Autors Tēma: Dalības EU nopēlējiem.  (Lasīts 13830 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Dalības EU nopēlējiem.
« Atbilde #15 : 2016. gada 13. novembris, 14:53:23 »
Vai tur nebija vēl biešu audzētāji iesaistījušies -vispirms dabūja naudas baisiem kombainiem, tad kompensāciju par neaudzēšanu. Bet kombaini jau ducināja Baltkrievijā un Ukrainā

Tas bija tik sen, varbūt kaut ko sagudroju nepareizi

Par to, ka Latvija varētu eksistēt ārpus EU smieklīgi pat diskutēt. Un beidziet raudāt par emigrāciju, tas nav nekas unikāls konkrēti Latvijai. Latvieši strādā Īrijā, īri Anglijā, angļi sev sataisījuši tādus pabalstus, ka nekur nestrādā.

Par biešu ražotājiem arī neatceros, bet ... kas ir tas faktors, kurš nosaka to, ka mēs bez ES neizdzīvotu? Ja fondi, tad ... pēc 2021. gada to nebūs. Tad ko, stāsimies ārā?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2016. gada 13. novembris, 15:27:47 »
... kas ir tas faktors, kurš nosaka to, ka mēs bez ES neizdzīvotu?

Nav tāda faktora.
Tikai nav arī valsti vadīt spējīgu cilvēku, kas redz ilgtermiņā, nevis tikai kā ātrāk pieraust visu iespējamo labumu sev. Un pat ja ir, tad viņiem bija jābūt 1991. gadā un jābūt ar tādu ietekmi, lai netiktu pie siles ātrsūcēji.

Baiso bubuli lāci, ar ko vājākus nervus lieki biedē, ārstē NATO. Visus nelojālos un čupiņu pārējo piedevām vajadzēja palūgt pārcelties uz etnisko dzimteni 1991. gadā. Protestētājiem atgādināt 1949. gadu. Tad to varēja, tagad tam ir par vēlu.

Visādi citādi - platības pietiekami, lai audzētu paiku, dabas resursu pietiekami - ūdeņi ir, kokmateriāli arī, kaut kāda kūdra, vēl šis tas. Lauksaimniecība bija. Tas pats cukurs un pārējā pārtika. Rūpniecība bija, smadzenes arī. Principā viss, ieskaitot autobūvi, vilcienu būvi, elektroniku un pārējo. Jā, ne tik smalki, kā pie Vācijas vai Amerikas milzu magnātu iespēlām, bet tehniskās neatkarības iespēja bija. Nav naftas [labi, ir, bet nerentabli iegūstama] - bet tās nav daudzās valstīs. Un ar derīgajiem izrakteņiem pavāji, bet daudz ko no tā ārstē ne tikai izejvieku iepirkšana, bet arī saprātīga n-reizēja izejvielu utilizācija, atkritumu iepirkšana utt.

ES Latvijai varēja dot labumu. Bet tikai tad, kad Latvija būtu pati par sevi stabila, sevi nodrošinoša valsts, kura iet kā līdzvērtīga, nevis kā pēdējās pabiras lasoša, kā tas ir nopozicionēts tagad. Un nevis 2002. gadā, bet krietni vēlāk. Ja vispār.

Un to pašu es teicu arī 1991. un 2002. gadā.
Vispār Finks pareizi teica - un to atstāstīja mana vecmāmiņa ap 198x. gadu, nevis izzīda žurnālisti kaut kad pavasarī - ka Latvijai nozīmīgs būs gads, kas no abiem galiem lasās vienādi.
1991. - atguva neatkarību un iespējas.
2002. - to visu zaudēja.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #17 : 2016. gada 13. novembris, 16:13:10 »
Lai arī attiecību jautājumos man ar Trix ir bijis bezmaz' vai karastāvoklis, bļin, nu ir jābūt godīgam un jāatzīst ... reti sakarīgs sievišķis (?) daudzos jautājumos.  :clap:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #19 : 2016. gada 13. novembris, 18:10:54 »
Daudzas idejas un iespējas bija/ir ar ļoti lielu pozitīvo potenciālu. Man nav izprotams, kādēļ mūsu priekšāskrējēji vienmēr izvēlās vispretīgāko, viskaitīgāko no visiem draņķīgajiem variantiem? Tā ir kāda ģenētiska mutācija?
Ja parunā ar katru konkrēto cilvēku - it kā saprātīgi visi un godīgi visi. Bet gala beigās izdarās kā jampampiņi.
Visus sakost!

