Autors Tēma: Vientiesis parastais  (Lasīts 4339 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Vientiesis parastais
« : 2016. gada 04. oktobris, 14:30:53 »
Gļēvuma inde
Elita Veidemane, Vakar, 7:53

Vientiesis parastais» – tāds apzīmējums būtu piemērojams lielai daļai latviešu, kas sirdstīri tic tādām naivitātēm kā, piemēram, taisnība uzvarēs, brīvības ideāli ir nesatricināmi, Latvija ir nacionāla valsts un tamlīdzīgi. Lai arī šie apgalvojumi parasti nenostrādā, mēs turpinām tiem ticēt ar ierasto vientieša jūtu intensitāti.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 04. oktobris, 20:09:43 no pitons »

Atslēdzies ragana

Re: Vientiesis parastais
« Atbilde #1 : 2016. gada 04. oktobris, 18:44:38 »
OK, un kur Tavas domas?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2016. gada 04. oktobris, 19:47:43 »
Tas taču ir skaisti - ticēt  :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2016. gada 04. oktobris, 19:54:47 »
Taisnību sakot, pilnīgi neesmu sajūsmā par jebkādām nacionālisma vai šovinisma izpausmēm, un ņemšanās ap visādiem simboliem šķiet muļķīga un bezjēdzīga. Tas, ka latvietis vidusmēra ir naivs, ... tas tāpat ir skaidrs. Ko vērta kredītu ņemšanas mānija treknajos gados vien! Noticēja taču ļaudis, ka mēs, latvieši izcili esam. To, ko citi būvēja gadu desmitiem un simtiem, mēs esam uzbūvējuši nepilnu 20 gadu laikā (pie tam - ņipiga nedarot), un nu mums pienākas jau augļi no superattīstītās LV ekonomikas, katrā ziņā, kredītus mums visiem ir jādod, jo segums taču ir! Iestāšanās ES - tas pats variants. Mums būšot Eiropas algas un penzijas! Joņam momentā šūplāde atvērās - ta' tik jāstājas iekšā! Vēl jo vairāk, ja šito saka ... kas? Politiķi (kuri jau 15 gadus melojuši vienā melošanā)? Ai, nenozīmīga nianse! Joņs ir pārliecināts, ka šī nu nevar būt tā reize, kad politiķi nav labojušies! Sapratuši savas 15+ gadu gaitā pieļautās kļūdas, tā teikt, y tagad Joņam - tikai patiesību, y neko citu kā tīru un baltu patiesību! :smile:
A tagad Joņs ir svēti pārliecināts, ka NATO viņu katrā ziņā pret krieviem aizstāvēs. Tas, ka tad, pēc 11. septembra teroraktiem, ASV iedarbināja to 5. (vai kuru tur) statūtu pantu, bet sabiedrotie, kuriem bija jānāk palīgā cīnīties pret terorizmu ... aptuveni mēnesi savās mājās kasīja aiz auss y domāja, iet vai neiet? Y Francijas prezidents uzcītīgajai Freibergai vēl ieteica citreiz tomēr izmantot iespēju paklusēt ... tā atkal ir nenozīmīga nianse, jo, ja ASV palīgā negāja, tad LV noteikti - uzreiz un bez kurnēšanas. A kas sobstvenno ir ASV? Nekas, salīdzinot ar Joņa dzimto sādžu Lotgolā! LV ir svarīgāka par vysam savienotām valstīm, viennozīmīgi.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2016. gada 04. oktobris, 20:00:26 »
Gļēvuma inde
Elita Veidemane, Vakar, 7:53

Vientiesis parastais» – tāds apzīmējums būtu piemērojams lielai daļai latviešu, kas sirdstīri tic tādām naivitātēm kā, piemēram, taisnība uzvarēs, brīvības ideāli ir nesatricināmi, Latvija ir nacionāla valsts un tamlīdzīgi. Lai arī šie apgalvojumi parasti nenostrādā, mēs turpinām tiem ticēt ar ierasto vientieša jūtu intensitāti.
Ja šitam neticētu, tad mēs visi smuki kolektīvi uz Daugavu...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 04. oktobris, 20:10:15 no pitons »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2016. gada 04. oktobris, 20:29:06 »
Brīnos - kā patīk “nolikt“ pašiem savu tautu...
Ja paši sevi neciena, kālab to būtu jādara citiem. 

