Aptauja

Stacijā, pieņemsim, Siguldā, pienāk vilciens [dubultsastāvs - parasta parādība] no Rīgas. pienākošā vilciena astesgalā [Rīgas virzienā] uzraksts "Rīga". Jūsu secinājumi

Vilciens dosies atpakaļ uz Rīgu.
12 (60%)
Vilciens turpinās ceļu uz Valmieru.
6 (30%)
Vilciens sadalīsies, puse dosies uz Valmieru, puse - uz Rīgu.
2 (10%)

Pavisam nobalsoja: 19

Balsošana ir beigusies: 2016. gada 24. novembris, 09:50:57

Autors Tēma: Kā jums ar loģiku?  (Lasīts 4401 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Kā jums ar loģiku?
« : 2016. gada 17. novembris, 09:47:34 »
Tātad iedzīvotāju loģikas izpēte.

Stacijā, pieņemsim, Siguldā, pienāk vilciens [dubultsastāvs - parasta parādība] no Rīgas. Pienākošā vilciena astesgalā [Rīgas virzienā] uzraksts "Rīga". Jūsu secinājumi:

A) Vilciens dosies atpakaļ uz Rīgu.
B) Vilciens turpinās ceļu uz Valmieru.
C) Vilciens sadalīsies, puse dosies uz Valmieru, puse - uz Rīgu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mao

Re: Kā jums ar loģiku?
« Atbilde #1 : 2016. gada 17. novembris, 10:04:27 »
A kas priekšā rakstīts?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2016. gada 17. novembris, 10:05:50 »
A kas priekšā rakstīts?
Nav zināms. Cilvēks iziet no stacijas un redz pienākošo vilcienu no sāna.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #3 : 2016. gada 17. novembris, 10:10:04 »
nevaru nobalsot, jo:
1) nav varianta -> es zinu uz kurieni dosies tas vilciens
2) nav varianta -> es nepaljaujos uzrakstiem

atkaape: ja tas buutu DE, tad variants Nr.3 par sadaliishanos ir pat ljoti reaals. Tas pie mums te ir normaali :D
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2016. gada 17. novembris, 10:14:43 »
Jautājums ir par to, ko tu vari secināt, pirmo reizi nonākot šajā stacijā ar šādu vilcienu. Nevis par to, ko tu zini.

Atslēdzies itta

« Atbilde #5 : 2016. gada 17. novembris, 10:22:08 »
Pajautaasu, kas un kaa?
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #6 : 2016. gada 17. novembris, 10:26:46 »
Trix, tad piedod, ka iejaucos tavaa teemaa, jo, ja uzstaadiijums ir ko tu vari secināt, pirmo reizi nonākot šajā stacijā ar šādu vilcienu., ar mani gadiities nevar :)
JO:
1) es neapmekleeju staciju taapat vien, ja man nekur nav jaabrauc
2) ja man IR jaabrauc, tad izpeetu visas opcijas un gaidu konkreetu vilcienu uz konkreetaa perona .

Aciimredzot jautaajums domaats cilveekiem, kuri hvz kaadaa sakaraa bez meerkja vazaajas pa stacijaam ar domu ... diez uz kurieni mani shoreiz aizvediis :) Pardon :)
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2016. gada 17. novembris, 10:27:13 »
Vilcienu saraksts,
perons,
atiešanas laiks

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2016. gada 17. novembris, 11:14:51 »
Mana loģika saka, ka uz astesgala uzrakstiem nav ko lūrēt. Jau no bērnības lasu uzrakstus tikai vilciena priekšpusē. Tas pirmkārt.
Otrkārt, ja es gribu braukt uz Valmieru un attiecīgajā laikā uz attiecīgā perona pienāk vilciens, tad neatkarīgi no uzraksta uz tā astesgala es pieņemu, ka vilciens dosies uz Valmieru.

