Autors Tēma: Androīds un latviešu valoda īsziņās  (Lasīts 3128 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Androīds un latviešu valoda īsziņās
« : 2016. gada 28. decembris, 08:21:08 »
Un tagad nomieriniet mani, ka tas IR iespējams!

Ir bijusi iespēja palietot pavecu Nokia laizāmo telefonu. N-kaut kas. Viņam, ja atmiņa mani neviļ, īsziņu rakstīšanai latviešu burti bija iegūstami normāli kā uz datora - nospied ' taustiņu un nākamais burts ir garais. Vai , un nākamais ir mīkstais. T.i. spectaustiņš pirms burta dod latviešu burtu. Tagad nācās pabakstīt HuiVam ar androīdu. JPT[cenzēts, cenzēts, cenzēts]. Latviešu burtu nav. Jo piespiest un turēt burtu, kamēr izlec lodziņš, kurā var aizšļūkt un izvēlēties vajadzīgo simbolu, vai izvēlēties no viņa piedāvātajām bezjēdzīgajām vārda versijām - kuras vēl jāizlasa -, ir nenormāli tracinošs laika patēriņš. Pļac, es varu stundu skatīties, kā aug sēne, bet šito bezjēdzīgo gaidīšanu mani nervi nepārvāra.

Izskatās, ka nāksies iegūt laizāmo [fck. Vajag. Ja nevajadzētu, mierīgi lietotu Nokia 5110]. Ar androīdu. Jo vajag. Nu un tagad pastāstiet man, ka IR aplikācija, kurā var latviešu burtus rakstīt Normāli Ar Papildtaustiņu, nevis šļūkāt pa vafeli, gaidot, kad tev būs tā iespēja ietrāpīt vajadzīgajā simbolā. PLĪZ!!!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Bobs

Re: Androīds un latviešu valoda īsziņās
« Atbilde #1 : 2016. gada 28. decembris, 08:31:48 »
Neesmu sastapies ar papildtaustiņa iespēju. Sony minimāli pieturot pirkstu uz burta, turpat izlec visas šī burta garum/mīkstinājum zīmes, uz vajadzīgās uzbraucot virsū (neatraujot pirkstu), tā arī ierakstās. Ļoti ērti un ātri, tikai viens mīnuss - "jāšļūkā pa vafeli", bet pie tā ātri pierod  :smile:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2016. gada 28. decembris, 09:28:44 »
Man arī tā pati vafeles šļūkāšana, nekad nav bijis papildtaustiņš, bet nav problēmu, jo liekas, ka, bieži lietojot uzlikto valodu, tātad LV, mīkstinajuma un garumzīmes sakārtojas pēc lietošanas biežuma. Varbūt tā nemaz nav, bet man liekas, ka viss iet veikli. Un, rakstot automātiski jau tiek piedāvāts potenciālasi vārds, kas vel vairak ietaupa laiku. Atliek vien būt uzmanīgam un ātrumā zvēlēties pareizo ;)

Atslēdzies mary

« Atbilde #3 : 2016. gada 28. decembris, 09:29:56 »
Ir tādas aplikācijas AnySoftKeyboard, nokačā no Playstore, tad var lietot mīkstinājuma un garumzīmes 2x uzsitot uz taustiņa.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2016. gada 28. decembris, 09:42:45 »
Nebija miera, nupat pamēģināju parakstīt. Nē, nekāda tāfeles šļūkāšana nav vajadzīga. Atliek burtiski sekundes tūkstošdaļu ilgāk paturēt uz burta, kad uzrakstās mīkstais vai garais burts.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #5 : 2016. gada 28. decembris, 09:47:04 »
Vajag tikai uzlikt opciju, ka uz tāfeles pirmais ir latviskais variants.
Ir ļoti ērti. Labāk kā ar papildus taustiņa nospiešanu.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2016. gada 28. decembris, 09:48:59 »
Man ir Sony androīds. Arī ar to pieturēšanas funkciju, ko Minne teica. Visbesīgākais ir jaunam telefonam saķeksēt visu un saprast kā viss darbojas. Tā lāk jau lieto tik...
Kad nopirku ar bik nervozēju (jo pirmais smārtais), kā lietosies un vai neizbesīšos, bet neko, apbrīnojami ātri viss padevās, ļoti labi intuitīvi viss apgūstams...

