Autors Tēma: Par laulību  (Lasīts 4767 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Par laulību
« : 2016. gada 11. novembris, 07:37:08 »
Sakarā ar precēšanās/neprecēšanās tēmu.
Kādam tur pavīdēja doma, ka laulība ir vēsturisks iestādījums, lai nodrošinātu vājākos (sievietes, bērni). Nu, un protams, lai no mērkaķiem atšķirtos.
Ja man tagad būtu jāizšķiras par laulību - nemūžam, runčuk. Kā tad tā? Nu jā, esmu būtne pašpietiekama, neatkarīga. Aha, progresa jaukumu baudītāja. Tajā nozīmē, ka ieguvusi vienlīdzību un materiālo neatkarību.
Ģimene kā institūcija savulaik izveidojusies sabiedrības saglabāšanai, pēcteču nodrošināšanai un sugas izdzīvošanai. A figu. Neredzu es jēgu tādam iestādījumam.
Vispirms jau valdnieku dinastijas - cik nav vēsturisko pierādījumu par šāda iestādījuma kaitīgumu. Piespiedu laulības ar tuviem asinsradiniekiem un ģenētisku defektu izplatība karaliskajās ģimenēs. Kā vārdā? Bagātība un materiālo vērtību uzkrāšana? Phe. Cik nav bijis, ka valdnieks pliks kā baznīcas žurka. Rij un izvirst, bet naudas nav. Vai rīko grandiozas balles vienu pēc otras, no kurām valstiskas jēgas cik zvirbulim uz astes. No pēcnācēju viedokļa valdnieku laulības vispār ir bulšits. Vairāk kā puse bērnu no piegulētājām, favorītēm, ne sievām.
Mazāk rojālās laulībās atkal merkantilais pa virsu, mīlestība un jūtas sastopamas tikpat reti, kā dimants sūdu čupā. Bet tūlīt atkal jāpiezīmē, ka bezbērnu laulību bija diezgan. Kur jēga? Ar šodienas prātu skaidrs, ka no sievietes tika paģērēts atražot ģinti apmaiņā pret sociālo aizsardzību. Ja? Nafig tādu aizsardzību, no kā sargā? No pretekļa zem kura jāguļās? Kas vēl var būt riebīgāks sievietei? Izvarošana mūža garumā, kas tiek saukta par laulību un tādējādi legalizēta. Pie tam, nepieļauj kopošanos ar patīkamu partneri (kompensācijai), vismaz - ne likumīgi.
No šodienas (vismaz - mana) skatījuma, laulība ir bezjēdzīgs pasākums. Visas mantiskās lietas kārtojamas ar testamentiem un citiem likumiskiem līdzekļiem. No bioloģijas viedokļa - šodien tas vīrietis (siviete) ir atražošanas vērts, rīt - slims un nekam nederīgs, vajag citu, bet laulība neļauj. Kā nu tādu graustu pametīsi? Morāle un tā. I mokās 20, 30 gadus. Sūdīgāk, kā cietumā. Tas pats ar morāli pagrimušajiem un alkoholiķiem.
Vot i nonācu pie secinājuma, ka laulība nav panaceja un pati par sevi 80% sastāv no šādas vai tādas vardarbības.
Pašos pamatos laulība ir nepareizs pasākums. Jo piesaista mātītes fiziski vājam tēviņam, kas nekā citādi pie vairošanās netiktu - ar mantu tiek mēģināts aizstāt fizioloģiju.
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

Re: Par laulību
« Atbilde #1 : 2016. gada 11. novembris, 08:11:56 »
Pēdējā teikumā neiebraucu.
IMHO mūsdienās fiziskais spēks galīgi nav rādītājs. Tur izsenis teikuma jēga ir zudusi tulkojumā - nevis "izdzīvo stiprākais", bet "izdzīvo piemērotākais/tas, kurš spēj pielāgoties". Ja fiziski vājš tēviņš [piemēram, sēdošs invalīdu ratiņos pēc pakļūšanas zem tramvaja bērnībā], kuram putraspods vāra, ir spējīgs mūsdienu elektronikas laikmetā ar IT pelnīt miljonus - viņš skaitās vājš un nepiemērots sugas turpināšanai?