Principā problēmu sapratu - mūsu vilcienu satiksme nav domāta personai, kas atskrien pēdējā brīdī, turklāt svešā vietā, un nepaspēj pārliecināties par pienākušā vilciena galamērķi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2016. gada 17. novembris, 11:35:50 »
Pienākošā vilciena astes gals ir aizejošā pretējā virzienā vilciena priekšgals, loģiski, ne?  :) 
Tikpat loģiski ir tas, ka pasažieriem nav svarīgi no kurienes vilciens nāk, bet uz kurieni dosies :)

bet vispār ar vilcienu sen nav braukts :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2016. gada 17. novembris, 11:49:12 »
Tā kā dzīve un neveiksmīga pieredze iemācījusi nepaļauties uz to, kas kur rakstīts (atceraties veco labo piemēru par sētu ar trīsburtu vārdu un malkas grēdu), tad vilciena astesgala uzrakstu par drošu informāciju noteikti neuzlūkošu. Hvz, vai viņam uz astes rakstīts uz kurieni brauc vai no kurienes, vai vispār mašīnisti aizmirsuši uzrakstu nomainīt.
Priekš tam ir uzraksts priekšgalā. Ir vilcienu saraksts. Un beigu galos, arī vilcieniem pie mums ir labās puses satiksme, un pret spalvu atpakaļgaitā šis diez vai brauks (nelielās stacijās ar vienām sliedēm katrā virzienā pietiekami drošs orientieris).

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #11 : 2016. gada 17. novembris, 12:03:39 »
Es ar laikam nemēģinātu kaut ko pati izdomāt, bet vismaz pajautātu kādam uz perona, sak, šis ir vilciens uz Valmieru? (ja pieņemu ka uz turieni vēlos nokļūt)

Uzraksts uz pakaļas, lai arī tikai vilciena, manī toč neizraisītu ierosmi pašai izdomāt, kas tas par vilcienu...
(Uz sētas ar daudz ko raksta)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2016. gada 17. novembris, 12:16:27 »
Labi, precizējam. Negribējās gari rakstīt.
Man jābrauc uz Rīgu, vilciena atiešanas laiks - pēc ~20 min. Uzraksts "Rīga", kas pienākošajam vilcienam ir uz pakaļas, stāvošam vilcienam ir uz priekšas, t.i. Rīgas virzienā. Ir zināms, ka Sigulda ir gala stacija ~3 no 4 vilcieniem - pienāk no Rīgas, pastāv un aiziet atpakaļ. Vairākas reizes ir iekāpts aptuveni šādā pašā laikā šajā pašā vietā stāvošā vilcienā [kreisās sliedes "pa spalvai"], rezultāts - vajadzīgais.

Tātad, Afrora - vai tiešām Tu kādam kaut ko jautātu? Nudien Tu katru reizi pārjautā "vai tiešām?"

Laukos "perons" nav raksturojošs lielums. Siguldā dažāda laika vilcieni stājas pie dažādiem peroniem - Rīgas vilciens var būt gan uz kreisās puses sliedēm - kā mašīnu plūsma, gan uz labās puses sliedēm pretēji mašīnu plūsmai. Un var būt uz trešajām sliedēm, ja netālu remontē sliedes [arī nav retums].

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2016. gada 17. novembris, 12:44:55 »
Nu nezinu. Ja es tiešām nespētu pati noorientēties ne pēc saraksta (vienlaicīgi vilcieni abos virzienos), ne pēc perona, tad nekas cits neatliktu, kā jautāt.
Šaubu gadījumos, parasti kaut kur pa svešām vietām un svešām zemēm, esmu drošības pēc pārjautājusi gan autobusu šoferiem, gan vilcienu biļešu kontrolieriem, gan citiem pasažieriem. Nav kauns. Un visi atbild. Un arī man ir jautājuši, vai, piemēram, Slokas vilciens brauc uz Majoriem. Arī atbildu. Labāk pārjautāt, kā uzzināt par savu kļūdīšanos no biļešu kontroliera pēc vairākām pieturām.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #14 : 2016. gada 17. novembris, 12:56:12 »
Tas ar tiem vilciena uzrakstiem līdzībās kā tajā anekdotē, kur vīrs zvana sievai un prasa: " kur mums cukurs stāv??", bet sieva atbild: "kā tu vari nezināt - tur, kur mēs kādreiz rīsus glabājām - tajā bundžā ar uzrakstu: "griķi" ! (Pēc principa -netici tam, kas rakstīts !) ;d