Autors Tēma: Vizīte Lāčplēša iela 71  (Lasīts 7432 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Vizīte Lāčplēša iela 71
« : 2016. gada 17. septembris, 23:07:25 »
Vizīte  Lāčplēša iela 71

Kā jau es esmu apsolījis, es uzrakstīšu, kā es gāju un aizgāju uz Lāčplēša ielu 71 un ko es tur atklāju. Un kāpēc gan es uz turieni gāju, jo mani aicināja tur aiziet, es gan atrunājos gana ilgi, bet, galu gala, man apnika atrunāties un un devos turp uzzināt, kas tad ielūdzējā tur īsti ir. Iekrita nedēļa, kad uznāca gribēšana visu daudz maz savest kārtībā, lai personiskais haoss ieņem cerīgākas rises, kas prasīja nokārtot visus nosacītos “parādus” un solījumus. Un tā kā es nekad stingi nebiju meitenei pateicis nē, tad arī šais parādos ietilpa  Lāčplēša ielas 71 apmeklēšana.
 Kas tad īsti ir šī meitene, kuras priekšā es jūtos parādā? Meitene uzrādās pavisam mistiskā veidā, pagājušo vasaru ejot no darba uz mājām, pavisam nomaļā klusā ieliņā, proti, Ūnijas ielas galā pie VEF'a, viņa mani uzrunāja un uzdeva pavisam neticamu jautājumu: “Vai tu zini kaut ko par Jēzu Kristu?” Es nespēju izdomāt vietu, kur Rietumu sabiedrības areālā šim jautājumam būtu jēgpilna būtība, un tas, liekas, mani sasmīdināja. Es, protams, neizplūdu histēriskā rēkšanā un savaldījos līdz ļoti platam smaidam, bet mans racionālais līdzsvars bija sagrauts, un tā kā es klasiski laipni atrunājos, kur reizi no reizes ir daudz vairāk patiesības nekā mērķtiecīgi teiktajā, tad viņa noskaidroja, ka man ir interese par Jēzu  Kristu, un vispār es esmu laipns atvērts un ziņkārīgs cilvēks, kā tas arī ir.
 Diemžēl , kā jau es teicu, es devos mājās, un man patiesi negribējās tad uz ielas ielaisties garās pārrunās, lai noskaidrotu manu patieso attieksmi pret problemātiku. Meitene arī saprata, ka īsi viņu uzklausīt es varu, bet uz ilgāku skaidrošanos lieki cerēt, viņa pajautāja vai nevar man piezvanīt, ko es viņai laipni atļāvu un mēs apmainījāmies telefona numuriem.  Pēc tam es viņu vēl pāris reizes redzēju tur staigājam, bet tad man nebija pavisam laika, sasveicināmies, bet man bija jāskrien.
 Varbūt palīdzēs šīs mistiskās meitenes fiziska aprakstīšana, patīkama meitene ap 18...19 gadu veca, slaida, vismaz 1,75m gara, laipna, smaidīga, runā lauzītā latviešu valodā, bet cenšas. Svešvārdus nelieto, bet latviski sanāk ļoti kokaini. Simpātiski. Bez maz vai jāsaka, ka ja ar sludināšanu ļautu nodarboties tikai līdz 20 gadiem,  baznīcās apmeklētāji būtu krietni vairāk un jaunāki.
 Bet vasara pagāja un nesatiku vairs mistisko meiteni, padomāju,  ka misijas laiks beidzies un devusies uz dzimteni. Patiesība aizmirsu. Bet šovasar kaut kad jūlijā pēkšņi pienāca ziņa ar ielūgumu uz Baznīcas atklāšanu. Gandrīz automātiski noignorēju, jo nepatīk publiski pasākumi, bet ar to nekas nebija līdzēts. Mani aizvien uzstājīgāk aicināja, bet es, nespēdams sakarīgi atrunāties, teicu septembrī (varētu padomāt, ka Septembris ir tūlīt pēc pasaules gala). Bet Septembris pienāca, un, paldies dievam, Septembris sakrita ar vēlmi ieviest kārtību, un tā nu es pagājušo otrdien devos uz Lāčplēša ielu 71, jo uz šonedēļ man tika piedāvāti divi varianti vai nu otrdienas vakarā vai ceturtdienā. Es, protams, izvēlējos to, kas ātrāk, lai neievilktos. Un tā es Otrdien 19:30 biju klāt.
Ēka Lāčplēša ielā 71 svaigi celta, jauka arhitektūra, mākslīgi vecināts izskats, bet viss ļoti tīrs. Atnākot konstatēju, ka mani tur neviens negaida, varēju aplūkot māju no visām pusēm, un savā ziņā biju priecīgs, ka 20:00 varēšu godīgi iet projām. Bet cilvēks priecājas, dievs dara, ap 19.50 uzradās māsas sagaidītājas, kas varbūt bija aizkavējušās basketbola zālē (kas atrodas ēkas 2 stāvā, man pavisam nav skaidrs, kā tas saistās ar rituālas ēkas funkciju), un nu viņas: divas jaunas meitenes bija klāt un zināja manu vārdu. Meitenes pateica savu vārdu, bet tā nebija mistiskā meitene, kas izrādījās ir saslimusi. Īstenībā, es neatceros nedz mistiskās meitenes vārdu, nedz vienas no sagaidītājām vārdu, bet otras vārds bija Betānija.
