Autors Tēma: Beztēma par kaķiem  (Lasīts 38834 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Beztēma par kaķiem
« Atbilde #330 : 2024. gada 14. augusts, 22:49:56 »
Labi, es arī paālēšos  :mrgr:
Atcerējos padomu no (manis pašas nupat citā tēmā pieminētās) Heriota grāmatas - pārlieku stresaini uzbudinātai cūkai, lai tā nomierinātos, deva sastrēbties alu. Līdz šī apreibusi nolikās gulēt. Varbūt kaķiem buldurjāņus?  Cilvēkus jau arī kopīga piedzeršanās var efektīvi satuvināt  :mrgr:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #331 : 2024. gada 15. augusts, 00:45:38 »
Kaķiem buldurjāņus nomierināšanai var dot tikai apvalkotās tabletēs, smaka runci padarīs traku, zooveikalos gan jau ir augu preparāti, nomierinoša barība calm, feromoni, kaķumētras.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #332 : 2024. gada 16. augusts, 09:54:59 »
Man ruņči koškas dzenā tikai ārā. Iekštelpās ir otrādi - pie bļodas koškām vienmēr priekšroka. Ar guļvietām ir kā ir - kurš pirmais ieguļās, tam arī tur būs gulēt (vismaz tajā brīdī). Garāmejoša uzšņākšana ir parasta lieta, reizēm arī izplūkšanās. Kā jau jebkurā ģimenē :) .
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #333 : 2024. gada 19. septembris, 12:35:49 »
sļepakovs patiesie iedziedājis
Facebook

Atslēdzies Camma

« Atbilde #334 : 2025. gada 03. maijs, 11:54:07 »
Herkuless ir baisais kauslis.

Ik pa laiciņam pazūd uz pāris dienām un atgriežās viss vienos skrimbļos - auss aizplēsta, vaigam skaida noņemta, skaustā kodumi, pauris vispār pēc tikko uzarta lauka izskatās. Nu labi februārī-martā, bet - tagad? Ko var dalīt tagad?

Puiks vēl vakar izteica domu, ka būs to plēsni lapsa noēdusi, jo šoreiz Herkuless nebija mājās aš 4 dienas. Es arī skumīgi noskatījos uz Herkulesa krimšu bļodiņu un smagu sirdi grasījos bļodiņu novākt. Bet 7-ņos no rīta vārgs mjau atskanēja no lieveņa un papluinītais kaķkungs lēni ievilkās paēst un bišku pasnaust mīkstā gultā. Ap 11-iem bija tiktāl atguvies, ka pēc otrām brokastīm aizklimta vietējās teritorijas apgaitā.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #335 : 2025. gada 31. jūlijs, 08:16:30 »
ak jūs mačkas, mačkiņas :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #336 : 2025. gada 31. jūlijs, 12:13:58 »
A kāpēc ne pisicas?  :P

Un lietuviešus aizmirsuši. Es vakar speciāli līdu tulkot – ir "kakas" vai nav? :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #337 : 2025. gada 31. jūlijs, 13:38:01 »
Katina

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #338 : 2025. gada 31. jūlijs, 17:32:37 »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #339 : 2025. gada 31. jūlijs, 23:03:39 »
Katina
Katės
Katina (kā viss, kas beidzas ar -ina), man tāda aizdoma, ka apzīmē tieši runci/tēviņu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #340 : 2025. gada 15. decembris, 18:46:40 »
Nu vo... Esmu palikusi ar vienu kaķi. Visi mani Stradiņu augstdzimušie aizgājuši vēl augstāk... Nosolījos neņemt nevienu kaķēnu, jo pāķos ik pa laikam kāds vienkārši pieklīst. Herkuless gluži labi piepilda visas cerības, kas tiek liktas uz kaķiskas sūtības piepildīšanu lauku mājās. Lai cik tas arī nebūtu dīvaini, pat peles medī!

Nedēļu atpakaļ sestdienā Herkuless aizgāja teritorijas apgaitā un... pazuda. Izsaucos, izkisinājos, izložņāju krūmu krūmus, nav. Māja tukša un klusa. Šosestdien pašā tumšā vakarā blandoņa uzradās - viss saskrimblēts, kāja kliba, sadudzis un galvu nepaceļot knapi pārlīda slieksnim. Saparatu, ka uz otro stāvu ''plēsoņu'' jānes.

