Autors Tēma: Noziedzīga vienaldzība  (Lasīts 19462 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Noziedzīga vienaldzība
« Atbilde #135 : 2017. gada 12. janvāris, 13:32:59 »
Ja jau lielākā daļa no tā zaņka izrāpušies un kļuvuši par cienījamiem ļaudīm,
tad taču lai dibina biedrības, fondus, piesaista līdzekļus un palīdz izaugt tiem bērniem tikpat labiem.
Tad Maruu nevajadzēs to darīt par velti,
apsaukāt tos, kuri zanķī nav auguši un gan jau tie nīstamie dīvāna zvilnētāji  arī palīdzēs.
Ja tie, kuri par zanķa dzīvi zinoši, bet saviem nelaimes biedriem nepalīdz,vien zakā sabiedrību,tas tā nožēlojami izskatās.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #136 : 2017. gada 12. janvāris, 14:01:53 »
Ja jau lielākā daļa no tā zaņka izrāpušies un kļuvuši par cienījamiem ļaudīm,
tad taču lai dibina biedrības, fondus, piesaista līdzekļus un palīdz izaugt tiem bērniem tikpat labiem.
Tad Maruu nevajadzēs to darīt par velti,
apsaukāt tos, kuri zanķī nav auguši un gan jau tie nīstamie dīvāna zvilnētāji  arī palīdzēs.
Ja tie, kuri par zanķa dzīvi zinoši, bet saviem nelaimes biedriem nepalīdz,vien zakā sabiedrību,tas tā nožēlojami izskatās.
Kas tad īsti ir cienījams cilvēks? Es neuzskatu, ka veikala pārdevēja, kas godīgi nopelna savu mazo aldziņu, dzīvo kopā ar santehniķi un pa abiem audzina divus bērnus, bet dzīvo īrētā dzīvoklī, braukā ar sabiedrisko transportu, iepirkties dodas ar kalkulatoru, lai visam pietiktu, ir kaut kas necienījams. (Šie cilvēki spēj pabarot paši sevi. Jā, ar lētākajiem produktiem un ģērbjas viņi humpalu drēbēs, bet kaut kā tiek galā. Kur viņiem nauda kādiem fondiem? Bet palīdzēt alkoholiķu bērniem viņi tāpat pamanās. Kaut vai atdodot savu bērnu drēbes un apavus, no kuriem tie jau izauguši, bet kas nav līdz grīdaslupatai nonēsāti. Aiznes kaut ko ēdamu, ne daudz, bet tomēr. Kurš no tiem, kas te gudrojas par to, kā ir un kā nav tur, ir kaut vai to izdarījis?) Es drīzāk nespēju cienīt cilvēku, kas gudrojas par to, ka labāk vajadzēja ļaut nomirt bērniem! Tur tiešām nav skaidrs, ko cienīt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #137 : 2017. gada 12. janvāris, 14:15:11 »
Tak pati rakstīji, ķirurgi utt... un tai cienījamajai pārdevējai ja ir dibināts fons nav jāver vaļā savs maks,bet gan jāraksta projekti un jāpiesaista līdzekļi, jādarbojas, nevis jāgaida, ka to darīs kāds cits

