Autors Tēma: Sektas  (Lasīts 8500 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Sektas
« : 2016. gada 19. decembris, 21:58:21 »
Lasīju tikko kaut kādu raksteli, kur ļaužus brīdina par sektantiem Latvijā. Kā bubuļi lielākie tika nosaukti Scientologi, Krišknoīti un Coral clubisti.
Nu, štrunts par tiem pirmajiem diviem, bet ar pēdējiem esmu pats saskāries. Savulaik, gadus desmit atpakaļ mans čoms, liela uzņēmuma īpašnieks mani centās ievilkt tajos koraļļu strēbējos. Neliegšos, pāris pudeles ūdens, kurās iemests visuvarošais koraļļu kalcijs es pat izdzēru. Neko gan tas man dzīvē nemainīja, bet fakts paliek fakts - arī es tajā sektā formāli tiku ievilkts. Man gan nebija laika skriet pakaļ tiem koraļļu maisiņiem, tādēļ viss beidzās pats no sevis.  Bet cik zinu, viņiem bija pat vesels veikals Miera ielā, tad pagrīdes ļečebņica, kur ar baisu aparātu diagnosticēja dažnedažādas kaites un turpat uzreiz pārdeva pudelītes ar visādiem šķidrumiem. Vispār sviests, bet gan jau ka ne viens vien esat uzķērušies uz līdzīgiem sektantiem

Atslēdzies reno

Re: Sektas
« Atbilde #1 : 2016. gada 19. decembris, 22:19:00 »
Ja neskaita to, ka vīrs gandrīz nopirka ūdens filtrēšanas sistēmu -tad nē. pat paziņu lokā nav dzirdēts. Viens rads gan Vasarsvētku draudzē , bet tas nekvalificējas kā sekta

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #2 : 2016. gada 19. decembris, 22:23:06 »
Kas ir krikšnoīti? Ja tie paši krišnaīti, tad, kas tad tur tik briesmīgs? Gadus 30 vismaz jau pastāv.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. decembris, 22:29:59 no Broņa »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2016. gada 19. decembris, 22:27:41 »
Kas ir krikšnoīti? Ja tie paši kišnaīti, tad, kas tad tur tik briesmīgs? Gadus 30 vismaz jau pastāv.
Jā, tie paši, pārsitās burti, līki pirkstiņi laikam

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2016. gada 19. decembris, 22:45:57 »
krišnaīti šķiet tādi nekaitīgi. bet ja mani bērni sāktu klīst pa ielām bungodami un dziedādami, trakotu ne pa jokam

Atslēdzies Mao

« Atbilde #5 : 2016. gada 19. decembris, 23:12:56 »
krišnaīti šķiet tādi nekaitīgi. bet ja mani bērni sāktu klīst pa ielām bungodami un dziedādami, trakotu ne pa jokam

Tur tu varētu nojūgties, bet vairs neko neizlabotu - bērni zaudēti.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2016. gada 20. decembris, 00:48:36 »
nuujau,nuujau krišnaiiti  slikti  :faint:
tie nugan neko sliktu nedara(man domāt)..nu oky....man neko sliktu nedara... taa laikam jāsaka...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2016. gada 20. decembris, 07:17:41 »
Par kršnu skaidrs, reliģiozie fanātiķi ir zuduši sabiedrībai un ģimenei. Mani izbrīnīja tas, ka sektantos ieskaita arī tos, kas aizraujas ar ticību uztura bagātinātājos. Bet no otras puses - kāpēc ne - cilvēki kaut kam svēti tic, par to atdod savu naudu un iekrīt psihiskā atkarībā, pie kam mēģina iesaistīt arī citus. Baigi grūti novilkt robežu kas ir un kas nav sektants. Principā pēc šādas pieejas arī polisko piederību var dēvēt par sektantismu

