Autors Tēma: Paziishanaas un bizness  (Lasīts 4888 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Paziishanaas un bizness
« Atbilde #30 : 2016. gada 03. oktobris, 18:10:38 »
Oi. Oioioi. Tikai tagad pamanīju!!

Viņi taču pie Tevis CIEMOS brauca!! Tur arī visa nesaprašanās... Viņi brauca ciemos, a Tu no ciemiņiem vēl naudu ņēmi... :D Ārprāts. Viņi ciemos, a Tu uz ciemiņiem biznesu taisi! Nēnu... sašutums pa visu ciemu...

Piezīme kā punkts uz "i". Es, taisnību sakot, arī tik ļoti neiedziļinājos. Jā, cik neveiklu situāciju nebūtu, ja cilvēki iemācītos SARUNĀTIES! Tā ir ārkārtīgi izplatīta situācija - viena puse saprata tā, otra - citādi. Te tagad tiešām būtu jāsaprot, ko nozīmēja jēdziens "ciemos"?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #31 : 2016. gada 03. oktobris, 18:17:14 »
Nu, bet.. izdomāt pēc 15 gadu neredzēšanās braukt CIEMOS pie paziņas (ne radinieces, ne bijušās labākās draudzenes)? Kurš lieto jēdzienu 'ciemos' šādā nozīmē?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #32 : 2016. gada 03. oktobris, 18:26:56 »
Citāts
Nu, bet.. izdomāt pēc 15 gadu neredzēšanās braukt CIEMOS pie paziņas (ne radinieces, ne bijušās labākās draudzenes)? Kurš lieto jēdzienu 'ciemos' šādā nozīmē?
:smile: Turklāt, ja zināms, ka šī paziņa atvērusi viesu namu. Vai varbūt viņi sevi iedomājās, kā degustatorus/reklamētājus, un tā kā par reklāmu jāmaksā, tad - mums viss par brīvu, bet mēs vietu ļoti jau nu slavēsim Latvijā.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tex

« Atbilde #33 : 2016. gada 03. oktobris, 19:30:23 »
Jā, striktāk jānodala, vai brauc kā viesu nama klienti vai kā personīgie ciemiņi.
Ciemiņus es arī barotu un vadātu... Un nesaprastu, ja ar naudu bāztos virsū.
Un jā, ciemos par ēdienu € piedāvāt nemēģinātu un justos aizvainota, ja kāds prasītu.

Reno iebildumi arī tādi diskutabli... Vasarniekiem kkādas telpas tika izīrētas? Tad kāda starpība,cik tieši ļautiņu tajās mīt. Auto stāv pagalmā... A tur vietas nav? Kādam traucē? Clv vnk neiedomājas, ka tā ir problēma, it sevišķi ja neviens nesaka.

Tā ka jā, vislabāk sākumā jāatrunā, kas iekļauts un kas par cik ir piepērkams.
Aber, ja ciemojas, kā draugi, tad vap,varētu neko ne prasīt, ne gaidīt...

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2016. gada 03. oktobris, 20:01:55 »
tex:
Manis pieminētajā gadījumā izīrētājs uz vietas nesēž, māju izīrē par noteiktu summu noteiktam cilvēku skaitam. Ja pēkšņi dušu, wc, el ierīces lieto nevis 2 bet 8 cilvēki -ir mazliet starpība, vai ne? Ne velti apartment īres maksa ir atkarīga no cilvēku skaita. Un te tieši tā negodība parādās -mēs jau neko, tikai bariņš draugu atbrauca kādu nedēļu padzīvot. Par auto  -tieši to jau kaimiņi noziņo -ciemiņi sabraukuši
Te jau arī izīrētājs vēl tikai mācās noteikt optimālo maksu.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #35 : 2016. gada 03. oktobris, 20:52:24 »
Ciao miiljie! Paldies par komentaariem. Par muusu diskusiju parunaashu tad, kad buus vairaak speeka. Shobriid naffff.  Bet par apartamentu iiri viedoklis ir.   Iireejaam augustaa. Pirms iebrauc viesi - vinju klaatbuutnee nonjemam visus skaitiitaajus - elektriibu, uudeni. Izbraucot nolasaam skaitiitaajus un  maksu par dziivoshanu reekjinaam - pateereetaie resursi peec skaitiitaajiem plus noliigtaa konstantaa iires maksa par telpaam. Plus - telpas jaatstaaj tiiras, inventaars nebojaats. Viss vienkaarshi

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #36 : 2016. gada 03. oktobris, 21:18:14 »
Ciao miiljie! Paldies par komentaariem. Par muusu diskusiju parunaashu tad, kad buus vairaak speeka. Shobriid naffff.  Bet par apartamentu iiri viedoklis ir.   Iireejaam augustaa. Pirms iebrauc viesi - vinju klaatbuutnee nonjemam visus skaitiitaajus - elektriibu, uudeni. Izbraucot nolasaam skaitiitaajus un  maksu par dziivoshanu reekjinaam - pateereetaie resursi peec skaitiitaajiem plus noliigtaa konstantaa iires maksa par telpaam. Plus - telpas jaatstaaj tiiras, inventaars nebojaats. Viss vienkaarshi

