Autors Tēma: Atkārtojam muļķības gadu no gada... jeb ziņas patiešām raksta idioti.  (Lasīts 3833 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Bļin, nu reizēm kliegt gribas.
Vajadzēja ielīst vienā linkā, apskatījos, ko vajag, kā parasti ar acīm automātiski pa diagonāli...
Da jomajo! Jau trešo gadu desmitu glupās dzirnas maļ... vienu un to pašu nejēdzību. Gribēts jau labi, bet ar loģiku un realitāti draugos sākotnējās pērles dzemdētājs nav bijis ne mirkli.

Tātad citāts:

mājoklī ir iespējams ierīkot tādas kontaktligzdas, kurām virskārtā ir papildu vāciņš, kas neļaus bērna pirkstiem nonākt rozetē. Otrkārt, vecākiem ir iespēja ierīkot mājoklī tādus slēdžus, kuros nav iespējams ielikt it neko citu kā tikai atbilstošu kontaktdakšu. Šie slēdži neļauj rozetes caurumos ievietot ne zīmuļus, ne dakšas, ne bērna pirkstiņus

www.maminuklubs.lv [un ne tikai].

Rozetē pirkstus iebāzt nevar pat jaundzimušais!!!

Nu nevar! Es šo "drošības sargu" pērli ievēroju jau sen. Aizdomas, vērojot rozešu - pat eirostandarta - caurumus, man radās jau tad. Un kad man piedzima sīks, ievērtēju pirkstu diametru piedzimšanas dienā. Pat tikko dzimuša zīdaiņa mazais pirkstiņš ir resnāks par rozetes caurumiņu! Kur nu vēl pusgadu veca bērna pirksti, kad viņš ir spējīgs pie rozetes piešļūkt.

Vai raksta autors ir pamēģinājis rozetē iebāzt zīmuli un dakšu? Nesalauztā rozetē nesaliektu dakšu. Ja mājās ir rozetes ar plikiem vadiem, tad runa ir pavisam par kaut ko citu, nevis caurumu diametru.

Izlasot kaut ko šitik stulbu, tālāk lasīt negribas, jo automātiski skaidrs, ka viss pārējais ir ar tādu pašu ticamības līmeni. Tā teikt, "vilks aitās" un parauj absolūta pretestība pret rakstīto sviestu, lai gan rakstus par bērnu drošību vajadzētu lasīt. Bet tur lej pilnīgu tuftu, lai tikai briesmīgāk izklausās.

Kārtējais veids, kā Mazsmadzeņu Kretīni var sadir@t labu ideju. Eh...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

Re: Atkārtojam muļķības gadu no gada... jeb ziņas patiešām raksta idioti.
« Atbilde #1 : 2016. gada 14. novembris, 13:09:31 »
Jā, mani arī ir izbrīnījusi tā musināšana kkā aprīkot rozetes, lai bērni tajaš nevarētu iebāzt pirkstus - imo, tiešām VISI pirksti ir resnāki par rozetes caurumu.
OK, ja izdodas nolocīt/nolauzt dakšiņai 2 vidējos zarus, tas varētu izdoties (bet kas tā par dakšu postpadomuju ražojuma, kas tā locītos?), bet arī tūlīt izsistu korķi...
Ja sīks sameklēs ko gana tievu un līdzīgu īstajai kontaktdakšai, tad tak arī visas drošības uzlikas tur nelīdzēs.

Tā i nesaprotu, kurā brīdī tā ideja bijusi laba.
Un vai es tiešām biju vienīgais padomjlaiku bērns, kas rozetēs (kuras nekā nebija aizsargātas un vietām pat mēreni karājās arā no sienas) neko nemēģināju bāzt?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2 : 2016. gada 14. novembris, 13:16:46 »
skuķi ir un paliek skuķi, ko no viņiem paņemsi... :D

es gan, cik atceros sevi un brāli, mēs vienmēr rozetēs mēģinājām kaut ko iebāzt... ne jau pirkstus, bet naglas, matadatas, kokteiļa salmiņus, dajebko, kas lien iekšā :)  forši bija iebāzt 2 naglas un uzmest virsū zīmuļa grafītu :)