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2016. gada 04. oktobris, 21:44:45 »
tas tāds Joņa sindroms daļai

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2016. gada 05. oktobris, 08:38:52 »
Arī es esmu to skeptiķu skaitā, kas nelolo ilūzijas par augstāk minētajām vērtībām. Diemžēl. Tā kā man nav pie rokas risinājuma (piemēram, emigrācija [lai gan ir gribējies pat ļoti]), tad maksimāli cenšos pieturēties pie savas privātās politikas :"būt apmierinātai ar dzīvi tepat un gādāt, lai apmierināti ir ģimenes locekļi". Pamatojums? Es un mana ģimene esam tautas daļa. Ja katrs tādā veidā rūpēsies par sevi, tad arī visa tauta ir laimīga. :coffee:
Varbūt apzināti naivi, bet tas darbojas.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #8 : 2016. gada 05. oktobris, 15:55:54 »
Nu mūsdienu Latvijas situāciju: vid nav  vadības, Knab ir iekšējie konflikti, medicīnas reformas vel tikai ieceru stadija, izglītības reforma ... tirdzniecībā pie frontes politika ar Krievijas blokādi. Un to ir izdarījuši SAVĒJIE. Un es atļaušos pieņemt ka neviens ar esošo situāciju nav apmierināts - jo SAVĒJIE cerēja, ka dzīvos kā Andris un pārējie cerēja ka dzīvos vismaz ka Vācijas bezdarbnieki, bet dzīvo kā Slovākijā ar vidējo ienākumu 300Eur. wtf??? Protams, ka vienkāršākais izskaidrojums ir ka SAVĒJIE ir kretīni, bet pārējie ir vientieši. Un tas nemaina faktu, ka Latvijas iedzīvotāji šai valsti neko nedara - valsts interesēs. Un liekas pat nesaprot, kas ir valsts intereses. ;)   

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #9 : 2016. gada 05. oktobris, 16:09:24 »
Cilvēku kvalitāte ir tas izšķirošais kritērijs, kurš nosaka, spēs tauta vispirms atrisināt savas iekšējās problēmas un virzīties uz priekšu vai nē? Nezinu, kā ir ar aizbraucējiem, bet uz vietas LV, runājot ar cilvēkiem, rodas iespaids, ka citas izejas, lai sāktos kāda virzība uz labo pusi ... nē, lai rastos lielai daļai pat tikai pārliecība par to, ka kaut kas nav kārtībā un ir jāmaina, ... ir jānotiek kam briesmīgam - jāsākas nebijušai krīzei, jāsākas badam vai karam.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #10 : 2016. gada 05. oktobris, 16:21:49 »
Ne krīze, ne bads, ne karš neatdos Latvijai atpakaļ izpārdotos īpašumus, aizbraukušos cilvēkus, iznīcināto (gandrīz) rūpniecību, nepārvērtīs ar atpakaļejošu datumu izcūkotos likumus utt.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2016. gada 05. oktobris, 16:31:55 »
Ne krīze, ne bads, ne karš neatdos Latvijai atpakaļ izpārdotos īpašumus, aizbraukušos cilvēkus, iznīcināto (gandrīz) rūpniecību, nepārvērtīs ar atpakaļejošu datumu izcūkotos likumus utt.

Ragana, tas viss ir darāms un izdarāms, ja vien pie teikšanas tiek pareizie cilvēki, bet pareizie cilvēki var tikt pie teikšanas tikai tad, ja pārējie tam ir gatavi. Krīze, bads, karš ... runa ir par to, ka tā rezultātā (es saku - tikai "iespējams") vienai lielai daļai to cilvēku, kuriem šodien organismā komandē kuņģis, komandpunkts pārcelsies uz smadzenēm. Būs spiesti tās ieslēgt un nevadīties pēc principa: "Atveru ledusskapi un skatos, vai šodien valstī viss vēl joprojām ir labi, vai nē?"
Un tici man, var atgriezt gan īpašumus, gan cilvēkus, gan rūpniecību. Visu var, ja grib un dara. Tikai tad ... Veidemanei ir taisnība - gļēvums ir jāmet pie malas, un kalpa mentalitāte - arī.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2016. gada 05. oktobris, 16:39:57 »
... atkal man piešūs tieksmi izmantot sievietes, bet ... viena daļa no Veidemanes pieminētajām problēmām var pazust nemanot. 9 miljoni latviešu un 1 miljons nelatviešu, un ar Krievijas karogiem šeit neviens bez atļaujas vairs nestaigās. Un neizrunāsies arī, y latviešu valodu visi mācīsies, y neburkšķēs par to neapmierināti neviens. Jā, jautājiens par to pašu cieņu, kura jāizpelnās, starp citu.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #13 : 2016. gada 05. oktobris, 16:43:44 »
... jā, bet kamēr Sūnu ciemā tauta turpina laimes lāci gaidīt no meža iznākam ... skaidrs, ka nekas labāks nebūs ...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #14 : 2016. gada 05. oktobris, 17:18:58 »
Ko dari Tu pats?