Oho, airbnb pakalpojumus izmantoju šad un tad, bet nekad man nav bijis jāmaksā par "skaitītāju". Iebraukšanas dienā samaksāju summu, par kuru esam vienojušies, saimnieki visu parāda, izstāsta un nokomentē. Bieži laipni piedāvā izmantot virtuvē atstātās tēja, kafijas, garšvielas u.t.t.
Vienmēr ir kartes un bukleti, saimnieki paši iesaka ko apmeklēt  (citādi mūžam nebūtu izvazājusies pa Parīzes kapsētu) un kā labāk nokļūt, kur tuvākie veikali un labākās ēstuves. Izbraukšanas dienā pieņem apartamentu un viss. Barselonā pat neko nepārbaudīja - aiznesām atslēgu un ...  tiekamies citreiz.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #37 : 2016. gada 03. oktobris, 22:01:03 »
baacien - man pashai pieredzes ar airbnb nav, bet ir draudzene no Latvijas. Un ikuraat vinja ieteica  sho skaitiitaaju sisteemu. Varbuut uz vienu telpu ar virtuves stuuriiti tas nav aktuaali, bet taa kaa mums ir apartamenti 160 kvadraatmetri. Un ja iiree visus, ir atskjiriiba, vai dziivo   chetras, sheshas vai astonjas personas (maksimums). Un uz ilgaaku laiku.

Atslēdzies tex

« Atbilde #38 : 2016. gada 03. oktobris, 22:04:26 »
Skaitītājus prasītos atsevišķi prasīt tādiem vasarniekiem, kas uz visu vasaru vai vismaz mēnešiem. Tad nebūtu jāsatraucas cik clv, lai samaksā visu kas uz skaitītājiem noripojis un miers.

Bet tādiem viesiem līdz nedēļai būtu tā kā jāiekļauj tajā dienas maksā,rēķinoties, ka ārpus mājas clv parasti tērē vairāk...

Un jā, par ja es kkur atbrauktu līdzi kā drauga draugs vai ciemiņa ceļabiedrs, tad arī neiedomātos kko piedāvāt...  :blushing:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #39 : 2016. gada 03. oktobris, 22:06:05 »
Nekad neesmu īrējusi airbnb, un arī brīnos par skaitītàjiem... :D re kā, pat mani vēl var ar kautko pàrsteigt... Un pašai vēl aizbraucot viss jāuzkopj? Oi... kas tad tā par atpūtu...

P.S. pieņemu, ka es vnk līdz šim nezināmu iemelu dēļ neesmu trāpījusi ne uz ko līdzīgu...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 03. oktobris, 22:13:12 no Emīlija »

Atslēdzies tex

« Atbilde #40 : 2016. gada 03. oktobris, 22:06:50 »
Un jā, pie līdzvērtīgas cenas vnm preferēju viesnīcas. Tieši tāpēc, lai nebūtu klapatu un pārpratumu ar visādiem saimniekiem, vai nebūtu jāsatraucas arī, ja kkas ir piemēslojies (istabene iztīrīs).

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #41 : 2016. gada 03. oktobris, 22:13:59 »
Nu jaa - pareizi pateica tex - skaitiitaaji prasaas atpuutniekiem vasaraa. Mums taa arii bija. Tas stimuleeja klientus kondicionierus neatstaat iesleegtus no maajas izejot. Pr visu paareejo - viesnicinja eertaaka mazaa kompaanijaa uz iisaaku laiku.   Ja gribas dziivoties ap meenesi, kaa bija muusu pirmie viesi -  tad jau jaadomaa par skaitiitaajiem. Tad neskatiisimies uz to, cik personas apartamentos vakaraa ieiet un cik no riita iziet

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #42 : 2016. gada 03. oktobris, 22:17:03 »
Lynx, līdz šim esmu īrējusi dzīvokli (nekad istabu), tāpēc brīnos par skaitītājiem. Esmu gan īrējusi tikai Francijā un Spānijā, varbūt Itālijā ir cita kārtība? Lai gan arī citviet esmu interesējusies un nevienā airbnb aprakstā par skaitītāju rādījumu neesmu lasījusi.

Iespējams, ka esi pioniere? :)

Katrā ziņā, man šis nebūtu patīkams pārsteigums. Labāk jau pieliec īres maksai naudiņu un viss. Neticu, ka /pat nedēļas laikā/ ūdens un elektrība Tev radīs zaudējumus, ja uzliksi pārdomātu maksu.
Piedod, bet es tādā vietā vairs neatgrieztos.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #43 : 2016. gada 03. oktobris, 23:50:03 »
Esmu iireejusi IT, konkreeti Veneecijaa- vienataa, piecataa- konstanta summa, nekaadu skaitiitaaju, un nekaadas spec tiiriishanas (nu, galiigu cuukuuti jau neatstaaju...

Atslēdzies reno

« Atbilde #44 : 2016. gada 03. oktobris, 23:59:55 »
Es pievienojos pārsteigto pulciņā. Barselonā vispār atstājām atslēgu uz galda un aizcirtām durvis. Nekad neviens nav prasījis atstāt speciāli uzkoptu. Normālā kārtībā -protams.

Manis piesauktajā piemērā izīrētājs vnk cenšas atrast to variantu, lai neaizbaidītu viesus, bet arī lieki nezaudētu. Tagad jau vienkāršāk maksājot izlīdzināto el. Izīrē uz ne mazāk kā nedēļu.

Ja ir klāt un var kontrolēt cilvēku skaitu, tad parasti jau ir jāmaksā summa xx diennaktī piem 2 cilvēki + summa Y par katru nākošo.
Lynx gadījumā par kondicioniera patērēto gan jādomā, tas nu pie mums 90% atkrīt, drīzāk kādu sildītāju var ievajadzēties :)