Autors Tēma: Tas skaistais Zemessardzes laiks - links uz rakstu :)  (Lasīts 8613 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Tas skaistais Zemessardzes laiks - links uz rakstu :)
« Atbilde #45 : 2016. gada 13. oktobris, 08:01:48 »
Vai es būšu ko palaidusi garām? Kāda jauna koncepcija parādījusies? Vai arī man uzbrucis loģikas apsīkums?
Tikai nesakiet, ka tie dēlieši un meitieši, kuri pa teltīm gulšņā un purvos vārtās, ir intelektuālo un specifisko militāro zināšanu iemiesojums. Visu cieņu, protams, stroķi nagos noturēs un pielietot arī varbūt mācēs. Bet diezvai BTRu stūrēs, vai muģīs smalku spridzināmo. Ok, varbūt kādam iepatiksies un aizies uz profesionālo dienestu. Bet tur jau citi ampeļi, tur viss kā viskur citur, ar bosingu un mobingu biezā slānī.
Visus sakost!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #46 : 2016. gada 13. oktobris, 13:13:36 »
Vai es būšu ko palaidusi garām? Kāda jauna koncepcija parādījusies? Vai arī man uzbrucis loģikas apsīkums?
Tikai nesakiet, ka tie dēlieši un meitieši, kuri pa teltīm gulšņā un purvos vārtās, ir intelektuālo un specifisko militāro zināšanu iemiesojums. Visu cieņu, protams, stroķi nagos noturēs un pielietot arī varbūt mācēs. Bet diezvai BTRu stūrēs, vai muģīs smalku spridzināmo. Ok, varbūt kādam iepatiksies un aizies uz profesionālo dienestu. Bet tur jau citi ampeļi, tur viss kā viskur citur, ar bosingu un mobingu biezā slānī.

Aleluja!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #47 : 2016. gada 13. oktobris, 18:15:08 »
Зфдвшуы зфк шяыьущдщыщ лщьутефкг!
Visus sakost!

Atslēdzies itta

« Atbilde #48 : 2016. gada 13. oktobris, 19:20:55 »
Зфдвшуы зфк шяыьущдщыщ лщьутефкг!
Njifiga sjebje :D
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #49 : 2016. gada 13. oktobris, 22:03:53 »
Pēc runas un terminiem Zigis it kā arī kirzovikos paskrējis. Bet turpmākais teksts par ārpusreglamenta attiecībām atkal izgaisina raduśās domas.
 Bija tāds ru seriāls "Soldati". Tīrs propogandas seriāls par obligātā dienesta karavīru ikdienu. Jautra ikdiena, kur sporta nodarbības mijas ar jaunāko biedru izjokošanu. Tur ğedovščina izpaudās tā, ka jaunākie mazgāja grīdas un vairāk soļoja.
Nu Zigim par ğedovščinu ir aptuveni tāds iespaids..

"Mans draugs - nenopietns cilvēks" Ē. Valtera varonis, kad šos par dažām vīna glāzēm žūpībā avainoja,  teica: "Vai tad jūs vispār dzeršanu esat redzējuši?!"

Te tāpat ir ar militāro dienestu un ārpusreglamenta attiecībām...

Jā, jā.
Redzi, lieta ir tāda, ka es dienēju tad, kad vismaz formāli pret ārpusreglamenta attiecībām PSRS jau kko darīja. Otrkārt, daļa bija pietiekoši maza, lai pie mums būtu kādi ekstrmāli apstākļi šajā ziņā, bet netālu esošajā pehotas pulkā ... Oi, no turienes gan nāca stipri interesantākas ziņas ... Un vēl - dienēju ārzemēs, pieņemu, ka priekšniecība drusku stingrāk bija spiesta kontrolēt visādu sūdu uzpeldēšanas iespējas.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #50 : 2016. gada 13. oktobris, 22:16:36 »
Jā, jā.
Redzi, lieta ir tāda, ka es dienēju tad, kad vismaz formāli pret ārpusreglamenta attiecībām PSRS jau kko darīja.