Kā redzams, fiziskais spēks prevalē mūsu dienvidaustrumu [vai kur tur tās sīrijas] valstu tēviņu portfolio. Un kas pēc viņiem paliek? Piedir@ta vieta un izvarotas sievietes. Tas tā kā būtu spēka etalons?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2016. gada 11. novembris, 08:29:51 »
mūsdienās fiziskais spēks galīgi nav rādītājs
Pēc Dabas mātes plāna vajadzēja būt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2016. gada 11. novembris, 08:34:44 »
Pēc Dabas mātes plāna vajadzēja būt.
Viena nelaime - fiziskais spēks ar IQ nebūt nav saistīti. Drīzāk novērojams pretējais - сила есть, ума не будет.
Es to prātu domāju vairāk kā spēju domāt globāli - nekakāt aiz jurtas.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #4 : 2016. gada 11. novembris, 08:39:14 »
Negribas piekrist.
Camma, kā ļoti pašpietiekama būtne Tu taču vari realizēt to, ko gribi. Līdz ar to - vīru nafig, puikas jau lieli, lai iet savu ceļu, pārējais ir juridiskās formalitātes. Tālāk atliek kaifošana pašai par sevi. Kaut kā tā?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2016. gada 11. novembris, 08:53:40 »
Ragana - ja par mani konkrēti, tad tieši tā.
Es gan te globālos apcerējumos iegrimu...
Trix - nu tā arī ir - Māte Daba paredzējusi izdzīvot fiziski spēcīgākajam+gudrākajam. Ko dod IQ, ja nestāv? Par naudu nopirksi spermas podiņu? Savas spermas? Ko dod nauda, ja IQ vienīgi tik daudz velk, lai tuvāko krogu atrastu?
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2016. gada 11. novembris, 08:59:44 »
Kā tur ar to pasaules gudro, kurs paralizēts ratiņkrēslā? Var vairoties? Nuja, pasūtīs spermas ieguvēju par miljonu, kādu apaugļos un... kas? Tāds pats pēcnācējs ar paralīzi 20 gados? Tā būtu tā jēga vairoties? Lai pēc 2-3 paaudzēm būtu pilns ar kustēties nespējīgiem?
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2016. gada 11. novembris, 09:01:48 »
Hokingam ir 3 bērni, nemeklēšu gadus, bet jau pēc diagnozes.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2016. gada 11. novembris, 09:04:27 »
Laulībai ar potenci/stāvēšanu ir maza saistība. IMHO.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #9 : 2016. gada 11. novembris, 09:14:27 »
Viena nelaime - fiziskais spēks ar IQ nebūt nav saistīti. Drīzāk novērojams pretējais - сила есть, ума не будет.
Es to prātu domāju vairāk kā spēju domāt globāli - nekakāt aiz jurtas.

Sagrozīts teiciens pilnībā izčakarē visus lasītājus. Nedari vairs tā. Labi?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2016. gada 11. novembris, 09:32:14 »
Sagrozīts teiciens pilnībā izčakarē visus lasītājus. Nedari vairs tā. Labi?
Kur ir spogulis, to Tu pats zini.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2016. gada 11. novembris, 12:11:15 »
Riekļi.
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2016. gada 11. novembris, 14:19:30 »
Tā ļoti neiedziļinoties, jo tā ir mega tēma. Tikai viens aspekts. Ar laulību ir tā kā ar mūziku, puķēm, arī skaistām luksus lietām , našķiem, arī stilīgiem apģērbiem utt. Lai izdzīvotu nav nepieciešams, bet kaut kā gribās tomēr. Dod kaut kādas labas emocijas. Camma apraksta vienu pusi, kad partneris tā ne visai. Bet ir jau arī gadījumi, kad partneris pat ļoti ok, varbūt tad gribas visiem paziņot es esmu viņa, viņš ir mans, mēs kopā esam sapņu pāris! Es teicu, ka es par virsu vien, bet nešaubos, ka argumentus par labu laulībai var atrast arī nopietnākos un dziļākos slāņos.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #13 : 2016. gada 11. novembris, 16:47:01 »
Ha, ha, ha. Nu, ko? Esmu pilnīgi pārliecināts, ka večiem tā laulība arī - kā piektais ritenis vajadzīgs. Nu, ja sievietēm nevajag, tad ko? Nu, tad lai jums arī nav!
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #14 : 2016. gada 11. novembris, 17:03:35 »
Ko dod nauda, ja IQ vienīgi tik daudz velk, lai tuvāko krogu atrastu?

Man domāt, ka šādā zimējumā darbojas apgrieZtā proprcionalitāte.
Tb, bez kaut kāda līmeņa IQ, tas krogs nafig nebūs vajadz;igs, jo nebūs naudas, savukārt ar augstāku aikjū atklāsies, ka tas krogs nav ikdienā jāmeklē.

Nu šitā kaukā.
Patiesībā man nav laika grāk izteikties. Ir piektdienas vakars un krogs sauc :D