Autors Tēma: Par Latvijas 100 gadadienas pasākumiem  (Lasīts 3508 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Viesis (šoreiz anonīmi)

• Viesi
Par Latvijas 100 gadadienas pasākumiem
« : 2016. gada 04. novembris, 08:58:09 »
Vērojot pēdējā laika pompozos pasākumu un slavinājumus, sagaidot Latvijas 100. gadadienu, nepamet sajūta, ka dodamies uz priekšu - atpakaļ pagātnē. Tik daudz līdzība sar pompozo PSRS norieta laika. Jo štruntīgāk gāja reālajā dzīvē, jo skaļāki un pompozāki vārdi par lielajiem sasniegumiem un veiksmīgo valsti. Pie kam tā paaudze, ka sbija pie varas tajos laikos jau gandrīz beigusi savu darba un politisko dzīvi...

Atslēdzies Emīlija

Re: Par Latvijas 100 gadadienas pasākumiem
« Atbilde #1 : 2016. gada 04. novembris, 09:56:36 »
Jā, ir vienmēr un nemitīgi jāčinkst, cik viss ir slikti, protams. Nav vairs ne labu cilvēku, ne labu darbu...

Dzimšanas dienās, it īpaši apaļās jubilējās, pie galda tak ar skaļi neatgādina jubilāram, ka viņš, maita, vēl kaimiņam piečuku parādā, un savu vāģi mūždien nepareizi nenoliek, un pagājšāgad piedzēries pa ceļu gāja un nepiedienīgas dziesmas  auroja...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2 : 2016. gada 04. novembris, 11:46:00 »
Par daudz ko ir rūgtums un dusmas, bet tas man neliedz prieku par to, ka mums vēl joprojām ir sava valsts un arī valoda, paldies Dievam.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #3 : 2016. gada 04. novembris, 13:25:54 »
Visi tie pompozie slavinājumi un izdarības attiecas uz Rīgu un Ventspili un valdību!
Mazpilsētas un lauki dzīvo savu dzīvi ar savām mazām uzvarām,saviem zaudējumiem.Bet kopumā ir gana daudz lietu,kuras visi kopā šeit esam sakopuši,sakārtojuši,kas darbojas par spīti visām deputātu un  ministru  ļaunprātībām un muļķībām.
Ir prieks par darbīgiem cilvēkiem,par spēju ražot,pārdot,attīstīt.Es no Zemgales,bet domāju ka citur ir tāpat..ja nu pašās nomalēs iet grūtāk.
Piekrītu Emīlijai-dzimšanas dienās priecāties par labajām lietām,sliktās lai paliek pelēkai ikdienai.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2016. gada 04. novembris, 15:40:55 »
Jā, bet es pačīkstēšu, jo tomēr ... var priecāties par labajām lietām, taču ir dzīvē vēl viena likumsakarība. Līdzīgi kā ar alkoholismu - pirmais solis ceļā uz izveseļošanos ir patiesa izpratne par to, ka problēma IR. Pēc analoģijas - par šo valsti. Pirmais solis ceļā uz labāku politiku, dzīvi un valsts pārvaldi šajā teritorijā ir sapratne par to, ka viss ne tuvu nav labākajā kārtībā (lai neteiktu vairāk) un tā turpināt dzīvot ilgtermiņā nav iespējams.

Pilnīgi piekrītu autoram par līdzību ar PSRS. Vajag vēl piemērus?
Tie, kuri 90-os bija apzinīgā vecumā gan jau atcerēsies, kas bija tas, ko tai laikā pārmeta padomju varai, agrumentējot tās nomaiņas nepieciešamību.
Korupcija, y varas nespēja ar to ko darīt. Hm, hm! Vai tikai tiešām mēs šodien nedzīvojam 1980-o gadu PSRS šai ziņā?  :)
Partijas nomenklatūra, tipa vienā vadošā amatā neko nav spējis jēdzīgu izdarīt vai prasti8 apzadzies, tad ko? Atlaiž? Vait'var tā rīkoties arvisādu partijas skolu un kursu beidzēju? Da, nē - pārceļ citā augstā un atbildīgā amatā patālāk no acīm! Ha, ha, ha. Vai nav kkas ļooooti pazīstams? Tik' tagad katra partija nāk ar tādu savu nomenklatūru. Ja toreiz bija viena tad tagad - katrai partijai sava.  :rofl:  Un vēl ir neaizskaramie ierēdņi.  :)

