas ož pēc "industriālisma". Un mūsu saruna šīs brošūras ietvaros netika pabeigta. man uz nākamo tikšanos tika uzdota izlasīt no Mormomona grāmatas Trešais Nefijs 11. nodaļu "Tēvs liecina par Savu mīļoto Dēlu. Kristus  parādās un pasludina Sevis veikto Grēku izpirkšanu. ..." 

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #67 : 2016. gada 29. septembris, 01:51:10 »
Nopietni???
bet pag..Tu pats vismaz juti gandarījumu no šis sarunas? atstāstu izlasot, netop skaidrs..nafik iet vēlreiz  :scratch: ja pēc pirmās reizes likās,ka vajag...tad pec šīs reizes man buutu gana.
mani nepārliecināja,ka vispār ir ceriiba  uz atbildēm... bet varbūt atstāstījumā kkas ir nozudis... :coffee:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #68 : 2016. gada 29. septembris, 07:29:43 »
Ai,ai, sākumā jauna meitene klusā ieliņā, tad māsas, nu jau māsas un brāļi,
nākošreiz būs vienīgi brāļi..., piesargies! ;)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #69 : 2016. gada 29. septembris, 08:28:48 »
Un pēc pusgada vairs nebūs tas_pats_lv, bet cits_mormonis.  :thinking:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #70 : 2016. gada 29. septembris, 09:02:05 »
Situācija mainās brīdī, kad mirst Jēzus, un vēlāk arī Apustuļi ļi tikai nonavēti, ka mocekļi - izņemot Jāni, ko Jēzus pieņēma pie sevis debesis. Kas principā ir novedusi pie priesterības zuduma!  Un tikai 1829 gadā Džozefs Smits saņēma Dieva svētību patiesās dieva priesterības atjaunošanai. Un Džozefs Smits šo ceļu no dieva saņēma pateicoties lūgšanām...

nu redz te jau sākās pirmie brīnumi :) a kā tad Bībele un Kristus un klints (Kefa, Pēteris) uz kuras Kristus ceļ savu baznīcu?! no tā izrietošā pāvestu institūcija... aizbrauc uz Romu, tur sv. Pētera bazilikā visi pāvesti smuki rindiņā sarakstīti, Smitu I kaut kā nemanīju... :) 

Un Tu brīnies, kāpēc pārējiem kristiešiem ir noraidoša attieksme pret mormoņiem - tāpēc arī ir noraidoša, ka viņi principā noliedz daudzas svarīgas lietas, t.sk. priesterību (lasi - baznīcas autoritāti), vairākus sakramentus, tā vietā piedāvājot Smitu ar zelta plāksnēm, kuras bez viņa neviens nav redzējis. vāji.   

Bet ticību neizvēlās, tā kā angīna uzbrūk un pārņem visu cilvēku.
Mēs Tevi mīlēsim tādu kāds Tu esi  :m: 

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #71 : 2016. gada 29. septembris, 10:18:05 »
Nopietni???
bet pag..Tu pats vismaz juti gandarījumu no šis sarunas? atstāstu izlasot, netop skaidrs..nafik iet vēlreiz  :scratch: ja pēc pirmās reizes likās,ka vajag...tad pēc šīs reizes man būtu gana.
mani nepārliecināja,ka vispār ir cerība  uz atbildēm... bet varbūt atstāstījumā kkas ir nozudis... :coffee:

Jap, viss ir kļuvis nopietni. Un atbildes ļoti nejaukā formā, netiešā veidā, kā jau piefiksēja daddy, ir sniegtas - un tas ir mormonu koncepta pamata.  Uz šo brīdi man liekas, ka mormonu baznīca ir cilvēkiem ar speciālu aicinājumu. proti, es tapāt ka mellene mazliet pazaudēju būtību visam šim pasākumam, bet izjūtu institucionālo spriedzi, jo viennozīmīgi es tieku virzīts uz kristīšanos jeb priesterības pieņemšanu. Pie tam, manā gadījumā tas tiek darīts ļoti efektīvi - proti - tādā mazliet bībeliskā valodā, "es tieku nomētāts ar seklām, lai es pats izdomātu, ko ar viņam iesākt". Un tas manā gadījumā ir ļoti efektīvi. Kas nodrošina manu emocionālu iesaisti. Es pat metu kaunu pie malas un ieskatījos wikipēdijā, par mormoniem. Un tur atklājas, ka ir kulturālie mormoni: 'main stream' momoņi un 'fundametālisti' mormoņi. Kas viennozīmīgi ir jautājums māsām, pirms nenovēršami turpināt soli pa solim tuvoties ūdens kristībām. ;)  No otras puses, mormoņi ir bībelē paredzēta protokristiešu  kategorija, ko apraksta apustuļa Pētera pirmā vēstulē 2:9-10:
"Bet jūs esat izredzēta cilts, ķēnišķīgi priesteri, svēta tauta, Dieva īpašums, lai jūs paustu tā varenos darbus darbus, kas jūs ir aicinājis no tumsas savā brīnišķīgajā gaismā, Jūs, kas citkārt nebijāt tauta, bet tagad Dieva tauta, kas nebijāt apžēloti, bet tagad esat apžēloti".
Vienlaikus, es pāršķirstīju to bukletu un tur skaidri ir definēts, ka nav nekādu "karjeras" iespēju - pamatā draudze, kas mormoņu gadījumā pamatā ir lūgšanas un papildus aktivitāte: sievietēm - palīdzības biedrība, vīriešiem priesterības sanāksmes.  Mans klupšanas akmens ir ģērbšanās, kā Saeimā, vienos uzvalkos, kas man nezkāpēc saistās ar bērēm un pielīdzinātiem pasākumiem, kaut gan pēdējo reizi bija opera.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #72 : 2016. gada 29. septembris, 11:31:36 »
Mēs Tevi mīlēsim tādu kāds Tu esi (C daddy) :m:

man vēlreiz jāsaka - nopietni?? tik viens vairs klupšanas akmenis palicis(uzvalks)  :scratch: :confused:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #73 : 2016. gada 29. septembris, 11:56:31 »
“...nav nekādu “karjeras“ iespēju...“
Inčīgi, ko tik cilvēki nemeklē reliģijā... ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #74 : 2016. gada 29. septembris, 13:09:08 »
Manuprāt apustulis Pēteris pirmā vēstulē 2:9-10 runā par visiem kristiešiem, kas citkārt nebija tauta, bet tagad ir Dieva tauta... dīvaini, ka mormoņi to tikai uz sevi attiecina :)

bet vispār jau viss protestantisms ir uz atšķirīgu Bībeles tekstu interpretāciju balstīts (priekš vienkāršās tautas)... savukārt būtība ir finanšu līdzekļu un varas sagrābšana, bez tās ne pareizticīgajiem, ne Luteram, Kalvinam, Smitam u.c. ar pliku mācību vien nekas nebūtu sanācis. :)

"karjeras" iespējas katoļu baznīcā nenoliedzami ir lielākas :) - pašreizējais arhibīskaps-metropolīts Z. Stankēvičs savulaik bija vienkāršs inženieris...