1. Telefons, kurš a) jānomaina uz kruto laizāmo ar interneta pieslēgumu; b) mēdz izlādēties, jo baterijas normālu režīmu internetā netur; tātad vismaz ~150 eiras par lētāko štrunta telefonu plus dārgāks pieslēgums.
2. Kodu kalkulators, kas ir kaut kāds gadžets, cik saprotu, tātad aizņem vietu un ir jāstaipa līdzi [man datorsoma nav uz riteņiem], - tas arī maksā. Turklāt ir gadījumi, kad naudu vajag pārskaitīt pilnīgi neplānoti, piemēram, veikalā, kad ir uziets tas, kas vajadzīgs, bet nauda ir tur, kur ir, nevis tur, kur vajag. Tātad tas kalkulators jāstaipa vienmēr.
3. Plastmasas gabals vadītāja apliecības izmērā, ko turi naktsskapītī vai staipi makā, un kas liekus līdzekļus neprasa.
Vai man vienai šķiet, ka kārtējās izmaiņas ir ar labo kāju kasīt kreiso ausi, sēžot uz eža, un par to vēl piemaksāt?
Pierod, protams, pie visa, un tā kā reālas izvēles nav, tad nāksies mainīt telefonu, lai kā man neriebtos laizāmštrunti, ko nevar normāli nospiest, kad vajag, bet var ar ausi atspiest, kad nevajag. Tikai besī, ka atkal kāš tautu, aizbildinoties ar rūpēm par tautu, "attīstību" un "drošību".