Vienalga nesaprotu,kādēļ pārdēvēja augusi zanķī būtu labāka par pārdevēju ar tikpat bērniem un tādu pat algu, kura nav augusi nelabvēlīgos apstākļos.
Kādēļ sabiedrībai vienai jāmetas palīdzēt,bet otrai ne.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #138 : 2017. gada 12. janvāris, 14:32:56 »
Vienalga nesaprotu,kādēļ pārdēvēja augusi zanķī būtu labāka par pārdevēju ar tikpat bērniem un tādu pat algu, kura nav augusi nelabvēlīgos apstākļos.
Kādēļ sabiedrībai vienai jāmetas palīdzēt,bet otrai ne.
Jāpalīdz nav pārdevējai, neatkarīgi no tā, kur viņa augusi, bet gan BĒRNIEM, kam ir vienlīdz lielas iespējas kļūt kā par pārdevēju, tā ķirurgu un jā, diemžēl, arī nekļūt ne par ko. Pārdevējas, kā vienas, tā otras, ir pieauguši cilvēki, kas ar savu dzīvi var rīkoties pēc saviem ieskatiem, bērni to nevar un, ja ar vecākiem nav paveicies, vai tamdēļ uzreiz jānoraksta? Bet te jau dievi sasēduši, labāk zina, kam par ko kļūt, kam dzīvot, kam mirt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #139 : 2017. gada 12. janvāris, 14:50:08 »
Nu bet tak lai tie izrāpušies apvienojas,dibina biedrības,piesaista finansējumu un palīdz bērniem
izaugt. Kādēļ viņi uzskata,ka to darīs kāds cits?, kāds kurš tādus apstākļus nav pat sapnī redzējis un pat nezina kā ar viņiem kontaktēties?
Un svešs tā nemaz bez vecāku atļaujas nemaz nedrīkst ar svešu bērnu rīkoties.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #140 : 2017. gada 12. janvāris, 15:01:16 »
tuk, nu tu nekādi nevari rimties, vai ne?

Ja neko darīt negribi/neproti, ta i saprašanas nav īsti ko, nu tad tak var paklusēt...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #141 : 2017. gada 12. janvāris, 15:18:12 »
Kaut kā nemaz negribas palīdzēt tāda tipa cilvēkiem, kuri uzskata, ka viņiem pienākas, sauc mani par dīvānā pirdēju un agresīvi mēģina pierādīt, ka es esmu maita - pat nezinot kur un kā es esmu augusi un kādu dzīvi redzējusi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #142 : 2017. gada 12. janvāris, 15:23:36 »
Labi ir zināt, ko kurš dara.
Tādēļ nav jāvaino sabiedrība, kura LV,ņemot vērā īpaši
plāno vidusslāni, allaž ir palīdzējusi nelaimē nokļuvušajiem bērniem un  ne tikai.
Tik apbrīnojami  daudz līdzekļu tiek savākti labdarības akcijās un reāli palīdzēts

Ja padoms, lai sabiedrību iesaistītu ir lieks,tad var turpināt šķendēties.

Atslēdzies tex

« Atbilde #143 : 2017. gada 12. janvāris, 15:25:45 »
Kāpēc gan tiem, kas nevēlas/nesaskata perspektīvu tur kko "glābt" lai būtu mazākas tiesības paust savu viedokli?

Arī tas ir problēmas risinājuma ieteikums: jau saknē neļaut tai izcelties. Prevencija saucoties

Ja problēma jau ir izcēlusies, tad lai iekļaujas dabiskajā izlasē. Ja godīgi, es to vienaldzību saprotu. Un šis tikai apstiprina, ka netraucētu šādiem ļaužiem pašiem piebeigties un jo ātrāk, jo labāk. SAbiedrībai tas ir izdevīgāk, sorry.
Krutkai vajadzētu jaukt klāt kko potenci izpostošu. Lūk, par to gan es būtu ar mieru no saviem nodokļiem piemaksāt.

