Autors Tēma: Dalības EU nopēlējiem.  (Lasīts 13835 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Dalības EU nopēlējiem.
« : 2016. gada 13. novembris, 08:54:22 »
Vārdā nevienu nesaukšu un ar netīru okupantu pirkstu nerādīšu, bet nu šeit ir radusies tēma par to, kā dzīvot - kaut kādās savienībās, aliansēs un dancot pēc tālu bosu likumiem, vai neatkarīgiem, kā ciema vienīgais veikals pēc pašu gudrības un būvēt pundurKuveitu.

Argumenti par dalību savienībās, lūdzu papildiniet un tiks papildināts:
1. Mēs citādāk vispār vēl būtu starp dzīvajiem?
2. Ceļošanas un darba iespējas un tiesības.
3. Bilance starp dalības maksām un investīcijām (EU fondi un naudas).

Tēmas virzība tad būtu sekojoša: Pro EU (PREU) argumentus publicējam stabiņā. Argumentēti noliedzam PREU argumentus. Tas pats ar Anti EU (ANEU) argumentiem, un otrādi, tobiš perpendikulāri paralēli darbojamies. Paužam savējos kaut cik strukturēti, lai viegli kopēt atbildei. Kauties drīkst, apsaukāties nedrīkst.

Atslēdzies Spārka

Re: Dalības EU nopēlējiem.
« Atbilde #1 : 2016. gada 13. novembris, 09:03:30 »
3. Bilance starp dalības maksām un investīcijām (EU fondi un naudas).

EU fondu nauda kropļo tirgus attiecības un vilina shēmot, blēdīties un šķērdēt.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2016. gada 13. novembris, 09:23:20 »
Man attieksmei pret to pietiek ar cukurfabrikām, zvejas kuģu likteni un vēl šo, to.
Jautājumā par to ,vai mēs dzīvi vēl būtu ...? Tagad, kad valstī vieni penzionāri palikuši, mēs vēl ilgi dzīvi jutīsimies? Man jau šobrīd ir tāda sajūta, ka varu izrādīties tas, kuram gaisma jāizslēdz.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #3 : 2016. gada 13. novembris, 09:31:35 »
EU fondu nauda kropļo tirgus attiecības un vilina shēmot, blēdīties un šķērdēt.

Tāpat, kā parka zālīte vilina tur sēdēt, dzert un pīpēt.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #4 : 2016. gada 13. novembris, 09:37:03 »
Man attieksmei pret to pietiek ar cukurfabrikām, zvejas kuģu likteni un vēl šo, to.

Cukurfabriku akcionāri brīvprātīgi piekrita saņemt 6 800 000 kompensācijās, tā ir summa, kuru tie savas dzīves laikā, kā dividendes neredzētu, kā savas ausis. Es ar pārdotu vecu miskasti, ar noteikumu, ka man tā jāiznīcina. Kapitālisms. Kuģu saimniekiem tieši tas pats - vairāki par kompensācijām jau sen beidzot pelnošus biznesus atvēruši, daži jaunus ekonomiskākus un ražīgākus kuģus nopirkuši. Citi ir mierīgā pensijā.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #5 : 2016. gada 13. novembris, 09:38:15 »
Jautājumā par to ,vai mēs dzīvi vēl būtu ...? Tagad, kad valstī vieni penzionāri palikuši, mēs vēl ilgi dzīvi jutīsimies? Man jau šobrīd ir tāda sajūta, ka varu izrādīties tas, kuram gaisma jāizslēdz.

Bet vai Tu fiziski vēl dzīvs būtu, Latvija būtu?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2016. gada 13. novembris, 09:51:53 »
Cukurfabriku akcionāri brīvprātīgi piekrita saņemt 6 800 000 kompensācijās, tā ir summa, kuru tie savas dzīves laikā, kā dividendes neredzētu, kā savas ausis. Es ar pārdotu vecu miskasti, ar noteikumu, ka man tā jāiznīcina. Kapitālisms. Kuģu saimniekiem tieši tas pats - vairāki par kompensācijām jau sen beidzot pelnošus biznesus atvēruši, daži jaunus ekonomiskākus un ražīgākus kuģus nopirkuši. Citi ir mierīgā pensijā.