Nu kō, nesu ar. Un tad divas paciņas ar paiku, malto gaļiņu un cepumu bļodiņu, izrēķinājās uz viens divi. Ahā, būs dzīvotājs! Otrpusis pieteicās par iekšā-ārā-augšā-lejā nēsātāju, lai kaķķīc tiek uz podiņa. Beigās apgādāju ar kārtīgu kastīti un smiltiņām (Herkuless līdz šim nebija lietojis!), kas tika par labu atzīts.

Kas par laimi! Runcīc atkal mājās! Visur uzcelts, izcelts, iekārtots un apsegts. Jap, tādi tie mājlopi ir - iekāpj dvēselē un neparko nav ārā izdabūjami.
Visus sakost!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #341 : 2025. gada 15. decembris, 19:00:04 »
tas vienmēr bēdīgi, kad jāšķiras... un tā burvīgā skaņa, kad dzirdi nakts tumsā skriukšķināšanu, kad jau biji zaudējis cerības uz atkaltikšanos. Bet laikam palaidu garām- kur rudulis palika?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #342 : 2025. gada 15. decembris, 20:24:35 »
Rūdis gadu atpakaļ skaistā vasaras dienā vienkārši pazuda. Izgāja dārza apgaitā un viss. Punktiņai audzējs mutē iemetās, Jetija atkal ar savu strutojošo vaigu - vets nevarēja lāgā vietu atrast tajā vārgajā kaķī. Nu i lēmām, ka 17 gadi ir cienījami un vēl mocīt nav jēgas. Tā i pamazām šķīros no savas kaķu bandas.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #343 : 2025. gada 18. decembris, 18:39:49 »
Ja kāds iedomājas, ka ar vienu kaķi maz jautrības, tas ir naivs nelga!

Šorīt taisos uz darbu, ārā mella tumsa. Herkuless samiegojies pinas man pa kājām, kau tko ņurkšķ, jo vēl nevar īsti izštukot vai ies lejā, lūkos pabāzt degunu ārā vai pakavēsies ķēķī. Kamēr šitā ņurduļodams vazājas pa ķēķi neganta pele burtiski šamam pārlec no aizmugures pāri un aizšmauc zem ķēķa skapīšiem. Runcss tā kā grasījās uz ķeršanu, bet pakaļkājiņa vēl sāp un neveikli izgorījies aptupa plāna vidū. Pat tā kā taisījās bāzties zem skapīšiem, bet tur tāda resna morda ar visu resno bumpu starp četrām kājām nemaz nevar palīst! Nu viena neraža, nu.

Beigās sadudzis apkrita uz paklājiņa pie ārdurvīm, lai laiž šamo āra. Izlaidu arī, kamēr mierīgi padzeru rīta kapiju. Pēc 15 minūtēm vārgulis bij apakaļ ķēķī. Šrubējot turpat vannasistabā zobus dzirdu skaļu un griezīgu ''pī-vīī-vīīīī..'' Palūru pa durvīm ķēķī - jā, resnais murlis peli tomēr noķēris. Domāju, ka tagad būs jandāliņš un medījuma trenkāšana. Kur nu! Nabaga nebarotais liellops (šausmīgs sarkasms!!!) uzreiz vienkārši noņurrīja medījumu, ātri un bez jebkādām emocijām, hrjums, hrjam, hrjam.

Nopūtos un jutos priecīga, ka brokastis jau paēdu...
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #344 : 2026. gada 08. janvāris, 14:46:04 »
Resnais Herkuless izgāzies visā savā kaķiskajā godībā guļ uz pufika man kājgalī. Pa brīdim paceļ galvu un zvēēērīgi nožāvājas. Kur bijusi, kur ne, pēkšņi gar krāsni aizauļo sīksīka tumšpelēka pele. Herkuless slinki noraugās un pat ūsu galiņi nenotrīc. Saku ''ko dirni? ej, ķer nost!''. Šams tā gari un smagi paskatās uz mani '' tu ko? es ar bērniem necīnos!''. Na ķebe, vēl viens peļu pacifists.
Visus sakost!