.. ieraugot caurumiņu jebkuru vīriešdzimuma pārstāvi pārņem nepārvarama vēlme tur kaut ko iebāzt... :)   

tomēr problēma jārisina nevis ar speciālām kontaktligzdām (jo ir vēl 101 veids, kā pieaugušie un bērni var "dabūt pa nagiem", bet gan ar speciālajiem drošinātājiem, kuri atslēdzas pie noplūdes! 
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 14. novembris, 13:21:59 no daddy »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2016. gada 14. novembris, 13:24:22 »
Bet es, kā tagad atceros - pat vairs nemaz ne tik sīka būdama, reiz iebāzu... Tā bija neliela kniede.  Un kāda vella pēc man vajadzēja to "tapiņu" rozetē bāzt, hvz...  Vai nu biju to "nulles" caurumā iebāzusi, vai tā par īsu bija, lai līdz kontaktam sniegtos, nezinu, bet nekas nenotika. Vēlāk tikai māte, nedarbu atklājusi, ilgi skaidroja, kāpēc tā nevajag darīt. Tā tad arī palika vienīgā reize.
Tā ka, principā, tie vāciņi nav slikta lieta, jo mazie pirksteļi var sameklēt priekšmetu, kas rozetes caurumā tilpst. Par pirkstiem, zīmuļiem un dakšām tiešām absurds.

P.S. A kas notiek ar naglām un zīmuļa grafītu? Vai man savos zolīdos gados tagad jāizmēģina? :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2016. gada 14. novembris, 13:29:27 »
mēs, puikas savulaik (tak skolā laikam) piebāzām kontaktu ar mīkstu rupjmaizi (ķieģelīti) un tad ikviens pieskaroties, varēja pārbaudīt savu drosmi un elektrovadītspēju :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2016. gada 14. novembris, 13:33:21 »
Ā, nu jā, par matu sprādzēm, naglām, stieplēm, adāmadatām un vēl visādiem sīksūdiem, ko tiešām var iedabūt rozetē, šajos rakstos parasti ne vārda.

Nez, man nav trāpījusies neviena krutā rozete, kur pieaugušais var normāli iebāzt kontaktdakšu. Vienmēr nenormālas mocības.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2016. gada 14. novembris, 13:38:14 »
ir jau tās UK tipa rozetes, kas laikam skaitās drošākas :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2016. gada 14. novembris, 13:40:05 »

P.S. A kas notiek ar naglām un zīmuļa grafītu? Vai man savos zolīdos gados tagad jāizmēģina? :D
Tie labi vada elektrību

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #8 : 2016. gada 14. novembris, 13:40:46 »
"Nebāzt pirkstus rozetē" pēc maniem novērojumiem ir hiperbola, ko lieto darba drošības instruktāžās, ja tā grib novadīt tikai formāli: "Nu, jūs jau saprotat, nebāzt pirkstus rozetē, parakstāmies šajā žurnālā un šajā arī".

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2016. gada 14. novembris, 13:42:34 »
Tie labi vada elektrību
Ka naglas vada, nojaušu. Bet kāpēc grafīts, nevis trešā nagla? Kur fiška?

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2016. gada 14. novembris, 13:42:48 »
Ā, nu jā, par matu sprādzēm, naglām, stieplēm, adāmadatām un vēl visādiem sīksūdiem, ko tiešām var iedabūt rozetē, šajos rakstos parasti ne vārda.
Tu ko?! Ko TĀDU pieļaut nonākam bērna rokās?! Kas Tu par māti :D

Nez, man nav trāpījusies neviena krutā rozete, kur pieaugušais var normāli iebāzt kontaktdakšu. Vienmēr nenormālas mocības.
Tas ir no tās pašas sērija kā bernudrošās zāļu pudelītes... ko pēcāk vecmāmiņa lūdz mazbērnam atvērt, jo pati pie savām zālēm netiek...

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2016. gada 14. novembris, 13:44:20 »
Ka naglas vada, nojaušu. Bet kāpēc grafīts, nevis trešā nagla? Kur fiška?
Arī vada elektrību. Nezinu, lai daddy stāsta.Iespēajms, grafīts skolēniem vnk bija vieglāk pieejams...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2016. gada 14. novembris, 13:48:42 »
2 naglas + trešā nagla ir dzirkstele un izsisti korķi. Savukārt grafītam ir neliela pretestība, tāpēc tas korķus neizsitīs, bet sakarsīs līdz baltkvēlei un tad sadrups. Smuki vienkārši...iluminācija un grīdā neliels caurumiņš... :) 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2016. gada 14. novembris, 13:50:21 »
ar žiletēm taču tēju esat vārījušas? :) vai 2 naglām cīsiņus cepušas? :) :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2016. gada 14. novembris, 13:52:28 »
Ar žiletēm, jā.