Ja katrs domā tikai par sevi vien, un interešu robeža ir savas viensētas žogs, kā, diemžēl, pie latviešiem tas tiek novērots, tad viss tik tiešām ir kārtībā. Ja domājam drusku plašāk, tad vēl bija ne mazums zemnieku, kuri pelnīja (un - uz īrijām, kur tagad noteikti viena daļa ir, prom nebrauca) ar cukurbiešu audzēšanu, vēl bija desmiti, simti cilvēku, kuri viņiem tehniku un rezerves daļas gādāja, pārdeva. Vēl bija, bij, bija ... tas, kā tagad nav, nav, nav. Un, ja saskaita visas tās dividendes kopā ..., tad, es atvainojos, tie 6.8 mio būs sīcene.
Otrkārt, te pirms gadiem 5 .. 10 mūsējie ierēdņi bija sarēķinājuši, ka viens darbaspējīga cilvēka radīšana izmaksājot tuvu pusmiljonam latu (?, neatceros, - varbūt - eiro, bet būtību tas nemaina). Ja tam kaut aptuveni var ticēt, tad tie 6.8 mio = cik cilvēku aizbraukšana no šejienes? Ne vairāk kā kādi 25. Kārtējā reize, kad, lai kāds pieliktu kuņģi, tiek iznīcināts nesalīdzināmi lielāks apjoms kopēju labumu.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #7 : 2016. gada 13. novembris, 09:59:30 »
Ja katrs domā tikai par sevi vien, un interešu robeža ir savas viensētas žogs, kā, diemžēl, pie latviešiem tas tiek novērots, tad viss tik tiešām ir kārtībā. Ja domājam drusku plašāk, tad vēl bija ne mazums zemnieku, kuri pelnīja (un - uz īrijām, kur tagad noteikti viena daļa ir, prom nebrauca) ar cukurbiešu audzēšanu, vēl bija desmiti, simti cilvēku, kuri viņiem tehniku un rezerves daļas gādāja, pārdeva. Vēl bija, bij, bija ... tas, kā tagad nav, nav, nav. Un, ja saskaita visas tās dividendes kopā ..., tad, es atvainojos, tie 6.8 mio būs sīcene.
Otrkārt, te pirms gadiem 5 .. 10 mūsējie ierēdņi bija sarēķinājuši, ka viens darbaspējīga cilvēka radīšana izmaksājot tuvu pusmiljonam latu (?, neatceros, - varbūt - eiro, bet būtību tas nemaina). Ja tam kaut aptuveni var ticēt, tad tie 6.8 mio = cik cilvēku aizbraukšana no šejienes? Ne vairāk kā kādi 25. Kārtējā reize, kad, lai kāds pieliktu kuņģi, tiek iznīcināts nesalīdzināmi lielāks apjoms kopēju labumu.

Tad vajadzēja tos īpašniekus nošaut. Lai nerīkojās pēc sava prāta ar mantu. Buržuji nolāpītie. Diez kā viņus grauztu sabiedrība, ja tie fabrikas uzturētu un par to no valsts, ar Taviem argumentiem balti un pūkaini, pumpētu pa 6 000 000 gadā subsīdijās.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2016. gada 13. novembris, 10:36:02 »
Tad vajadzēja tos īpašniekus nošaut. Lai nerīkojās pēc sava prāta ar mantu. Buržuji nolāpītie. Diez kā viņus grauztu sabiedrība, ja tie fabrikas uzturētu un par to no valsts, ar Taviem argumentiem balti un pūkaini, pumpētu pa 6 000 000 gadā subsīdijās.

Ja Tu uzsāc nopietnu tēmu, tad nevajag pēc pirmā ne ļoti ar Tavējo saskanošā viedokļa sākt ķircināties un pārvērst paša iesākto par farsu.
Par tēmu. Pirms gadiņiem 10 (?) izrādījās, ka Opel ir būtībā nomiris. Un, lai cik dīvaini latviešiem, kuriem ir smadzenēs iecirsts, ka valstij privāto darīšanās nav jājaucas, tas nebūtu, Vācijas valdība kkādiem ar Sberbanku saistītiem krievu investoriem kkā uzreiz mācēja parādīt trīspirkstu kombināciju tā, ka tie pat par lielo netaisnību vēķšķēt nesāka! Tātad normālās valstīs valdība prot un var pat treknos ārvalstu naudasmaisus pie vietas nolikt. Metodes ir ļoti vienkāršas. Te, kādu laiku atpakaļ viens latvju zivju pārstrādes uzņēmums mēģināja LT tirgū startēt.  :rofl: Pec pusgada bija ārā kā korķis no pudeles, atpakaļ LV laizīt brūces, jo LT bija skaidri un gaiši likuši saprast, ka tur viņiem vietas nav un tur viņi nestrādās. Tātad pat leiši, izrādās, prot un var.
Nošaut nevajadzēja. Vajadzēja likt saprast, ka cukurrūpniecība ir viena no LV ekonomikas pamatnozarēm, un pat kāds Lembergs tur nerīkosies, kā pašam patīk. Ja nesaprot, ... nu, tad var arī paspīdzināt, ja nesaprot caur smadzenēm, lai saprot caur kājām un rokām. Visvienkāršākais variants bija zēniem likt saprast, ka tikko rūpnīca tiks slēgta, tā zeme zem tās tiks pasludināta par liegumu ar visām izrietošajām sekām - nekādas privātmāju būvniecības = neviena gribētāja to zemi pirkt = vienīgā izeja turpināt ražot. Y vēl varēja paspert solīti pretīm, atvieglinot uzņēmējdarbības noteikumus tikai viņiem (pa kluso, neoficiāli) ar noteikumu, ka no valsts neko neprasīs. Aptuveni tā, cik zinu, strādā normālas valstīs. Bet LV ir izņēmums.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #9 : 2016. gada 13. novembris, 13:29:19 »
Īpašnieku izvēles apstrīdēšana tak ar ir farss, toreiz jau tā tika tie noteikumi salikti - ņem naudu, bet rūpnīcas vairs nebūs.
Lab, labošos. Bē.
Un ja man, nu Latvijai būtu tā vācu naudiņa, es ar iemestu to Opelī, nevis cara laiku cukurenē... . Ar salīdzināji vācu fin. iespējas ar mūsu ierēdņu izdomu.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2016. gada 13. novembris, 13:41:00 »
Īpašnieku izvēles apstrīdēšana tak ar ir farss, toreiz jau tā tika tie noteikumi salikti - ņem naudu, bet rūpnīcas vairs nebūs.
Lab, labošos. Bē.
Un ja man, nu Latvijai būtu tā vācu naudiņa, es ar iemestu to Opelī, nevis cara laiku cukurenē... . Ar salīdzināji vācu fin. iespējas ar mūsu ierēdņu izdomu.