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2016. gada 20. decembris, 09:08:43 »
A vot interesanti - vai tas, ka neticu nekam, pašlaik vispār maz iespējams? Nu tajā ziņā, ka ja neko nepielūdz, tas tak nenozīmē, ka nav nekādu morālo vērtību, ko cienīt? Un ko nozīmē - nekam netic? Ir jau pasaulē kaut kāda loģika un lietu kārtība. Bet vai tāpēc to būtu reliģijas kārtā jāieceļ? Un vai tad nav reliģijas, kuras diezgan brīvi ļauj izturēties un uztvert citādāk domājošos?
Man domāt, viss ir labi ar mēru. Tur, kur sākas fanātisms, vot tur sākas mēsli.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2016. gada 20. decembris, 09:45:16 »
... pagrīdes ļečebņica, kur ar baisu aparātu diagnosticēja dažnedažādas kaites un turpat uzreiz pārdeva pudelītes ar visādiem šķidrumiem. Vispār sviests, bet gan jau ka ne viens vien esat uzķērušies uz līdzīgiem sektantiem
Ja pēc šādas pazīmes atlase notiek, tad - esiet sveicināti, es arī esmu sektante! Tiesa, ne korallistu draudzē. Man cita "sekta". Pati esmu izdzīvojusi visas stadijas - no dziļas skepses un ironijas līdz "tur kaut kas ir" un vēlāk jau gan uz sevis, gan saviem draugiem pārliecinājusies, ka manas "sektas" preparāti darbojas apbrīnojami efektīvi. Un man pietiek ar tiem (plus, ja vajag, vēl homeopātija), lai uzturētu savu veselību tādā līmenī, ka no ārstiem man tikai zobārsts vajadzīgs. Manos visai daudz gados. Bet es nevienam virsū nebāžos un neaģitēju, jo nepatīk, ka no manis kratās vaļā kā no spitālīgas. Reizēm nenobrīnīties - nēsājas ļaužs gadiem ar savu hronisko kaišu komplektu, mocās ar visiem mūsu medicīnas rindu un kvotu jaukumiem, rij tabletes ar čupu blakusefektu - un nekādu uzlabojumu nav panācis, bet neparko nepiekritīs izmēģināt kaut ko netradicionālu, jo visas tās "sektas" ir krāpnieki pēc definīcijas! Toties oficiālā medicīna nekrāpj, štrunts par to, ka neefektīva. Nu i nevajag, lai katram tiek pēc viņa ticības.  ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 20. decembris, 10:11:41 no kvadra »

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #10 : 2016. gada 20. decembris, 10:07:06 »
Redz, Kvadra, Tu nesludini, tāpēc nekvalificējies kā sektante. ;)

Citāts
ja neko nepielūdz, tas tak nenozīmē, ka nav nekādu morālo vērtību

Šis ir klupšanas akmens, manuprāt, visās klasiskajās reliģijās, jo bieži dzirdēts - ja nav ticības, nav morāles vērtību. Vienmēr gan šķitis, ka godīgi dzīvot, baidoties no soda, ir mazāk godīgi nekā, godīgi dzīvot, tāpēc, ka tā šķiet pareizi.

Manās acīs liela daļa vegānu ir sektanti, bet nu priekšplānā ir tie, kas sludina savu pārliecību. (atvainojos, tam "patīk", ja pēdējais ielabotais teikums nesakrīt ar viņa domām - to pierakstīju daža sekundes vēlāk.)
Save
Save
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies dille

« Atbilde #11 : 2016. gada 20. decembris, 11:07:56 »
Man tīri labi patīk gan homeopātija, gan atsevišķi uztura bagātinātāji, bet ar nosacījumu, ka man tos ieteicis kompetents ārsts, nevis uzbāzīgs izplatītājs.

Personīgi zinu 2 cilvēkus, kuri ikrītu kā uz Dievkalpojumu devās uz nugabest paklājiņsildīšanu. Tālē vērstais skats un runas tikai par to vien, to vien, to vien, to viennnn...
"Pat vecāmāte bērnībā teikdama - nesildi muguru pie krāsns- esot kļūdījusies, jo mugurkauls esot jāsilda, it īpaši labi, ja līdz 60 grādiem ..." Oi... 

Šis tas ir jēdzīgs arī no Koraļļu kluba piedāvājuma. Esmu izmēģinājusi viņu zobu pulveri - man ļoti patīk, labāka, tīrāka sajūta, kā pēc zobu pastām. Tīrā bauda vakarā vīram ar tādiem zobiņiem iekost :)

Bijām vienos dārza svētkos, vajag ar man apmīļot katru suni, ko redzu. Bišķi iešņāpa vaigā. Saimnieku radiniece, kādu tur produktu izplatītāja, uzsmērēja man uz vaiga  izplatāmo alvejas preparātu. Sadzija fantastiski, pat zilums neveidojās.  Vēlāk domāju nopirkšu, bet tā cena, CENA... Nu lab, katru dienu man vaigā neiekož, iztiks.
Tā pati dāma bija ņēmusies apstrādāt mana vīra vecākus. šitas kuņģim, šitas aknām, šitas sirdij. Vīratēvs teica, pati viņa katru dienu sauju visādu tablešu norijot - hlumps. Un tāda enerģija, ka skrēja kā ar petardi dibenpusē. "No vistīrākajām Alpu pļavām, ražotas USA"... Vīramātei no tām tabletēm vispirms kļuva slikti ar kuņģi, tad ar sirdi. 

Mans secinājums - no visa dažādo izplatītāju klāsta ir arī jēdzīgas lietas, bet, lai zinātu ieteikt ko konkrētu, nepieciešama medicīniska izglītība.

Vienreiz, kad bija modē "pērkamkopā", skatos - masāža ar kādu tur aparātu man ērti sasniedzamā vietā. Cena iepriecina.
Guļu un baudu. Un tad mani sāka apstrādāt - vai jūs vēl to un šito un vēl to un jums obligāti nepieciešams šitais.
viņa esot mediķis(medmāsa), viņa zinot ieteikt - para-pam-pam.
Neļāvos. Citā reizē viņa žēlabaini saka - vai es tik slikti jums piedāvāju, ka jūs neko negribat klāt pirkt? Saimniece liekot un spiežot :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2016. gada 20. decembris, 13:08:42 »
Vienreiz, kad bija modē "pērkamkopā", skatos - masāža ar kādu tur aparātu man ērti sasniedzamā vietā. Cena iepriecina.
Guļu un baudu. Un tad mani sāka apstrādāt - vai jūs vēl to un šito un vēl to un jums obligāti nepieciešams šitais.
viņa esot mediķis(medmāsa), viņa zinot ieteikt - para-pam-pam.
Neļāvos. Citā reizē viņa žēlabaini saka - vai es tik slikti jums piedāvāju, ka jūs neko negribat klāt pirkt? Saimniece liekot un spiežot :)
O, laba ideja!
Iedod ar atlaidi kko, ko clv grib un tad par visu vari mēgina notirgot kko citu komplektā :D
un vājāks clv varētu sajusties neērti, ka ko lab ar lielu atlaidi dabūjis un atlikušo summu līdz patiesajai cenai ar uzviju pietērēt klāt par kko citu ... malacis, saimniece!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2016. gada 20. decembris, 14:01:27 »
O, laba ideja!
Iedod ar atlaidi kko, ko clv grib un tad par visu vari mēgina notirgot kko citu komplektā :D
un vājāks clv varētu sajusties neērti, ka ko lab ar lielu atlaidi dabūjis un atlikušo summu līdz patiesajai cenai ar uzviju pietērēt klāt par kko citu ... malacis, saimniece!

Izplatīts paņēmiens. Man te ne tik sen pa telefonu (diesviņzin, kur numuru dabūjusi) mācās virsū kaut kāda kundze no Pļavniekiem ar tekstu, ka uz mana vārda esot atstāta dāvanu karte (!) diagnostikai, un viņi pilnīgi par velti izmērīšot un noteikšot to, to un vēl kaut ko. Man tikai jāatnāk... Un to visu tā ātri, ātri nober... Prasu - kas to "dāvanu karti" atstājis? Viņa tagad no galvas nevarot pateikt... Saku, ok, jūs man pateiksiet tā cilvēka vārdu, es ar viņu aprunāšos un tad runāsim tālāk. Domāju jau, ka ar to būs saruna galā, bet nekā, pēc pāris nedēļām zvana atkal - man esot jāatnāk, kā mēs esot jau sarunājušas(!), viņiem vajagot(!) mani mērīt! Kas to "dāvanu karti" atstājis, atbildi tā i nedabūju. Tad nu pateicu bišku asi, ka man nepatīk, ka mani cenšas kaut kur ievilināt, ķerot uz muļķi.  Kāpēc nesacīt, kā ir - mēs veicam bezmaksas diagnostiku un piedāvājam preparātus, tādus un šitādus. Vai varbūt tiešām ar mānīšanu labāk ķeras, kas zina.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2016. gada 20. decembris, 15:42:05 »
A vot interesanti - vai tas, ka neticu nekam, pašlaik vispār maz iespējams? Nu tajā ziņā, ka ja neko nepielūdz, tas tak nenozīmē, ka nav nekādu morālo vērtību, ko cienīt? Un ko nozīmē - nekam netic? Ir jau pasaulē kaut kāda loģika un lietu kārtība. Bet vai tāpēc to būtu reliģijas kārtā jāieceļ? Un vai tad nav reliģijas, kuras diezgan brīvi ļauj izturēties un uztvert citādāk domājošos?
Man domāt, viss ir labi ar mēru. Tur, kur sākas fanātisms, vot tur sākas mēsli.

Nevar tā būt, ka "neticu nekam". Elementāra ticīgo atbilde tiem, kuri apgalvo, ka Dieva nav, enģeļu un garu nav, utt. Kāpēc nav? ... Jo es tos neesmu redzējis!!!!!!
Tad - pretjautājums ... A Venēru tu esi redzējis? Marsu? Melnos caurumus? Austrālijā neesi bijis? Tātad Austrālijas arī nav? Nu, redzējis tak neesi? ...

Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?