Nopietni? PSRS ir bijis tāds laiks?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #51 : 2016. gada 15. oktobris, 03:29:25 »
Ieskatam pastāstīšu par savu obligāto dienestu NBS.
Ap 90-to vidu.
Biju iestājies Zemesardzē. ZS nozīmēja iespēju izvēlēties dienesta vietu. /es tāpat visus pasūtīju un mani no izvēles otstroņīja/
Toreiz mani tas dziļi neinteresēja. No fizo man bail nebija. Gluži otrādi – pado tik šurp. Spēlēju futbolu, orientējos, piedalījos “veselības grupā”. Pēdiņās, jo toreiz nedrīkstēja definēt par cīņas klubu. Bija kaut kas starp kaujas sambo (sambo un kaujas sambo nav viens un tas pats) un karatē. Karatisti PSRS un jaunajā LR bija uzskaitē, bet kaujas sambo drīkstēja prast tikai militāristi. Veselības grupā pirmo reizi nokļuvu 12 g.v. /Paldies Tev Tēti/skatiens augšup/.
Atkāpe: Sākās no tā, ka fizkultūras skolotājs fāčam pasūdzējās, ka es lāga pievilkties nevarot.Bet “specnaz” un /..cst../ tas par kaunu.
Zināju, ka no armijas neizvairīšos. Kad pienāks laiks – došos.
Pēc papīriem mani iesauktu augustā. Bet bija iespēja nokļūt jūnija iesaukumā, ja es piesakos brīvprātīgi.
Nu ko – ātrāk sāksi, ātrāk beigsi!
Pie daļas vārtiem satieku kādu paziņu. Saskatamies. Paņirdzam. Gan jau tiksiemies.
Viss sākās pēc iziešanas caur KCP/kontroles un caurlaides punkts/. Kaut visu dienesta laiku to sauca par KPP/kontroļno propusknoj punkt/Savu 19. dz.d sagaidīju skaļi aurojošu personu uzmundrināts pumpēties dzīvespriecīgāk.Tas bija pēc pirmās nakts, kad ik pa laikam kādu pamodināja un pēc laika atveda atpakaļ. Noskūti bija visi. Kam seja, kam kulaki asiņaini atdauzīti.
“Učebka”
Būtībā karantīna. Papīros medicīniska. Vairāk psiholoģiska. Izsniedza tikai mācību patronas. Pēc tā izvadāja pa daļām. Kas nu kuram trāpījās. Izrādās/ahreņeķ/ - vidējā izglītība bija ļoti mazākumā. No 600+ deguniem vidējā bija zem 50%.
Ar tiesībām esot bijuši zem 50 gab.
Man bija arodvidusskola un vairāku kategoriju tiesības. /Te es sapratu par ko man prātu vecāki čakarēja tad, kad es gribēju visu nahrenizēt/
Ir 3 labi čomi. Esam runājuši par to, ka toreiz mēs iepazināmies un bijām kopā nepilnus 2 mēnešus. Un tikai. Pēc tam mūs izšķīra pa dažādām daļām. Bet visiem sajūta, ka visu mūžu pazīstami.

Godīgi – es pirmais sākt klopi nočurāju. Viens pateica – es neesmu pieradis, ka mani komandē. Pretī vairāki džeki zilās beretēs. Es stāvēju blakus un sapratu, ka izdi būs tā kā tā. Nu kad jau, tad jau… Maucu tam, kurš tuvāk.. BĻE.. kā mūs piekā.. nē.. atpizģīja konkrēti. Bet, jāatzīst, pēc tam lieku uzbraucienu nebija.   Mēs psihi tak… Nu kam 3jatā var ienākt prātā uzsākt kautiņu ar 5 desantniekiem un vēl armijas daļā pirmajā naktī… Drīkst 3x minēt kāda jurisdikcija tur spēkā :) 
Un tad saulainā 2.septembra dienā daļā sabrauc čupa GAZ66 ar būdām. Tas nozīmē jaunus piedzīvojumus. Bet tas nesola neko labu… spalvas saceļes pat tur, kur tās nekad nav augušas :D 
Ierodoties jaunajā daļā jau pirmajās minūtēs parādījās aizdomas, ka viss iepriekšējais ir tikai pumpuri……..
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 15. oktobris, 03:47:09 no Broms »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #52 : 2016. gada 15. oktobris, 07:31:32 »
Aiz garlaicības izlasīju rakstu! Ļoti patika.Saprotu autora izjūtas,domas un secinājumus ,malacis,visi zemessargi malači,tagad ar citām acīm uz viņiem skatīšos.
Citu komentārus neizlasīju,piedodiet.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #53 : 2016. gada 15. oktobris, 08:22:27 »
Ieskatam pastāstīšu par savu obligāto dienestu NBS..... (viss garais citāts)