 Pēc sasveicināšanās meitenes ļoti raiti sāka izrādīt ēku no iekšpuses, vienlaikus stāstot par baznīcu. Protams, sākām no Jēzus Kristus gleznas reprodukcijas, kur meitenes no sirds teica, ka ļoti tic, ka Jēzus Kristus ir glābējs. Šī reprodukcija stāvēja priesterības telpā. Pēc tam mēs izgājām koridorā, kur bija Džozefa Smita  gleznas reprodukcija. Un pie šīs reprodukcijas man ari tika atklāts, ka bez bībeles šī “pēdējo dienu  svēto Jēzus Kristus baznīcai” (“pdsjkb”) ir  ārpusbībeles pravieši, kāds bijis arī Džozefs Smits, kas tulkojis “Mormona grāmatu”. Mormona grāmata pamatā ir par tā kunga Jēzus Kristus kalpošanu starp nefijiešiem drīz pēc viņa augšām celšanās. Tas īsais stāsts ar par Džozefu Smitu ir “ceļš”, kā viņš  ir sasniedzis savu stāvokli, ir ka viss kas viņam tika nolemts notika pateicoties viņa lūgšanām, lai dievs atklāj, kāda patiesībā ir dieva griba par baznīcu. Meitenes man iešķinķoja pašu “mormoņa grāmatu”, mazliet nomierināja ar racionāliem skaidrojumiem, ka vienkārši vajag lasīt, pētīt un lūgt un man dievs pats visu atklās man pieņemamā formā.
 Šīs sarunas notika, apmeklējot bērnu telpu, māsu telpu un apskatot iesvētību baseiniņu, kur iesvēta Jāņa Kristītāja formā ar ūdeni un iegremdēšanos. Pēc šo iekštelpu apskates mēs uzkāpām otrajā stāvā, kur meitenes izrādīja dievkalpojumu telpu. Paskaidrojot, ka šeit notiek dievkalpojumi un grēksūdzes. Meitenēm šeit pietrūka latviešu vārdu svētlaimes aprakstam. Meitenes apjautājas, vai es jūtu svētsvinību šai telpā, nevaru meitenes īsti iepriecināt, kaut gan telpa bija jauka, kaut ar ne pārāk liela, bet svinīga, ar koka panno. Nu, tai dievkalpojumu telpā bija sajūta, ka tu esi mazā, gana greznā koka baznīcā.
 Un nobeigumā mēs iegājām basketbola zālē, patiesībā, puszālē, bet meitenes apgalvoja ka var uztaisīt arī lielo laukumu, tik jāatver priekškars uz otru pusi. Uzzinot, ka man basketbols ne visai iet pie sirds (jo man ir liekas svars, ko es neteicu, bet kas bija patiesais iemesls), mēs sākām atvadīties un mana Lāčplēša ielas 71 apmeklēšana beidzās. Meitenes lika pie sirds, ka vajag lasīt “mormona grāmatu” un lūgt dieva padomu saviem risinājumiem. Es, savukārt, priecīgā solī devos prom.
Informācija bija uzzināta daudz, informācija bija mulsinoša, kas patiesi bija jāpapēta. Un patiesībā jau jāsavieno ar to informāciju, kas par kristietību ir un ko es līdz šim uzskatīju par pietiekošu. Es, protams, sāku apjautāt pazīstamos kristiešus, un šeit mani pārsteidza informācija, ko es saņēmu, kas bija ļoti ļauna un skaudīga. Un šīs viedoklis pamatā balstījās uz tenkām par pdsjkb, labvēlīgākais izteikums par pdsjkb bija ka viņi divreiz trakāki par Jehovas lieciniekiem. Pie tam tenkas par pdsjkb ir ļoti sagrozītas un nepatiesas. Kopumā konvenciālo kristiešu viedoklis man izraisīja vēl liekāku mulsumu, man pat piedāvāja pieteikties inkvizīcijai Kravaļa kantorī brīvprātīgi ar sirdsšķīstu nožēlu. Un, nesaņemot atbalstu no kristiešiem, man nācās sameklēt publiski pieejamo informāciju par pdsjkb pašam. Tā sacīt jāsaka, ko tīmeklis saka par  Latvijas  pdsjkb:
* http://www.jezuskristusbaznica.lv/
* https://www.lds.org/languages/lav?lang=lav
Daudz materiālu, kas jālasa, jāanalizē, jāpaplašina izpratne par pasauli, kas Tev ir līdzās.       
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 18. septembris, 08:53:15 no Spārka »

