Autors Tēma: Tas skaistais Zemessardzes laiks - links uz rakstu :)  (Lasīts 8615 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Tas skaistais Zemessardzes laiks - links uz rakstu :)
« Atbilde #30 : 2016. gada 12. oktobris, 10:20:30 »

A te kāds ir dienējis PSRS BS?
Es pati gan ņikak ņet, bet pazīstamie vīrieši gan. Un, pēdējais "ņemamais" dzimšanas gads ir 1971. Par tiem vari būt droša, ka gultu saklās, zeķes neizmētās, par niekiem nekasīsies.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #31 : 2016. gada 12. oktobris, 10:29:08 »

A te kāds ir dienējis PSRS BS?

Sievietes armijā neiesauca, bet pirmais vīrs dienesta laikā tika pabijis gan Afganistānā, gan aiz polārā loka.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #32 : 2016. gada 12. oktobris, 11:41:25 »
Zigis šas aizmuks, sapratis,ka teorija ne vienmēr strādā tur,kur visiem citiem prakse !
Bet Zigi ,labā ziņa ir tā,ka tu vismaz centies. :flowers: daudziem vispār vienlaga....

atbildot uz jautājumu,- meitenes neņēma,tas tiesa. Bet savos 17-18pacmit , tiku daudzus puišus pavadījusi armijā (oioioi PSRS) un pēcāk daudzus arii sagaidījusi..un nevajag te pārprast ..nevis kā līgavaiņus ar šņurkās samirkušu nēzdodziņu, bet bija tāda tradīcija ...rīkot svinības sagaidot un pavadot..tad nu gadījās gan radu puišus, gan klasesbiedrus, gan kaimiņzeļļus pavadīt (tātad teorētiķi ,teorētiski rēķinot,ja man bija 18it,tad tie bija mani vienaudži) obanāaaaa :rat:   
vispār, tajos manos 17pacmit bija tas Afganistānas trakums..ļõti daudzi tika laisti caur turieni(diemžēl, bija arī kas neatgriezās)....

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ragana

« Atbilde #33 : 2016. gada 12. oktobris, 12:46:52 »
Un daudzi, kas atgriezās, sagāja totālā sviestā.  :(

Atslēdzies itta

« Atbilde #34 : 2016. gada 12. oktobris, 12:52:39 »
Nu tad vismaz bija kaut vai reāls pamatots iemesls, tam, ka cilvēki sagāja totālā "sviestā", tagad ne viens vien aiz neko darīšanas jau ir ar totālu "sviestu" galvā.
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #35 : 2016. gada 12. oktobris, 13:47:59 »
Viens no pazīstamiem kadriem sajūsmā siekalodamies stāstīja, kā pīpējuši hašišu un varojuši afgānietes.  :facepalm: Tagad nodzēries kā atejas krampītis. Pirms armijas bija normāls puisis.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #36 : 2016. gada 12. oktobris, 15:36:22 »
tuvākais klasesbiedrs arī pēc afganistānas tā arī neiekļāvās normālajā dzīvē(tuvākais tādēļ,ka dzīvojām vienā mājā un vecāki bija labi draugi, daudz laika pavadījām kopā) fvz ,kāpēc :scratch: ..nekādus trakos storijus gan nestāstīja(patiesību sakot, neko daudz nestāsta)
nodzērās... nu, turpina dzert un neko tur nevar padarīt :( muzikāls un apdāvinats ..jeh...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #37 : 2016. gada 12. oktobris, 17:30:32 »
Vismaz man - vsjo jasno.

Bet Zigītis izrādījās absolūts zaļknābis.