Treškārt, - birokrātija. Ārprāc, cik tad cilvēku sēdēja visādās ministriju pakļautības iestādēs, utjpr.! Tagad sēž vēl vairāk!  :rofl:

Un kas atliek? Nekas cits, - vara iet PSRS pēdās. Bet visstulbākais visā šajā lietā ir tas, ka būtībā "За что боролись, на то и напоролись".
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 06. novembris, 18:12:09 no pitons »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2016. gada 06. novembris, 10:22:07 »
Ja paskatāmies globāli, diemžēl visā pasaulē notiek tieši tas pats. Katrai lielvalstij savas piegājiens, bet principā - zombēšana, birokrātija, spiediens uz pseidomorāles vērtībām. Sodoma un Gomora. Diemžēl.  :fubar:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #6 : 2016. gada 06. novembris, 12:07:54 »
un,ja paskatās sīki un kašķīgi,tad trīs pompozi piecos teikumos ir par daudz.ja vien tas nav viesa maģiskais vārds.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #7 : 2016. gada 06. novembris, 17:14:39 »
Čīkstēšanu nevajag jaukt ar pragmatisku vēlmi saprast, kas notiek un ko darīt.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2016. gada 06. novembris, 17:30:26 »
Ja paskatāmies globāli, diemžēl visā pasaulē notiek tieši tas pats. Katrai lielvalstij savas piegājiens, bet principā - zombēšana, birokrātija, spiediens uz pseidomorāles vērtībām. Sodoma un Gomora. Diemžēl.  :fubar:

Ragana, a Tu neglaimo pārāk LV tā, ar lielvalstīm salīdzinādama?

Un, taisnību sakot tā vien prasās ... pasūtīt sev kādus krekliņus ar apdruku un uzrakstiem tipa "Šī LV nav tā valsts, par kuru es 199.... gadā uz barikādēm atrados." Un pastaigāt ar tādu ... vienkārši pavalkāt tādu krekliņu ikdienā tad, kad ārā būs silts.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #9 : 2016. gada 06. novembris, 17:35:15 »
Jā, starp citu, atceros vienu sīku atgadījumu. Reiz, laikam 18. novembrī, pie pieminekļa notika visi tās dienas svinīgie pasākumi, pēc kuriem tā laika prezidents Zatlers staigāja pa tautu un spieda rokas atnākušajiem pingvīnu kārtas pārstāvjiem ar apsveikumiem LV neatcerosvairskurā gadadienā. Pats redzēju - viens vīrelis tā arī atstāja ekselenci ar pastieptu roku, - apgriezās un aizgāja.
Vēl ir redzēti tādi, kuri svinīgās uzrunas laikā pie tā paša pieminekļa demonstratīvi stāv ar muguru pret runātāju.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2016. gada 06. novembris, 18:59:47 »
krekliņus ar apdruku un uzrakstiem tipa "Šī LV nav tā valsts, par kuru es 1991. gadā uz barikādēm atrados."

Šajā punktā es Tev piekrītu pilnībā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #11 : 2016. gada 06. novembris, 19:49:03 »
infantila, bet tomēr doma. Forumā tā kā būtu iespējams jebkuru dalībnieka iniciatīvu pareizināt ar aktīvo lietotāju skaitu?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2016. gada 06. novembris, 19:53:35 »
A?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #13 : 2016. gada 07. novembris, 08:29:06 »
Zigfrīd, diemžēl neglaimoju, jo ir pat sliktāk - "mēs ņemam piemēru", jo nafig piepūlēt smadzenes.  :sarcasm:

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2016. gada 08. novembris, 12:22:16 »
infantila, bet tomēr doma. Forumā tā kā būtu iespējams jebkuru dalībnieka iniciatīvu pareizināt ar aktīvo lietotāju skaitu?

Tas tā kā būtu ieteikums pieslīpēt tekstu, samesties un pasūtīt priekš visiem šejienes gribētājiem?