Autors Tēma: Par "rota" darbiniekiem ... tiem, kuri rotē.  (Lasīts 3943 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Par "rota" darbiniekiem ... tiem, kuri rotē.
« : 2016. gada 06. decembris, 22:33:18 »
Man gribētos ticēt, ka esmu iedzīvotājs mierīgais.

Vismaz biju, bet laikam jau arī mans mērs būs pilns.
Jau rakstīju par to, kā konkrēta iestāde nemitīgi pieļauj neglītas kļūdas.

Ir jaunumi :(
Iesniedzu  (maijā) apmaksātos rēķinus par mācībām, augustā (!) mani sazvanīja un pārprasīja vai esmu iesniegusi tikai par sevi un nevis par vēl kādu personu. / kamōn, tur maksājums 1x reizi mēnesī zem 3ciparu skaitļa/
Ā, OK, ja tas tikai par Jums, tad viss kārtībā.

Pienāk novembra beigas. Man atnāk vēstule EDS, ka esmu samaksājusi XXX summu, man aprēķināta XX pārmaksa, ko man tomēr nemaksāšot, jo ....
rēķinus un bankas konta izrakstu neuzskata par apmaksas dokumentiem, nepieciešams esot čeks, kvīts u.c. (!!!!)

Lieki piebilst, ka atsūtītajā vēstulē nefigurē rakstīšanas / izsūtīšanas datums, kas nav korekti, jo īpaši, ja man esot tiesības rakstīt sūdzību (!!!) 30 dienu laikā.
Vai man jāpiebilst, ka viņi kā pamatojumu min likumu, kurš nav spēkā ar 2016.gada 1.janvāri (to izošņāju tikai šodien)?

Vai tiešām šajā valstī obligāti jāapgūst grāmatveža un jurista profesijas, lai saņemtu to kas pienākas?

Un kāpēc valsts iestāde tūļājas pusgadu un rezultāta nav, bet man ir tikai 30 dienas?

Kāpēc "šie", ar simtiem darbinieku un piemērotām izglītībām, TĀ kļūdās, bet man bez juridiskās un grāmatvežu kursiem, jāspēj īsākā laikā atrast visas kļūdas?

Atslēdzies baaciens

Re: Par "rota" darbiniekiem ... tiem, kuri rotē.
« Atbilde #1 : 2016. gada 06. decembris, 22:43:47 »
Var jau būt, ka "TĀ" iestāde "čakarē" tikai mani ....

Ja būtu noziegusies, tad klusētu, bet  .... ja iestāde, kas uz visiem jautājumiem atbild - SASKAŅĀ AR LIKUMU..., likumu ignorē, tad man arī spura gaisā.....

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2016. gada 06. decembris, 23:05:33 »
ko tava spura gatava darīt??
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #3 : 2016. gada 06. decembris, 23:17:29 »
Jā - bācien - kā tu esi gatava spuroties - varbūt varētu novākties lielāks tautas daudzums un kopīgi paspuroties?Mani gan viņi nav  TIK TRAKi čakarējuši līdz šim, bet, zinot, kāds viņiem tur iekšējais bardaks un klimats, vairs nebrīnītos ne par ko nākotnē.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2016. gada 07. decembris, 06:14:15 »
"Mana spura" pagaidām bliezīs pretī ar likuma pantiem un apstrīdēs viņu lēmumu, pētīs likumdošanu un grāmatvežu kursu piedāvājumu.
Ar transparentiem uz ielas nestāvēšu un kefīra pakas logā nemetīšu, Kaimiņa partijā nepieteikšos.

Diemžēl, bet apsveru arī likvidēt saimnieciskās darbības veicēja statusu, jo ja ir vēlēšanās, tad var piesieties arī sētas mietam vai atslēgas caurumam ... un TĀ iestāde to pieprot :(

Paīgņojos un palika labāk ;)

Atslēdzies dille

« Atbilde #5 : 2016. gada 07. decembris, 09:38:22 »
Mani nečakarē. Iesniedzu elektroniski, klāt ieskenēju čekus un kvītis, uzreiz parādījās summa, ko saņemšu, atmaksāja nedēļas laikā.

Bankas konta izraksts nekad nav ticis uzskatīts par apmaksas dokumentu.
Uz čeka obligāti jābūt iesniedzēja vārdam, uzvārdam, personas kodam.

Kaut arī apzinos, ka tūlīt dabūšu bietē -
nekad nesaukšu Latviju nicīgi par "šo valsti". Esmu dzimusi   laikā, kad Latvijas vārdu pat pieminēt nedrīkstēja, bija tikai PSR.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2016. gada 07. decembris, 09:45:57 »
Personiskā līmenī pret VIDu man nav pretenziju.
Valstiskā gan ir. Ja būtu strādājuši un lielos shēmotājus izķēruši, nebūtu tagad pamata vajāt pašnodarbinātos un mazos uzņēmējus, kas blēži esot.

Atslēdzies itta

« Atbilde #7 : 2016. gada 07. decembris, 09:49:30 »
Man arii pirmo gadu bija probleemas, jo izraadiijaas, ka graamatvezi ko salaidusi kjiiselii... iesleedzu totaalu maitu uzzvaniiju izlamaajos un rezultaataa peec pusstundas visu sakaartoja i graamatvediibas kljuudu i manu izmaksu :)
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2016. gada 07. decembris, 09:50:10 »
Rēķins un bankas konta izraksts nav maksājuma dokuments, loģiski, bet internetbankas maksājuma uzdevums ir!! 
Tev vajag aiziet uz banku un palūgt izdrukāt un apzīmogot tos dažus maksājuma uzdevumus, ko gatavojies iesniegt. Pakreisi ir, bet...

par tām 30 dienām gan brīnums, deklarācijas papildinājumus un labojumus var iesniegt 3 gadu laikā...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #9 : 2016. gada 07. decembris, 17:32:25 »
Personīgā līmenī man ir pretenzijas pret VIDu kaut vai tāpēc, ka mana rajona nodaļa Rīgā, kas bija uz manas ielas, tagad pārcēlusies uz to atbaidošo montru cietuma izskatā aiz kapiem, kas nevieš man ne mazāko vēlēšanos to apmeklēt. Rezultātā nebraucu uz turieni un neesmu iesniegusi dokumentus, lai saņemtu pārmaksu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2016. gada 07. decembris, 17:59:54 »
neesmu iesniegusi dokumentus, lai saņemtu pārmaksu.
Sniedz taču elektroniski!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #11 : 2016. gada 07. decembris, 18:59:56 »
Sniedz taču elektroniski!
Vai tad elektroniski būs pieejama tāda veidlapa ar visiem maniem ienākumu datiem par iepriekš.gadu, kuru parasti palīdzēja aizpildīt VID darbinieks uz vietas?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2016. gada 07. decembris, 19:06:26 »
Nez cik gadus jau ir, aizpildīta jau.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #13 : 2016. gada 07. decembris, 19:18:36 »
Nez cik gadus jau ir, aizpildīta jau.
Varbūt, jo kā reiz kādus 3 gadus nebiju iesniegusi neko.

Atslēdzies dille

« Atbilde #14 : 2016. gada 07. decembris, 20:05:06 »
Nav nekāda Ķīnas ābece iesniegt elektroniski. Viss saprotams, savus čekus pat ar telefonu varat safočēt vai ieskenēt.
Vispirms izbļaustāmies, cik viss ir štruntīgi un tad izrādās, ka pavisam civilizēti.