No kurienes tādi spriedumi?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #38 : 2016. gada 12. oktobris, 19:43:29 »
No turienes, ka mēs te, meitenes, protam kalašņikovu izjaukt un salikt, un rakstā, kaut gribēdamas, djedovščinu nevarējām saskatīt. Kas tas par puisieti, kam likās aprakstītais kaut kas tik traks, lai pielīdzinātu tādai lietai. Normālas militāras mācibas, mēs savulaik saņitarkas spēlējām.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #39 : 2016. gada 12. oktobris, 20:14:16 »
Nav jau runa par to, kā tas izskatās? Nav runa par ārējām izpausmēm, bet - būtību.
Gatis lietoja vārdus "drāž", utml. Kāda ir līdzība ar PSRS laika ģedovščinu? Da, ļoti vienkārša. Šeit drāž instruktori, tur drāza tieši tādi paši "instruktori" - seržanti (otrais gads; čerpaki un ģedi) un citi no vecākā iesaukuma. Un tam visam būtībā bija pamatā ideja, kuru tiku dzirdējis no vecajiem ne reizi vien: "Mēs visu jau sen zinām, bet jāmācas ir TEV, salaga." Tai pat laikā, kad VAJADZĒJA, t.i., kad tā pa īstam VAJADZĒJA, tad vecie jaunos pat pie baļķu nešanas nelaida, tik teica - skaties un mācies! Kļūt par seržantu, nodienot mazāk par gadu, ... jā, varēja - no seržantu skolas vai tāpat, tikai (nezinu, kā citur, bet tur, kur biju es ...) tie seržanti paši "lidoja" kā jaunajiem pienākas. Kāda starpība, kas drāž - instruktors vai vectētiņš? Galamērķis neatšķiras. Tieši tā, beigās veidojas tā komandas sajūta, par kuru Gatis tur rakstīja. Un tieši tāpat (kaut kur bija rakstīts, ka pašus instruktorus drāž vēl sūrāk) darbojas tas princips, ka vecie vienmēr atgādināja, ka viņi ir cietuši vēl un vēl trakāk, nekā tie, kurus viņš dzenā šodien. Tā kā, salabon, esi pateicīgs, ka tevi drāž, bet ne tik traki, kā varētu.  :)  Ja kāds ir dienējis un atceras, tad jaunie mēdza savstarpējās sarunās izteikties, ka vēl drusku, pavisam nedaudz ... un tad drāzt varēšu es! Kāāāāāā es tad atspēlēšos par visu, ko nodarījuši man!!!! A šeit kas? Tieši tas pats princips, tikai attiecināts uz instruktoriem, - cilvēkos ar zināmām metodēm iedzen niknumu, lai viņš pēc tam "izlādētos" uz tādiem kā Gatis.
Vēlreiz saku - būtība (nevis ārējās izpausmes) ir ļoooooti līdzīga, tikai tās pašas metodes un psiholoģiskās shēmas PSRS laikā bija "fui, fui", bet tagad - pilnīgi likumīgi un "tā ir pareizi, tā tam ir jābūt".
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #40 : 2016. gada 12. oktobris, 20:42:12 »
Marš apakaļ uz skolu.
Djedovščina - ārpusreglamenta attiecības starp kareivjiem. LA nemaz nav iespējamas tehniski, jo visi kareivji pēc reglamenta attiecībām dodas pa mājām, katru vakaru 17.00.. Instruktoru darba stils nav djedovščina, bet apmācību forma reglamenta ietvaros, un instruktori nav kareivji. ZS vispār ar djedovšcinu ir sagājis dēlī - djedi pirmie lien peklē, kaut raudi. Ārpus reglamenta jei bogu nav novēroti pat iedīgļi, drīzāk par djediem, komandieriem un instruktoriem pie ugunskura reāli visvairāk ierēc jo šamiem ir visvairāk ko stāstīt.
Šī bij atbilde par teoriju un praksi djedovščinas jautājumā.
Var būt vadītāja nepamatotas prasības pret padoto, tad jāiet uz tiesu vai dir@t augsti paceltu galvu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #41 : 2016. gada 12. oktobris, 20:55:35 »
Jebkuros laikos ir ''lielgabalgaļas'' un ''elites'' vienības. Gaļas vienībās drāza ilgi un reizēm - bezjēgā. Rakt! no šejienes un līdz pusdienlaikam! Intelektuālajās drāza pāris mēnešus, tālāk mācīja specialitātē. Bez tam, pēc augstskolas bija tikai pāris mēnešu sbori. Tur gan daudz no svara bija veiksme tikt kādā augstskolā uzreiz pēc skolas, lai nepaņem krievos. Tiesa, augstskolās bija militārās katedras. Medpersonāls viss bija iesaucams - māsiņa, brālītis, krustmeitiņa, ģeduška-klizmists. Ak, jā, jūrniekiem obligātais bija 3 gadi. Ja vēl gadījās pēdējā gadā kur draudzīgajās valstīs aizdauzīties vai garajā peldējumā, tad varēja sanākt turpat ij visi 4.
Visus sakost!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #42 : 2016. gada 12. oktobris, 21:06:42 »
Lielgabalgaļas laiks it kā ir laimīgi nobeidzies. Jaunakās apmācību tendences rāda, ka topā ir princips - katrs kareivis ir dārgs prieks. Ir apmācības, kuru laikā lieto kaujas munīciju. Tāda kārtīga elle. Tad gan par muļķību instruktors var arī "nosist". Tā tad nebūs djedovščina, bet gan kriminālnoziegums.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #43 : 2016. gada 12. oktobris, 21:29:10 »
Pēc runas un terminiem Zigis it kā arī kirzovikos paskrējis. Bet turpmākais teksts par ārpusreglamenta attiecībām atkal izgaisina raduśās domas.
 Bija tāds ru seriāls "Soldati". Tīrs propogandas seriāls par obligātā dienesta karavīru ikdienu. Jautra ikdiena, kur sporta nodarbības mijas ar jaunāko biedru izjokošanu. Tur ğedovščina izpaudās tā, ka jaunākie mazgāja grīdas un vairāk soļoja.
Nu Zigim par ğedovščinu ir aptuveni tāds iespaids..

"Mans draugs - nenopietns cilvēks" Ē. Valtera varonis, kad šos par dažām vīna glāzēm žūpībā avainoja,  teica: "Vai tad jūs vispār dzeršanu esat redzējuši?!"

Te tāpat ir ar militāro dienestu un ārpusreglamenta attiecībām...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #44 : 2016. gada 12. oktobris, 21:39:25 »
Pēc runas un terminiem Zigis it kā arī kirzovikos paskrējis. Bet turpmākais teksts par ārpusreglamenta attiecībām atkal izgaisina raduśās domas.
 Bija tāds ru seriāls "Soldati". Tīrs propogandas seriāls par obligātā dienesta karavīru ikdienu. Jautra ikdiena, kur sporta nodarbības mijas ar jaunāko biedru izjokošanu. Tur ğedovščina izpaudās tā, ka jaunākie mazgāja grīdas un vairāk soļoja.
Nu Zigim par ğedovščinu ir aptuveni tāds iespaids..

"Mans draugs - nenopietns cilvēks" Ē. Valtera varonis, kad šos par dažām vīna glāzēm žūpībā avainoja,  teica: "Vai tad jūs vispār dzeršanu esat redzējuši?!"

Te tāpat ir ar militāro dienestu un ārpusreglamenta attiecībām...

Arī fakts.