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #20 : 2016. gada 13. novembris, 19:40:03 »
Pēc 2.Pasaules kara un sibiriādes tautas genofonds neglābjami sačakarēts;šeit palikušajiem bija jāizdzīvo - sākumā pie ļoti drastiskiem nosacījumiem, vēlāk biku vieglākiem (paprasiet vectētiņiem un vecmāmiņām).Dubultdomāšana un dubultmorāle gandrīz 50 gadu garumā.Kad nu varēja sākt runāt un dziedāt, ko nu sirds liek, tad - kuriem ļaužiem bija visa info (tai skaitā iespēja šantažēt un manipulēt) un reāla iespēja tikt pie ruļļiem???Tā veidojies tas, ko psihologi sauc par "iemācīto bezpalīdzību" - tā vietā, lai pēc kārtējām valdošo sastrādātajām nejēdzībām otrā dienā būtu ārā uz ielas tūkstoši, cilvēki pako čemodānus...

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #21 : 2016. gada 13. novembris, 19:59:04 »
Pēc 2.Pasaules kara un sibiriādes tautas genofonds neglābjami sačakarēts;šeit palikušajiem bija jāizdzīvo - sākumā pie ļoti drastiskiem nosacījumiem, vēlāk biku vieglākiem (paprasiet vectētiņiem un vecmāmiņām).Dubultdomāšana un dubultmorāle gandrīz 50 gadu garumā.Kad nu varēja sākt runāt un dziedāt, ko nu sirds liek, tad - kuriem ļaužiem bija visa info (tai skaitā iespēja šantažēt un manipulēt) un reāla iespēja tikt pie ruļļiem???Tā veidojies tas, ko psihologi sauc par "iemācīto bezpalīdzību" - tā vietā, lai pēc kārtējām valdošo sastrādātajām nejēdzībām otrā dienā būtu ārā uz ielas tūkstoši, cilvēki pako čemodānus...

exatcly. google learned helplessness
https://www.verywell.com/what-is-learned-helplessness-2795326

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #22 : 2016. gada 13. novembris, 20:12:29 »
Daudzas idejas un iespējas bija/ir ar ļoti lielu pozitīvo potenciālu. Man nav izprotams, kādēļ mūsu priekšāskrējēji vienmēr izvēlās vispretīgāko, viskaitīgāko no visiem draņķīgajiem variantiem? Tā ir kāda ģenētiska mutācija?
Ja parunā ar katru konkrēto cilvēku - it kā saprātīgi visi un godīgi visi. Bet gala beigās izdarās kā jampampiņi.

Vienkārši. Ir jāpaanalizē un jāsaprot, kam LV pieder reālā vara, nevis tā, par kuru durilkā kartonnajā ar nosaukumu "satversme" rakstīts.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #23 : 2016. gada 13. novembris, 20:13:12 »
A MĒS VISPĀR BŪTU, DISKUTĒTU, JEB PIEDAUGAVPILS REPUBLIKĀ NOŠAUTI PŪTU? Vispār laikam loģiski, ka tie kas pret savienībām, ar vārdiem - ko nu ievārījāt to strebjiet, parautu frakas aiz "a es tak teicu nelīst" attaisnojuma.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #24 : 2016. gada 13. novembris, 20:17:50 »

Genofonds? Iespējams. Es šobrīd lasu vienu padomjlaika Blaumaņa stāstu un noveļu krājumu. Pirms laika tika "Ceplis" izlasīts. Oi, cik viss pazīstams! Zini, ja spriež vēl pēc Jaunsudrabiņa vēl, tad vienīgais secinājums ir tas, ka latviešiem tā genofonda vai nu vispār bijis nav, vai arī bijis nospiedošā mazākumā. Pie tam, nekas no tā nav sarakstīts no kādiem lielkrievu šovinistiem vai pārliecinātiem komunistiem. Tā dubultmorāle, kā izskatās, ir vienmēr bijusi. Jācenšas mainīties uz labo pusi, mīlīši! Citādi mūžam paliksim mežoņu statusā.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #25 : 2016. gada 13. novembris, 20:18:56 »
Vienkārši. Ir jāpaanalizē un jāsaprot, kam LV pieder reālā vara, nevis tā, par kuru durilkā kartonnajā ar nosaukumu "satversme" rakstīts.