Esmu dzirdējis par praksi jaunos sūtīt uz veikalu pēc shēmas "Dodu Tev 10 santīmus, tu man atnes 2 kg desas, 1 kg cepumu, un jāpaliek pārpalikumam, nu, vēl vismaz Ls. 2". Bija tā NBS?

Nu vot kur, KUR, te ir atsauce uz kaut jel ko no Broma teiktā?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 15. oktobris, 09:04:09 no Camma »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #54 : 2016. gada 15. oktobris, 08:35:36 »
Nopietni? PSRS ir bijis tāds laiks?

Jā, puslīdz formāli bija.
Pēc 80-to gadu sākuma pilnīgā bardaka PSRS valdība kkad beidzot pārgāja no attieksmes "PSRS BS ārpusreglamenta attiecību nav un sociālisma cēlāju zemē y būt nevar" uz attieksmi, ka problēma pastāv un ir jāmēģina ko darīt. Teikšu tā, attiecībā pret mums vecie jau vairs neatļāvās diezgan daudzko, ko pēc nostāstiem bija atļāvušies attiecībā pret viņiem. Nu, piemēram, bija mums tāda simboliska ... nu kā nosaukt (alga?) 7 (?) rubčiki mēnesī (seržantiem, komj. sekretāriem un tiem, kuri bija kādu mašīnu mehi vai komandieri - attiecīgi - vairāk). Mēs izkarojāmies ar vecajiem, bet, cik saprotu, - bijām pirmie, kuriem to naudu neatņēma. Un tas viss - kāpēc? Tāpēc, ka ārpusreglamenta attiecības bija poļitruku galvenais jājamzirgs tai laikā. Tikko kāds kautiņš vai cita šaize, tā sekoja izpēte, vai nav ĀR pazīmju. Pašu vienreiz viens tadžiks nosūdzēja ... Psiholoģiskā presēšana štābā kādu 3 stundu garumā ar pastāstiem par kārtību disbatā un citām lieliskām perspektīvām. Protams, no otras puses komandējošais sastāvs labi apzinājās, ka ģedovščina nodrošina kārtību, un bez tās viņi nevar, tāpēc arī rakstīju, ka cīņa lielā daļā bija formāla, bet tomēr, pārkāpjot sarkanajai līnijai, varēja sagādāt sev lielas nepatikšanas. Rezultātā represijas kļuva maigākas no veču puses.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #55 : 2016. gada 15. oktobris, 08:40:26 »
Djedovščina ir aizguvums no NKVD metodēm lāģeros, kā svira. Ne pa velti statistika klusi novaidējās, ka par otro valsts valodu visvairāk, 96 %, nobalsojuši cietumos. Paralēles savelciet paši.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #56 : 2016. gada 15. oktobris, 08:49:59 »
Mums gan PSRS laikā teica ko citu, ka sākusies esot tad, kad (kkad labi sen) PSRS ir atcēlusi likuma normu, ka sēdējušos armijā neiesauc. Nu, un tie savus zonas likumus ātri vien BS ievazājuši esot.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #57 : 2016. gada 15. oktobris, 09:02:34 »
Esmu dzirdējis par praksi jaunos sūtīt uz veikalu pēc shēmas "Dodu Tev 10 santīmus, tu man atnes 2 kg desas, 1 kg cepumu, un jāpaliek pārpalikumam, nu, vēl vismaz Ls. 2". Bija tā NBS?
Pilnīga tufta.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #58 : 2016. gada 15. oktobris, 09:19:35 »
Esmu dzirdējis par praksi

V semje ņje bez uroda, bet ne prakse...

Atslēdzies itta

« Atbilde #59 : 2016. gada 23. oktobris, 15:11:28 »
Jaunaakie prikoli:

http://m.rus.tvnet.lv/article/341927
Nu tak maak pie mums izpuust ziilonjus...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...