Ceturtdiena, 2006. gada 28. septembris Hokejista Artūra Irbes (39) bijušajai sievai Ilzei Irbei (36) augusta sākumā Amerikā piedzimis dēls Šons Tristans. Jaundzimušā tēvs ir Ilzes draugs amerikānis Roberts, raksta žurnāls «Santa».
Ilzes un Artūra laulība tika šķirta pērn jūlijā, Ilze ar meitu Anitu palika dzīvot Amerikā, savukārt Artūrs ar dēlu Ati dzīvo Latvijā. Prese tolaik rakstīja, ka šķiršanās iemesls bijis strīds par dzīvesvietu — NHL lokauta laikā Artūrs gribējis dzīvot Latvijā, bet Ilze — Karolīnā.
Intervijā žurnālam «Santa» Ilze Irbe atklāj, ka laulību izšķīrusi viņas greizsirdība. «Greizsirdība ir traka lieta. Tā traucē dzīvot, rada spriedzes pilnu gaisotni ģimenē. Visu laiku domāju: viņš tik daudz ārpus mājas, un vai tiešām viss, ko viņš man saka, ir taisnība. Nebiju pārliecināta par Artūra uzticību, pat aizgāju pie psiholoģes parunāties. Jautāju Artūram bez apstājas, kaut nebija taču nekāda pamata bažīties. To es zinu tagad un zināju arī tajā laikā, bet man gribējās dzirdēt biežāk... ka esmu vienīgā. Laikam pāršāvu pār strīpu. Es gribēju dzirdēt par daudz. Un domāju, ka Artūram tas piegriezās.»