Autors Tēma: Ķilavmaizes uz balt- vai rupjmaizes?  (Lasīts 9057 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Re: Ķilavmaizes uz balt- vai rupjmaizes?
« Atbilde #45 : 2017. gada 05. janvāris, 09:49:07 »
Gastronomiskie izvirPuļi! :just_popcorn:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #46 : 2017. gada 05. janvāris, 10:42:10 »
Anšovs nav ķilava. Tā tikai Reaton ķidātās ķilavas nez kāpēc sauc. Bet, ja slinkums ķidāt un naudas nav žēl, nav tām ne vainas - pieķilavmaizēm var tikt vienā mirklī.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #47 : 2017. gada 05. janvāris, 11:09:06 »
Pirms gadiem 5 vienā no Rīgas Centrāltirgus paviljoniem kafē, kas atrodas tajā pusē pie izejas, kur tie garie galdi, baudīju autentisku ķilavmaizi. Tā sapriecājos, ka paņēmu četras. Varbūt tā kafē ar visām ķilavmaizēm vēl funkcionē.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #48 : 2017. gada 05. janvāris, 11:20:13 »
Anšovs nav ķilava. Tā tikai Reaton ķidātās ķilavas nez kāpēc sauc. Bet, ja slinkums ķidāt un naudas nav žēl, nav tām ne vainas - pieķilavmaizēm var tikt vienā mirklī.

taisnība! Zviedru Abba arī tāpat dara - brētliņu (Sprattus sprattus) filejas sauc par anšoviem (Engraulis encrasicholus). Tāpat daudz ražotāji kūpinātas reņģes (Clupea harengus) eļlā sauc par šprotēm, lai gan šprotes ir kūpinātas brētliņas (Sprattus sprattus)  eļlā :)

Tā ir, ja mārketinga nolūkos aizstāj p***i (penis) ar pirkstu (digitus) :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #49 : 2017. gada 05. janvāris, 13:19:09 »
Es toties atcerējos savu pirmo gājienu uz Rīgas Cirku bērnībā ar tēti. Man vispār arī bērnībā pikantas lietas garšoja vairāk par saldumiem. Atceros, kā starpbrīdī Cirka kafejnīcā  tētis nopirka mums katram pa 2 ķilavmaizītēm (uz "Klona" šķirnes rupmaizes, ķilavām virsū zaļie lociņi un vārīta oliņa), klāt tomātu sula no toreizējām 3-litru stikla burkām (bērnības garša!) :)  Un vēl kopā ar mīļoto tēti Cirkā. It kā nemaz jau tik daudz cilvēkam  nevajag, lai viņš justos laimīgs...  :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #50 : 2017. gada 05. janvāris, 13:29:58 »
Un vēl kopā ar mīļoto tēti Cirkā. It kā nemaz jau tik daudz cilvēkam  nevajag, lai viņš justos laimīgs...  :)

foršas atmiņas.
man ir līdzīgas par kautkādām auto/moto sacensībām Biķerniekos (vairs neatceros tieši, kādām), bet atceros, ka tēvs man nopirka šašlikus... :steak: vēl tagad TO šašliku smarža galvā mīt...  :saule:

Atslēdzies reno

« Atbilde #51 : 2017. gada 05. janvāris, 17:40:29 »
Anšovi jau ir pavisam cita zivs, un patiesībā man garšo labāk, nekā ķilava. Bet dārga, maita

Par ķilavmaizēm un desmaizēm  -man atmiņā viena smieklīga ieskrietuve Pērnavas ielas galā pie Deglava tilta, kur tās sviestmaizes -abas uz ļoti svaigas baltmaizes -bija nenormāli garšīgas

Atslēdzies diddly

« Atbilde #52 : 2017. gada 05. janvāris, 21:59:50 »
 lai nu kam te neliekas saprātīga mana ķilavu ķidāšanas maniere,kur vēl tiek novilkta ādiņa zivtelei,bet tam visam ir sens stāsts.
Kad jauniešu korim kārtējā ballīte,īsti kko cept laikam nebija laika,mož arī nemācēju...tad sapirku 2 bundžas kiļku,pasēdēju kādu,nez stundiņu ar nazi un dakšiņu,izpreparēju,sasmērēju uz klona(ha! nupat ienāca prātā varda"klona" cita izpratne-klonēta?)maizes,un saņēmu baigās uzslavas. Kā nez kādu delikatesi būtu. Gadi-1980-82.,apmēram.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #53 : 2017. gada 07. janvāris, 19:57:42 »
Nu ko. Darunājāties. Tematiskās vakariņas (autoru kolektīvs Emī & fiasko)

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #54 : 2017. gada 07. janvāris, 20:39:07 »
Nu vot. :) Ķilavu man mājās nav, bet siļķe Emīlijas ķilavmaizīšu iespaidā dabūja trūkties. Toties šņabim no manis kā  nelietotājas nekas nedraud.  :rofl:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #55 : 2017. gada 07. janvāris, 21:14:24 »
Emī, kur olas?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #56 : 2017. gada 07. janvāris, 21:16:18 »
Emī, kur olas?

Kur, kur... Zem ķilvas! :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #57 : 2017. gada 07. janvāris, 21:21:19 »
Mēs noticējām, jo bildē vienai maizītei tiešām var manīt olu zem ķilavas, bet pārējās veiksmīgi noslēpušās. ;) Es gan parasti lieku VIRS ķilavām.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #58 : 2017. gada 07. janvāris, 21:25:03 »

Ā, točno, viena ola nav kārtīgi noslēpta

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #59 : 2017. gada 07. janvāris, 21:30:01 »
Nu vsjo, dostaļi! Kamēr runājāt vien, es piecietu, bet kad jau bildes parādās, tad miera vairs nav! Vot iešu tagad, pusdesmitos vakarā, olas vārīt un ķilavas tīrīt!  :P