Autors Tēma: Kārtējā izglītības "reforma"  (Lasīts 6570 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Re: Kārtējā izglītības "reforma"
« Atbilde #60 : 2016. gada 27. septembris, 13:15:00 »
Nevienam nespiež ņemt vairāk par 20 stundām.
Kļūdies! Tagad slodze ir 30 stundas, mazajās skolās (klasēs)  mācību stundas (kontaktstundas) ir daudz vairāk  (varētu būt 27-28) kā kādreizējā slodze - 21 stunda

Atslēdzies tuk

« Atbilde #61 : 2016. gada 27. septembris, 13:48:39 »
Mazā alga jau spiež ņemt vairāk par slodzi, tam skolotājam jau savi bērni arī jābaro...
Es gan tajā reformā nesaprotu, ja palielina slodzi un algu, vai tad viena kontaktstunda
maksās vairāk?, vairāk vai paliek tā pati summa?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #62 : 2016. gada 27. septembris, 13:56:27 »
Dazhiem pat mazaak sanaakshot (ne mazaa skolaa), jo par kko piemaksas buushot nost

Atslēdzies daddy

« Atbilde #63 : 2016. gada 27. septembris, 14:00:23 »
pa lielam jau tas ir cilvēkmīlestības darbs. un to visi "reformatori" lieliski apzinās, tāpēc muļķo skolotājus ar tukšiem solījumiem pēc būtības... vieniem atņems un otriem pieliks

Atslēdzies tuk

« Atbilde #64 : 2016. gada 27. septembris, 14:18:28 »
...vieniem atņems un otriem pieliks

Nu šādu “reformu“  visās jomās jau vienreiz piedzīvojām.;)
Vispār tiem učukiem vienreiz vajadzēja totālo boikotu sarīkot un
kādu mēnesi nestrādāt, tad varbūt beigtu valdība par viņiem gadiem ņirgāties.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #65 : 2016. gada 27. septembris, 14:20:43 »
Vienkārši viss ir tā saķīmiķots, lai pārējā sabiedrība būtu pārliecināta, ka skolotājiem algas tiek palielinātas par 1/3 daļu. Kaut faktiski tas, par ko un cik maksāja pirms reformas (kontaktsundas, darbu labošana, konsultācijas, gatavošanās stundām, klases audzināšana) faktiski pēc reformas vai nu paliek nemainīgs, vai pat samazinās.  Agrāk bija slodze 21 kontaktstunda + pārējie pienākumi (papildus, kopā apmaksā vairāk par 1 slodzi), tagad - kopā slodze 30 stundas, kontaktstundas: atkarībā no klašu lielumiem (21- līdz 27-28 vienā slodzē) + papildpienākumi līdz 30 stundām.Pārējie pienākumi, par ko maksā, faktiski samazinās, pārrēķinot darba stundās, kaut tiek deklarēts, ka tagad tiek apmaksāti visi skolotāja pienākumi. Vienkārši ģeniāla izdoma! Galarezultātā, labi, ja skolotāja alga paliek tāda pati, bet daudziem tā samazinās.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #66 : 2016. gada 27. septembris, 14:28:28 »

Nu šādu “reformu“  visās jomās jau vienreiz piedzīvojām.;)
Vispār tiem učukiem vienreiz vajadzēja totālo boikotu sarīkot un
kādu mēnesi nestrādāt, tad varbūt beigtu valdība par viņiem gadiem ņirgāties.

manējā "učene" jau saka, ka streiks jārīko maijā/jūnijā eksāmenu laikā, tad varbūt kāds sadzirdētu... jo piem. oktobrī streiko kaut nedēļu, tāpat pēc tam tā "viela jāizņem", nevienam no tā nekas...bet kad piedāvāju nu davai, ej streiko, viņa saka, ka nevar saviem skolniekiem tā nodarīt...

nu i apburtais loks sanāk... ko var skolotāja TĀDĀS LĒTĀS KURPĒS mums vispār iemācīt... a skolotājai savas tiesības aizstāvēt kaut kāds pārprasts mīļums traucē... 

lūk, LH stjuarti un piloti gan savus pasažierus nemīl, streiko uz nebēdu, bet lidenes salonā visi mīļi un smaidīgi, lakatiņi ap kaklu... bet čūskas azotē... 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #67 : 2016. gada 27. septembris, 14:32:29 »
Tā Šadurska kladzināšana par reformu vien ko vērta...
Un kas ar tām pašvaldību piemaksām?,kas kompensēs “palielināto“ algu?
Tā ideja arī ģeniāla -skolotājam izdevīgi strādāt bagātās un dāsnās pašvaldības...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #68 : 2016. gada 27. septembris, 14:36:52 »
it kā jau loģiski, tikai pretvalstiski sanāk, ka lauku skolas sanāk neizdevīgas... beigsies ar to, ka visi uz Rīgu/pierīgu saskries...

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #69 : 2016. gada 27. septembris, 18:44:59 »
Tagad jau izplatīts paziņojums, ka tā pati nabaga alga vēl varētu kavēties (http://www.delfi.lv/news/national/politics/dalai-skolotaju-varetu-kaveties-algu-izmaksa.d?id=47956849:fryingpan: .

Atslēdzies G0neee

« Atbilde #70 : 2016. gada 27. septembris, 19:46:23 »
nu, nav tas normāli, būtu labāk lietderīgi valsts naudu tērējuši

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #71 : 2016. gada 27. septembris, 20:02:17 »
Beidziet par tiem streikiem, učenes pagājušo gadu atteicās streikot, es tā arī nesapratu, kas tur pa lietu bija. Puse skolas streiko, puse nē. Bet tas bija izsmiekls, ne streiks.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #72 : 2016. gada 27. septembris, 20:19:29 »
Demokrātijā tas vien normāli, “brīvprātīgi obligāti“ princips vairs nepastāv.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #73 : 2016. gada 27. septembris, 20:30:08 »
Dažkārt domāju. Par apdalītajiem mediķiem un skolotājiem, kuri, tāda sajūta, mūsu sabiedrībā ciešvisvairāk un saņem vismazāk. Es nezinu cik, patiešām, bet nu, šķiet, ļoti maz, cik var saprast no kongrsiem, protestiem un prasībām. Nesen pa TV dzirdēju viena mediķa runu - esot spiests strādāt trīs darba vietās, lai nopelnītu normàli. Trīs. Trīs? Trīs... Tàpat skolotāji - papildus tas un šitas...

Aizdomājos... man dažkārt līdz darba dienas beigām davilkt grūti. Pasen apakaļ piepelnījos ar tulkošanu, lai topošajām studentēm kompjus nopirktu. Kas notika ar manu redzi un galvu no tà visa, labāk neatcerēties... Trijos darbos? Divas vai pusotru slodzi...? Kas tad tie par darbiem un slodzi...

Cmon... Ai. Laikam labāk neturpinàt.

Uzvelku ķiveri un tinos...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #74 : 2016. gada 27. septembris, 20:50:58 »
Vottt, es arī apbrīnoju tos, kas vēl strādā. Man arī nepieņemami,
ka skolotājs katru, k a t r u  mācību gadu sākot,
nezina kāda visu gadu būs alga, cik stundas... Katru gadu alga mainās...
Kā viņi vispār spēj plānot savu dzīvi?
Ja es nezinu kāda man būs alga, es taču nestrādātu.
Un vēl tā sabiedrības nievājošā attieksme... brrrrr...
Man viena paziņa strādā skolā, ironizēja  - esmu jau pieradusi,
ka mani vairākas reizes dienā pasūta ar trīs burtiem...