Paldies satversmei, ka pa durilku to nosaucot, neesi konservos tādiem pašiem sapildīts.Jeb nē?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #26 : 2016. gada 13. novembris, 20:25:56 »
Paldies satversmei, ka pa durilku to nosaucot, neesi konservos tādiem pašiem sapildīts.Jeb nē?

Mao, tai satversmē gadijienā nebija rakstīts, ka nav pieļaujama aģitēšana par LV pievienošanos visādām savienībām un suverenitātes atdošanu? Un? Kāda freiberga būtu par to notiesāta? vai varbūt M. Zālīte? Vai vēl kāds? Ja nē, tad savādā, kā durilka tā nav.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #27 : 2016. gada 13. novembris, 20:31:12 »
Mao, tai satversmē gadijienā nebija rakstīts, ka nav pieļaujama aģitēšana par LV pievienošanos visādām savienībām un suverenitātes atdošanu? Un? Kāda freiberga būtu par to notiesāta? vai varbūt M. Zālīte? Vai vēl kāds? Ja nē, tad savādā, kā durilka tā nav.

Bet tiesā. Tie ir konkrētu cilvēku pārkāpumi. Pričom tur koncepcija?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #28 : 2016. gada 13. novembris, 20:32:02 »
A MĒS VISPĀR BŪTU, DISKUTĒTU, JEB PIEDAUGAVPILS REPUBLIKĀ NOŠAUTI PŪTU? Vispār laikam loģiski, ka tie kas pret savienībām, ar vārdiem - ko nu ievārījāt to strebjiet, parautu frakas aiz "a es tak teicu nelīst" attaisnojuma.

Mao, ea esmu savulaik lasījis par KF ārpolitisko doktrīnu. Par PSRS izjukšanu attieksme apmēram tāda: "Fuhhh, beidzot tikām vaļā no nahļebņikiem savienoto republiku izskatā! Tagad - neko par brīvu vairs dot nevienam vairs nevajadzēs! Tagad lai maksā par visiem resursiem!" Teritoriju pārņemšana savā kontrolē - tikai tur, kur tam ir vairākuma iedzīvotāju atbalsts. Teikšu tā, ka krievi attiecībā uz bijušajām PSRS republikām pilda godam, - ja gribēja, varēja y Gruziju visu pievākt, y līdz Aizkarpatiem aiziet. Nepievāca un neaizgāja.Teikšu tā, krievi un Putins ir vairākas reizes paziņojuši, ka Pribaltika viņus neinteresē. Ja interesētu, tad nebūtu tā, ka vietējie krievi KF vispār nevienu neinteresē. Ja parunā po dušam ar viņiem, viņi paši atzīst, ka Krievijā viņi nevienam nav vajadzīgi, neinteresē un par savējiem atzīti netiek. Par viņiem atceras tikai tad, kad kādam žirikam vai citam ir jāiesit politiskais kapitāls. Visa šī histērija vienmēr un visvairāk ir nepieciešama Rīgā - pašmāju politiķiem, lai tauta nešūmētos par viņu impotenci.
Sekojoši, man šķiet, ka nekādas Piedaugavpils te tuvākajā laikā būt nevar.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #29 : 2016. gada 13. novembris, 20:51:37 »
"tuvākajā" - ā, kad mazbērnus šaus, mēs jau būsim miruši...
"Putins paziņojis" - oho, tas nu gan nekad nedir@...
"Nahļebņiki" - aha, 4 000 000 000 katru decembri no Kremļa dotācijas, 6 000 000 000 katru janvāri uz Kremli nodokļos.

Tātad Tu šeit liec savu galvu uz altāra, ka mums neuzbruktu, ja mēs būtu neitrāli. Ja?