Pret tiem, no kā tik ņem un ņem, nekāds humānisms nav novērojams. Par ārstu tak var samaksāt 2x: gan par alkāniem un liekēžiem(un viņu bērniem, jo tiem tak viss "uz valsts rēķina"), gan vēlreiz par sevi, jo apriebjas rindā uz jau samaksāto sēdēt...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #144 : 2017. gada 12. janvāris, 16:02:27 »
Sabiedrības nemiers saistībā ar šo notikumu turpinās. Daudz un dažādu publisku viedokļu, arī šāds...:
komentētājs ar segvārdu Pravda0001 raksta: «Savā laikā arī sanāca dzīvot šādu ļaužu vidū, šo publiku labi pazīstu. Viņiem žēl manis. Jo es katru dienu eju uz darbu. Es nevaru atļauties pietempties, plostot nedēļu un atmest darbam ar roku.Bet viņi domā, ka dzīvo labi un pareizi. Dzīvo savā baudā. Bet lohi ir tādi kā es, kas par savu nodokļu naudu viņiem pērk sociālos dzīvokļus, kamēr pašam jānodrošina savi dzīves apstākļi par savu naudu. Mēs viņiem maksājam pabalstu.Man savukārt no valsts nepienākas ne centa, bet jāmaksā nodokļi. Poliklīnikās viņus ārstē bez maksas, mani ne. Brauciens sabiedriskajā transportā - haļava. Protams, viņi taču ir maznodrošinātie. Es taču esmu tas muļķītis, kas strādā un attiecīgi - sevi nodrošina.»
vairāk:
http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/642999-skarbi_par_romiem_un_tragediju_dobele_mes_esam_tie_lohi_kas_strada_un_nevar_atlauties_aizdzerties

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #145 : 2017. gada 12. janvāris, 16:02:28 »
Kaut kā nemaz negribas palīdzēt tāda tipa cilvēkiem, kuri uzskata, ka viņiem pienākas, sauc mani par dīvānā pirdēju un agresīvi mēģina pierādīt, ka es esmu maita - pat nezinot kur un kā es esmu augusi un kādu dzīvi redzējusi.

Par bērniem tiek runāts, par bērniem, Trix. Viņi Tevi nekādi nesauc, ne par dīvānā pirdēju, nekā. Un Maruu, šķiet, nekādu palīdzību SEV neprasa - ne morālu, ne materiālu, vismaz neko tādu viņas tekstos neizlasīju - nu, varbūt pavirši lasīju.

Es tiešām ar interesi gaidīju, kad kāds uzrakstīs - jā, es arī reizēm aprunājos/palīdzu mācībās/ar padomu kaimiņu meitenei, kam vecāki alkaši. Bbet nē, tikai kolektīvs uzbrukums maruu...

Jā, es arī nevienam nepalīdzu. Norakusies savos darbos, nedarbos, šaurajā lokā, bet es sadzirdēju Maruu, un, iespējams, ja satikšu kādu tādu bērnu, pavisam citādi reaģēšu, pateicoties Maruu. Lai gan - tiem, kas "no tādiem ļaužiem nākuši", un vismaz par viduvējībām kļuvuši, kā es, tas varētu būt daudz grūtāk un traumatiskāk - skatīties acīs savai bērnībai, nekā tiem tīrajiem un skaidrajiem, pareizajās ģimenēs augušajiem.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #146 : 2017. gada 12. janvāris, 16:03:24 »
Nu bet tak lai tie izrāpušies apvienojas,dibina biedrības,piesaista finansējumu un palīdz bērniem
izaugt.
Tu domā, ka tādu nav? Domā, ka mēs tāpat vien ejam uz pašvaldībām un sakam, ka zinam bērnu, kam patīk mūzika, lai palīdz iekārtot mūzikas skolā, tā vienkārši bez nekāda pamata? Tikai ar to finansējuma piesaisti gan ir liela bēda. Āfrikas bada cietējiem vairāk iedos, kā mūsu pašu vietējiem.

Labdarības organizācijas vāc līdzekļus slimiem bērniem. Arī trūcīgām ģimenēm. Ja ģimenē kaut viens no vecākiem lieto alkoholu, bērnam arī nekas netiek, jo "ja vecāki nelietotu alkoholu, paši varētu atļauties". Ja.. Bet lieto! Un vai pie tā bērns ir vainīgs? Vai tamdēļ bērnam palīdzēt nevajag? Bet nepalīdz. Ja vecāki dzer, bērnam jātiek galā pašam. Tas ir normāli? Un tā ir pieaugušu cilvēku attieksme. Es atgādināšu, ka tēma joprojām ir par bērniem, kas cieš pieaugušo vienaldzības rezultātā. Un ne tikai vecāku vienaldzības.