Bet es aiz slinkuma tās garumzīmes nelietoju nesvarīgos tekstos - kā īsziņās (tādas vispār reti rakstu) vai tepat čatā :) Komentāros vai svešākiem cilkvēkiem, protams, papūlos... :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2016. gada 28. decembris, 10:48:42 »
Nē, nu es saprotu, ka pie visa pierod, pakārtais arī pierod - paraustās, paraustās un nomierinās.
Un saprotu, ka jāiemācās iestāstīt sev, ka tas, ko tev iesmērē, ir forši, - pozitīvā domāšana saucas. Bet nē, man nav ērti gaidīt, jo es domāju ātri un rakstu ātri [mūžīgā problēma ar paveciem datoriem, ka es strādāju ātrāk nekā tie spēj reaģēt], un neciešu, ka manā vietā domā autopiedāvātājs un autokorektors. Ja man tekstā vajag dravu un dravošanu, tad dravu un dravošanu, nevis darvu un darvošanu.

mary paldies, iečekošu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2016. gada 28. decembris, 10:54:12 »
Nu kāpēc tik negatīvi, tas jau kļūst nomācoši, nudien...

Var jau noliegt visu, ko neproti/nezini/neesi radis darīt/nevari atļauties, ņirgāties par pakaļskrējējiem jaunākajiem telefoniem un tehnoloģijām utt, bet var arī papūlēties nedaudz un pielāgot savām vajadzībām (it īpaši ja nav kur likties un nākas ieviest, jo kaut ko jau tomēr vajag no tā visa) - kazi, vēl šis tas dzīvi atviglojošs uzrodas...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2016. gada 28. decembris, 11:04:05 »
Katram savs. Tramps arī neatsakās no sava matu sakārtojuma kopš astoņdesmito sākuma. Vai tādēļ viņš sliktāks  :bird:

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #10 : 2016. gada 28. decembris, 11:30:44 »
Autokorektoru esmu atslēgusi, traucē, rakstu dažādās valodās regulāri. Un vispār nepatīk, ja kāds domā manā vietā :)
Piekrītu, ka rakstīt, kā uz datora (garumzīmes ar diviem taustiņiem), kā bija vecajam telefonam, sanāca ātrāk, bet tā starpība nav tik liela, lai satrauktos.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2016. gada 28. decembris, 11:39:56 »
Nu kāpēc tik negatīvi, tas jau kļūst nomācoši, nudien...

es ar gribēju teikt  :fubar:  šodienas tehnoloģijas ir brīva izvēle lietot vai nelietot, patīk - raksti ziņas, atvainojos, kaut uz poda sēžot... nepatīk - neraksti :)

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #12 : 2016. gada 28. decembris, 12:15:26 »
piedodiet, bik novirzos, bet Trix vienmeer atstaaj iespaidu par shausmiigi iestagneejushu buutni, kurai nekad nekas nav ok.

jaasaka godiigi, ka man arii ilgi bija parastaa pogu nokia, bet dziive piespiezj bik paiet laikam/tehnologjijaam pretii un nestaaveet uz vietas. Piemeeram bez laizaamaa telefona /skan jau shausmiigi nicinoshi/, es sheit nespeeju iedomaaties kaa es vareetu paarvietoties ar starppilseetu vilcieniem, jo telefonaa var ielikt attieciigas fiichas, kuras tavu ikdienu atvieglo vai arii domaatas taadiem durikiem kaa es :)

P.S. vaitad valodu uzstaadiijumu tajaa telefonaa nav??
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2016. gada 28. decembris, 14:44:50 »
Man patiesībā po. Tik daudz, cik nu tajā telefonā jāraksta, var sabakstīt i tā i šitā, tas viss ir tikai pieraduma lieta, nekas vairāk. Pati esmu pagājušā gadsimta produkts, kas jaunās tehnoloģijas un visādas fīčas apgūst ar novēlošanos, jo liekas, ka priekš kam man tas, ka pietiek ar to, kas ir, un priekš kam man vēl ar kaut ko sevi gruzīt, bet, kad šo vai to sāku lietot, izrādās, ka noder. Tā šobrīd esmu sākusi izmantot gatavos vārdus pie īsziņām, tā vietā, ka katru "paldies" ar roku rakstīt. Meloč, a prijatno :)  Kas nepatīk ar garumzīmēm, ir, ka man pie A katrreiz piedāvā 10 (!) variantus ar punktiņiem un jumtiņiem, bet pie E - veselus 11! :D  Vai varbūt neesmu pietiekami kaut kādus settingus iestatījusi, lai arī ievades valoda ir izvēlēta latviešu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2016. gada 28. decembris, 14:48:55 »
man pie A katrreiz piedāvā 10 (!) variantus ar punktiņiem un jumtiņiem, bet pie E - veselus 11! :D 

"ēzelim" un "ēkai" tie "ē" taču ir dažādi, neesi ievērojusi? :D