Atslēdzies Nāra

Re: Vizīte Lāčplēša iela 71
« Atbilde #1 : 2016. gada 18. septembris, 09:08:30 »
Nesapratu posta jēgu.Ir tradicionālās konfesijas un ir šādi mistiski sektu veidojumi. Katrs tiesīgs apmeklēt vai neapmeklēt to,ko vēlas. Kādu diskusiju autors mēģina veidot,to nesapratu. Un ar ko šis notikums un vieta ir īpašs,ja jau skatāmies sadaļas nosaukumu?

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 18. septembris, 09:19:31 »
Man patika stāstiņš. Tas ka vēl vieni dīvaiņi oficializējušies -ne visai, bet Luteram jau arī sākumā bija sekta.

Tam Lāčplēšielas stūrim itkā bieži braucu garām, tādēļ man bija sajūta, ka māja stāvlaukuma vietā parādījusies vienā naktī :angel:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2016. gada 18. septembris, 09:38:24 »
Man jautājums topika autoram - vai ir nodoms tās Mormona grāmatas 600 lpp arī izlasīt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2016. gada 18. septembris, 09:59:59 »
Uzskatāms piemērs, kā tā piesaiste sektām notiek... 

Atslēdzies itta

« Atbilde #5 : 2016. gada 18. septembris, 10:31:49 »
Tas gan, kaut cilveekam ar stabilu psihi taa ir informaacija paardomaam un tikai.
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2016. gada 18. septembris, 11:33:53 »
Man arī patika stāstiņš, ar humoru un pašironiju. Tikai pie gramatikas aizvien stipri jāstrādā ;)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2016. gada 18. septembris, 11:43:35 »
Minne- vot nelaiiju stāstiņu.. mož naktī(kā jau visu atlieku uz naktīm)parbraucu tik kmentāriem... bet tu kaza,vareeji tak to gramatiku nepieminēt... gana jau mums to učiku  :faint: gan jau kāds cits pateiku :) man, katra pieziime par gramatiku liek mazāk pašai rakstiit...es zinu visu ,kā es rakstu un zinu iemslus,kāpēc tā rakstu.. bet tiklīdz kāds aizrāda(citiem) tā juutu,ka man ar jābeidz maitāt gaiss ar saviem nelabotajiem savārstījumiem...mož kāds nevar izlasit un blablabla...
 :coffee:
p.ssorry par nepartēmu...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2016. gada 18. septembris, 11:50:31 »
Patiesībā tas bija atbalsts tas_pats_lv, jo viņš te tiek pamatīgi kritizēts. Vajag taču drosmi, lai nāktu un aizvien ko rakstītu. Par gramatiku - ir jau šis tas uzlabojies, tātad cenšas. Piezīme no manis ir tikai draudzīgs uzmundrinājums, ne kritika ;)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #9 : 2016. gada 18. septembris, 12:00:02 »
Jā, man arī patīk, ka Tas pats te nāk un raksta, neskatoties uz nelabvēlēm. Vismaz kaut kas savādāks. Un pastāstiņš interesants.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #10 : 2016. gada 18. septembris, 12:02:25 »
lāāb lāāb  :coffee: :coffee: nejeuši iespiedās divas kafijas...nu tad ejam kafijot ..ā un vēl vienu  :tea: TPLV...!
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2016. gada 19. septembris, 11:15:35 »
Interesanti, ja aicinatājs būtu tukls pusmūža onka, ne jauna meitene - tplv tikpat braši
soļotu pa mormoņu taku? ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2016. gada 19. septembris, 11:24:21 »
...es ieteiktu sākt ar A. Konana-Doila "Etīde purpura toņos",  varbūt tad Mormona grāmatas 600 lappuses nebūs vajadzības lasīt! :)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. septembris, 11:49:52 no daddy »

Atslēdzies taj

« Atbilde #13 : 2016. gada 19. septembris, 11:42:45 »
Arī patīk. Jo ir kaut kas savādāks. es drīzāk varu saprast, ka uzraksta stāstījumu par kaut ko, nevis vairākas garas diskusijas par dziļi personiskiem jautājumiem ļoti kāpinātā formā. Taču gaumes dažādas. Un forums nebūtu tik apmeklēts bez kaismīgajām debatēm. Tā kā, lai mums visiem laiku pa laikam gadās pa kādam piedzīvojumam un labs prāts kopumā!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #14 : 2016. gada 19. septembris, 12:45:40 »
Par jauno meiteni sludinātāju un atsaucību labs jautājums :) Lai gan tas arī no cilvēka paša atkarīgs, jo man nav intereses uz ielas sākt sarunas par reliģisku tēmu ne ar jauniem puišiem, ne meitenēm. Reiz viena arī jauna meitene trolejbusā piesēdās blakus un arī sāka sarunu par šo pašu - Pēdējo dienu svēto, tikai krieviski - ļoti komunikabla un atklāta. Pieklājīgi centos uzklausīt, bet man visas šīs svaigo reliģiju tēmas liek domāt tikai par vienu - katrs var sarakstīt savu Bībeli.
Starp citu, interesanti, kā viņi izvēlas sarunas subjektus? Jebkuram viņi klāt neiet. Nesen divi puiši (jā, jā jauni :P ) mēģināja sākt sarunu, kad dīkā klīdu pa ielu, gaidīdama draudzeni. Laikam bija tāds meklējošs izskats.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck