Autors Tēma: Jaunās tehnoloģijas, kaitinošās  (Lasīts 2645 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Jaunās tehnoloģijas, kaitinošās
« : 2016. gada 08. decembris, 13:51:00 »
Es savu apkjeeriibu saaku apshaubiit, kad netiku galaa ar Nordea jauno kodu kalkulatoru...
Penzinaars videejais parastais buus beigts (nu, vb es duma un vnk devalveeju penzinaarus)...
Interesanti, ka kodu kartes edz neuzticsmas, kaut vienkaarshi lietojamas, a jaunaa skaarienjuuyiigaa karte, kas vsp pinkodu neprasa- tas ir droshi...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 09. decembris, 15:37:01 no pitons »

Atslēdzies ragana

Re: Re: Par "rota" darbiniekiem ... tiem, kuri rotē.
« Atbilde #1 : 2016. gada 08. decembris, 13:56:15 »
Offtop

Es savu apkjeeriibu saaku apshaubiit, kad netiku galaa ar Nordea jauno kodu kalkulatoru...
Penzinaars videejais parastais buus beigts (nu, vb es duma un vnk devalveeju penzinaarus)...
Interesanti, ka kodu kartes edz neuzticsmas, kaut vienkaarshi lietojamas, a jaunaa skaarienjuuyiigaa karte, kas vsp pinkodu neprasa- tas ir droshi...
Es ieinstalēju telefonā kodu lietotni. Man patīk - fiziski kods neparādās, uzspied tikai sev vien zināmu PIN kodu, un notiek savienojums.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #2 : 2016. gada 08. decembris, 13:58:04 »
Es ieinstaleeju Nordea appu... un jau nedeelju netieku tajaa iekshaa...
Caur maajaslapu, kaa ieprieksh, tieku...
Sjo, beidzu spamot

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2016. gada 08. decembris, 14:03:56 »
Inešuk, atver datorā  i-banku, ievadi savu lietotāja numuru, uzspied uz sadaļas kodu lietotne (tur 4 "lapiņas: laikam), telefonā attaisi uzinstalēto appu un uzspied PIN kodu. Viss, banka datorā atveras.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #4 : 2016. gada 08. decembris, 14:28:31 »
Es vairaak pa celjam telefonaa visu maksaaju :D

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #5 : 2016. gada 08. decembris, 15:01:43 »
Offtop

Devalvē Tu mani. Man patīk Nordea kodu kalkulators no 1. brīža. Es gan strādājoša.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2016. gada 08. decembris, 15:32:05 »
Alstere

Tu neiri penzinaars parastais... Tu iri penzinaars aitjishnijs...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2016. gada 08. decembris, 15:53:19 »
Es iesniedzu bankā apzīmogotus maksājuma uzdevumus.

pirmīt Tu rakstīji, ka viņi "rēķinus un bankas konta izrakstu neuzskata par apmaksas dokumentiem", kas atbilst patiesībai...

bet ja viņi maksājuma uzdevumu ar summu, maksātāju, apmaksas datumu, maksājuma mērķi un galvenais - bankas zīmogu un parakstu neuzskata par pietiekamu maksājuma pierādījumu, tad atvainojiet... tad pazvani tās gudrinieces priekšniecei!

man (mums) ar nesen bija pigori - sievai pazvana no VID, ka viņa (!) esot nodzēsusi 2015. gada deklarācijas pielikumus (nu šitos pašus skanētos rēķinus)... sieva neko, jo es šīs lietas kārtoju. vakarā pieslēdzos EDS, skatos neko tur nodzēst nevar - faktiski sisķema nipeļ, aizsūti un ar galiem :) paskatos dokuemntos - stāv deklarācija ar visiem pielikumiem... rādās, ka VID darbiniecei ar kompetenci pašvaki par pašu sistēmas lietošanu. Uzrakstīju turpat EDS sievas vārdā, ko par šo domāju... nav laika atbildi izlasīt :)   

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #8 : 2016. gada 08. decembris, 21:04:34 »
Inešuk, atver datorā  i-banku, ievadi savu lietotāja numuru, uzspied uz sadaļas kodu lietotne (tur 4 "lapiņas: laikam), telefonā attaisi uzinstalēto appu un uzspied PIN kodu. Viss, banka datorā atveras.
Un tas, Jūsuprāt, ir normāli, ka cilvēks vairs pat nevar i-banku lietot, ja viņam klāt nav telefona ???????   WTF ???
(nekā personīga, protams, ragana, Tev!)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #9 : 2016. gada 09. decembris, 08:34:13 »
Narcise, var gan. Kodu kalkulators.  :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2016. gada 09. decembris, 08:46:56 »
Un tas, Jūsuprāt, ir normāli, ka cilvēks vairs pat nevar i-banku lietot, ja viņam klāt nav telefona ??????? 

tsss... :laugh: :laugh: burtiņš "ī" pie bankas jau to arī nozīmē, ka tā ir internetbanka!! un lai to lietotu nepieciešams piekļūt internetam - caur datoru vai telefonu! :) 

Neviens parastās bankas operācijas nav atcēlis - rinda, komunikācija ar dzīviem cilvēkiem, papīru čaukstoņa...tas gan būs drusku dārgāk, bet jebkura kaprīze maksā :) 

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #11 : 2016. gada 09. decembris, 12:04:09 »
daddy, Tu sarunāji dumības, es bankā klātienē neesmu bijusi vairāk kā gadu, jo tikai lietoju i-banku UN CAUR DATORU. Līdz šim ar kodu kartēm, bet arī es lasīju medijos, ka būs kaut kādas izmaiņas šajā sakarā un it kā drošības nolūkos. Kā redzams, viena no izmaiņām ir raganas minētā. UZLABOJUMS ??? Nedomāju vis !  Pārsvarā lietoju i-banku darbā, datorā,  bet  darbā gadās, ka telefons izlādējas. Ko tad ?? Tel. lādētājs vienmēr un visur jāstaipa līdz ? Protams, var vēlāk uzlādēt un piekļūt  i-bankai, bet mani tracina, ka lietas nevis padara vienkāršākas, bet sarežģī !
That's all.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #12 : 2016. gada 09. decembris, 12:12:41 »
Narcise, tāpēc jau ir alternatīva - kodu kalkulators. Es Tevis minēto iemeslu dēļ to arī izvēlējos.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #13 : 2016. gada 09. decembris, 12:21:21 »
1. Telefons, kurš a) jānomaina uz kruto laizāmo ar interneta pieslēgumu; b) mēdz izlādēties, jo baterijas normālu režīmu internetā netur; tātad vismaz ~150 eiras par lētāko štrunta telefonu plus dārgāks pieslēgums.
2. Kodu kalkulators, kas ir kaut kāds gadžets, cik saprotu, tātad aizņem vietu un ir jāstaipa līdzi [man datorsoma nav uz riteņiem], - tas arī maksā. Turklāt ir gadījumi, kad naudu vajag pārskaitīt pilnīgi neplānoti, piemēram, veikalā, kad ir uziets tas, kas vajadzīgs, bet nauda ir tur, kur ir, nevis tur, kur vajag. Tātad tas kalkulators jāstaipa vienmēr.

3. Plastmasas gabals vadītāja apliecības izmērā, ko turi naktsskapītī vai staipi makā, un kas liekus līdzekļus neprasa.

Vai man vienai šķiet, ka kārtējās izmaiņas ir ar labo kāju kasīt kreiso ausi, sēžot uz eža, un par to vēl piemaksāt?

Pierod, protams, pie visa, un tā kā reālas izvēles nav, tad nāksies mainīt telefonu, lai kā man neriebtos laizāmštrunti, ko nevar normāli nospiest, kad vajag, bet var ar ausi atspiest, kad nevajag. Tikai besī, ka atkal kāš tautu, aizbildinoties ar rūpēm par tautu, "attīstību" un "drošību".
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2016. gada 09. decembris, 12:29:18 »
2. Kodu kalkulators, kas ir kaut kāds gadžets, cik saprotu, tātad aizņem vietu un ir jāstaipa līdzi [man datorsoma nav uz riteņiem], - tas arī maksā. Turklāt ir gadījumi, kad naudu vajag pārskaitīt pilnīgi neplānoti, piemēram, veikalā, kad ir uziets tas, kas vajadzīgs, bet nauda ir tur, kur ir, nevis tur, kur vajag. Tātad tas kalkulators jāstaipa vienmēr.
Plāna plāksnīte ar podziņām, bezmaksas, mazāka par vizītkarti.