Cik zinu, naudiņu Opelī iemeta nevis vācieši, bet General Motors, - to biš, it kā amerikāņi. Runa te ir nevis par to, kam cik naudas, bet par to, ka normālas valstis var, grib un iejaucas, ja uz spēles ir liktas tās lietas, kuras nodrošina tautas izdzīvošanu, neaizbraukšanu, iztikšanu, pašapziņu, utml. Ja specdienesti ir domāti tikai priekš tam, lai presei muldētu par LV radikālo musulmaņu kopienu vai citas tuftas nolūkā uz politiķu un pingvīnu fobiju viļņa izsist no kopējā katla sev vairāk piķīša bezbēdīgai turpināšanai nekā nedarīt, tad ... nu, ko te vēl teikt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2016. gada 13. novembris, 13:48:06 »
... un vēl viens jautājiens par tēmu "cara laika cukurenes" sakarā. Kā domā, kāpēc krievi spītigi stutē savu bezcerīgo "cara laika" autopromu? Kāpēc indieši ražo tādu "Tata"? Da tā vienkāršā iemesla dēļ, ka tad, kad tā visa vairs nebūs, ārzemju autoražotāji drusku pagaidīs un strauji zaudēs kaunu pieprasīto cenu izskatā. Šobrīd, ja kāda Toyota gribēs saņemt virspeļņu un superpeļņu, tad ierindas krieviņš prosto izvēlēsies Ladu. Tur, kur tā nav ... Tur, tici man, visas toyotas un folksvāgeni klusi sarunās sadalījumu tirgū, novienosies savā starpā, y latvietis maksās tā, it kā tā toyota no zelta būtu ... Un tagad tas pats - par cukuru un visu pārējo.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #12 : 2016. gada 13. novembris, 14:14:42 »
Citāts
Vajadzēja likt saprast, ka cukurrūpniecība ir viena no LV ekonomikas pamatnozarēm, un pat kāds Lembergs tur nerīkosies, kā pašam patīk. Ja nesaprot, ... nu, tad var arī paspīdzināt, ja nesaprot caur smadzenēm, lai saprot caur kājām un rokām. Visvienkāršākais variants bija zēniem likt saprast, ka tikko rūpnīca tiks slēgta, tā zeme zem tās tiks pasludināta par liegumu ar visām izrietošajām sekām - nekādas privātmāju būvniecības = neviena gribētāja to zemi pirkt = vienīgā izeja turpināt ražot.

Un kāds tam sakars ar EU? Būtība paliek - viss atkarīgs no mums, kas uz vietas, nav svarīgi vai runa par īpašnieku vai tiem, kas veido valdību. Šajā gadījumā abi izvēlējās sev vienkāršāko un ērtāko ceļu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2016. gada 13. novembris, 14:25:23 »
Vai tur nebija vēl biešu audzētāji iesaistījušies -vispirms dabūja naudas baisiem kombainiem, tad kompensāciju par neaudzēšanu. Bet kombaini jau ducināja Baltkrievijā un Ukrainā

Tas bija tik sen, varbūt kaut ko sagudroju nepareizi

Par to, ka Latvija varētu eksistēt ārpus EU smieklīgi pat diskutēt. Un beidziet raudāt par emigrāciju, tas nav nekas unikāls konkrēti Latvijai. Latvieši strādā Īrijā, īri Anglijā, angļi sev sataisījuši tādus pabalstus, ka nekur nestrādā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2016. gada 13. novembris, 14:27:33 »
Un kāds tam sakars ar EU? Būtība paliek - viss atkarīgs no mums, kas uz vietas, nav svarīgi vai runa par īpašnieku vai tiem, kas veido valdību. Šajā gadījumā abi izvēlējās sev vienkāršāko un ērtāko ceļu.

Nu, taisnība Tev būtībā ir. Tiešām liela atšķirība ir, ar kādu nolūku un domām precas, - vai nu, lai momentā zem tupeles palīstu, vai arī - lai izdabūtu maksimālo labumu? Situāciju, kāda tā ir, varētu formulēt vienkārši, - LV uzsēdināja uz adatas. 2021. gadā (?) LV no Briseles pulverīšus vairs nesaņems, y sāksies lomkas. Gaidām.