Un Trix - nav ko tagad tēlot aizvainoto, ja jau visā diskusijā iepriekš kaut kā nebija manāmas kaut minimālas pazīmes par vēlmi palīdzēt. Tāpat, kā citi "apvainotie". Vispirms sēž un gurdi spriež par to, cik tie bērni dzīvē izdzers un ka tādiem vispār nebūtu jādzīvo, pēc tam apvainojas, kad viņiem parāda, ko viņiem pasaka, ka aplami spriedelējas. Es nevienu par dīvānā pirdēju neesmu nosaukusi (Es tādu vārdu kombināciju nelietoju un speciāli pārbaudīju, vai neesmu to kādā komentārā ielikusi runājot par kāda cita komentāru. Nav. Nevienā.), tas, ko kāds tur izlasa, jau ir uztveres problēma un tieši tā rodas viss tas murgs. Redz, es pateicu, no kurienes nāku, tagad var man klupt virsū un mēģināt piešūt apsaukāšanos, kaut tās nebija? Tādēļ var manu vientuļās mātes statusu censties pataisīt nievājošu? (Es nezinu, varbūt es arī esmu vienīgā vientuļā māte šajā forumā, bet noteikti ne Latvijā kā tādā. Ļoti daudzas vientuļās mātes, no kurām liela daļa nāk no normālās vides, spēj nodrošināt savus bērnus ar labvēlīgu vidi gan morāli, gan materiāli, tas tādā gadījumā ir spļāviens sejā arī viņām.) Tāpēc jau var vienkāršu jautājumu, vai cilvēks necieš no vardarbības, tulkot kā uzbraucienu. Jo Maruu jau tāda - no turienes. Kā gan viņa var normāli izteikties vai kaut ko jautāt bez uzbrauciena? Agresiju manos tekstos atrodat jūs, es tur to nerakstu. Es nezinu gudru vārdu, kādā saucas bailes no trūcīgākajiem, bet te noteikti vesels bars no tā cieš. To var redzēt komentāros. Arī tas nav uzbrauciens, vienkārši fakta konstatācija. Skumji un nedaudz nožēlojami, ka cilvēkiem, kas mēģina imitēt no sevis cienījamus sabiedrības locekļus, var šādi izteikties par maziem, neaizsargātiem bērniem.

Atslēdzies tex

« Atbilde #147 : 2017. gada 12. janvāris, 16:06:27 »
Vēl izlīda info, kas visnotaļ izskaidro, kā 23 gadīgam skuķim ar ~50gadīgu veci varēja jau būt 4 bērni un atkal stāvoklī. Nedrīkst publiski pat teikt, kamēr diskriminācija pēc nacionalitātes nav piesieta  :facepalm: .
Tak viņiem tas ir dzīvesveids: nekontrolēti vairoties un radīt problēmas visai sabiedrībai, jo Lv sabiedrībā tādi gluži vnk neiederas. Klaiņotāji un vairotāji. Un tādu bērnu nevar pārtaisīt par kārtīgu latvieti un piedabūt strādāt konkrētu darba laiku citu labā. Tur nu reiz pozitīvo piemēru ir ārkārtīgi maz - pāris dziedātāji...
Varētu jau ļaut nestrādāt, tikai uzturēt tādus nevajadzētu un neko "no valsts" dot arī nē.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 12. janvāris, 16:20:10 no tex »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #148 : 2017. gada 12. janvāris, 16:22:16 »
Mūsu pašvaldībā mūzikas,mākslas,sporta,interešu izglītība mazturīgo ģimeņu bērniem ir bez maksas,
vienalga vecāki dzer vai nē.
Vienīgi no sociem jāatnes izziņa,ka mazturīgais.

Atslēdzies tex

« Atbilde #149 : 2017. gada 12. janvāris, 16:24:09 »
Agresivitāte un pieprasīšana izraisa agresīvu pretestību.
Tas nav stils, kādā lūgt palīdzību. Tas ir stils, ar kādu var dabūt to pašu pretī.  :facepalm: