Nevarēju neatcerēties stāstu par elli, kas nu jau folklorizējies, un katrs pieskaita sev mīļākajai augstskolai.

Tulkojums nav mans, da ij oriģinālu nemeklēšu, bet stāsts labs.
Doktors Šlambaugs, vecākais pasniedzējs no Oklahomas universitātes Ķīmiskās inženierijas departamenta ir slavens ar jautājumiem, kurus viņš uzdod gala eksāmenos. Piemēram: “Kāpēc lidmašīnas lido?”
Pirms dažiem gadiem maijā lekciju cikla “Pamats, karstuma un masu pārvietošanās” eksāmena papildjautājums bija : “Elle ir endotermiska (uzņem siltumu) vai eksotermiska (atdod siltumu)? Atbildi pamatojiet ar pierādījumu!”
Lielākā daļa studentu savus uzskatus pamatoja ar Boila likumu, vai ko tamlīdzīgu. Lai nu kā, bet viens students uzrakstīja sekojošo:
Pirmkārt, mums jāpostulē, ka, ja dvēsele eksistē, tad tai jābūt arī masai. Ja dvēselei ir masa, tad arī dvēseļu molam ir masa. Tātad, kāda ir ellē ieejošo un izejošo dvēseļu attiecība? Domāju, mēs varam droši pieņemt, ka ja reiz dvēsele ir nokļuvusi ellē, tā tur arī paliek. Tātad no elles izejošo dvēseļu nav.
Runājot par ieejošajām dvēselēm, apskatīsim dažādās reliģijas, kuras eksistē mūsdienu pasaulē. Dažas no tām apgalvo, ka ja tu neesi šīs reliģijas piekritējs, tu nokļūsi ellē. Vadoties no tā, ka šādas reliģijas ir vairākas un viens cilvēks pieder vienai reliģijai, mēs varam secināt, ka visas dvēseles nokļūst ellē. Zinot dzimstības un mirstības rādītājus, mēs secinām, ka dvēseļu skaits ellē pieaug eksponenciāli. Tagad apskatīsim elles tilpumu. Boila likums nosaka, ka lai temperatūra un spiediens ellē paliktu nemainīgs, dvēseļu masas un tilpuma attiecībai jāpaliek konstantai.
[Atbilde #1] Ja elle izplešas lēnākā progresijā, nekā ellē ienāk dvēseļu masa, temperatūra ellē pieaugs, līdz elle uzsprāgs.
[Atbilde #2] Protams, ja elle izplešas ātrāk, nekā pieaug dvēseļu masa, tad temperatūra un spiediens kritīsies, līdz elle sasals.
Kura atbilde ir pareizā? Ja mēs pieņemam postulātu (kuru man sniedza Terēze Banjana pirmajā kursā), ka “drīzāk elle sasals, nekā es ar tevi pārgulēšu”, un ņemot vērā, ka es joprojām neesmu guvis panākumus seksuālajās attiecībās ar viņu un neizskatās, ka tas jebkad notiks, [Atbilde #2] nevar būt pareiza.
Tātad elle ir eksotermiska!
Students dabūja vienīgo “A”