Autors Tēma: Noziedzīga vienaldzība  (Lasīts 19320 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Noziedzīga vienaldzība
« Atbilde #195 : 2017. gada 13. janvāris, 00:11:18 »
Bet vispār jau ir apbrīnojama tā demagoģija par sliktajiem pārvērst tos,
kuru vecāki, vecvecāki, paši un arī izaudzinātie bērni
nav bijuši un nav alkoholiķi un narkomāni.
Pārmest to, ka paralēli nav spējuši izaudzināt arī
narkomānu un alkaholiķu bērnus tikpat labus.
Kautkas tomēr greizs vai utopisks tajā filozofijā.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #196 : 2017. gada 13. janvāris, 06:17:10 »
Bet vispār jau ir apbrīnojama tā demagoģija par sliktajiem pārvērst tos, kuru vecāki, vecvecāki, paši un arī izaudzinātie bērni nav bijuši un nav alkoholiķi un narkomāni.
Pārmest to, ka paralēli nav spējuši izaudzināt arī narkomānu un alkaholiķu bērnus tikpat labus.

Lūk, šī patiešām ir apbrīnojama demagoģija...

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #197 : 2017. gada 13. janvāris, 07:26:46 »
Un attiecībā uz pēdējo Tevis sacīto, es tomēr sapratu no atsevišķu komentētāju puses, ka doma bija, ka nevis lai tādi bērni labāk būtu miruši, bet gan, ka labāk būtu, ja bērni tādās ģimenēs vispār nebūtu dzimuši, un tās ir 2 atšķirīgas lietas.
Doma te ir skaidri pateikta, skaidrs, ka Tex vairāk priecātos, ja mirušus atrastu visus bērnus.
da kas no viņiem sanāks ar tādu dzīves sākumu un genofondu. Pat nezinu, it kā būtu jāpriecājas, ka atrada...

Ja tas būtu bijis par to, ka labāk bērniem nemaz nedzimt, es neko neteiktu, jo tas tiešām būtu labāk, bet pēc šitāda teksta prasās pašu autori iebāzt telpā bez ēdiena uz dažām nedēļām, lai pabauda.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #198 : 2017. gada 13. janvāris, 07:42:46 »
Bet vispār jau ir apbrīnojama tā demagoģija par sliktajiem pārvērst tos,
kuru vecāki, vecvecāki, paši un arī izaudzinātie bērni
nav bijuši un nav alkoholiķi un narkomāni.
Pārmest to, ka paralēli nav spējuši izaudzināt arī
narkomānu un alkaholiķu bērnus tikpat labus.
Nevienam neesmu pārmetusi, ka neaudzina svešus bērnus. Jautājumu par to, ko viņi ir darījuši, lai tā nebūtu, esmu uzdevusi tikai tiem, kas mīl gudri dēt, ka visi tie bērni ir norakstāmi. Neko par to nezina, bet gudrojas - tad lai pamēģina un paskatās, kā tad īsti ir, cik agresīvi, dumji un bezcerīgi tie bērni ir. Atsevišķi gadījumi ir arī tādi, tieši tos parasti pamana un pēc viņiem tad arī visus mēra. Situācija vispār jau kļūtu labāka, ja tie, kas negrib neko darīt, vienkārši aizvērtu muti un pārstātu zākāt bērnus, viņiem jau tāpat negatīvā dzīvē pietiek. Un tiem, kam ar viņiem ir saskare, būtu jāiemācās tā vietā, lai pateiktu "nu ja, no tādas ģimenes, ko tad var gribēt", parunāt un pastāstīt, kāpēc tā nevajadzēja darīt. Pateikt tam bērnam kaut ko labu. Tāds sīkums, bet viņi par to vēl dienām priecāsies un iegaumēs uz ilgu laiku. Nevienu nespiežu tagad skriet pie viņiem un sēdēt ar viņiem kopā mājasdarbus pildīt. Par skolotāju strādāt jau ne visiem nervi tur, kur nu vēl darboties ar šādiem bērniem (viņi ir daudz emocionālāki par parastu bērnu un emocijas izrāda kā nu kurš - cits histēriski raud, cits mūk prom, vēl kāds kaut ko met pa gaisu), bet attieksmi nomainīt gan vajadzētu. Tas bērns jau mājās dzird, cik viņš ir slikts un kā visiem traucē, ja sabiedrība viņam to apstiprina, iespēja, ka viņš tāds arī paliks, nav maza. Negribat darīt labu, tad varbūt vismaz sliktāku arī visu nepataisiet?

Atslēdzies tex

« Atbilde #199 : 2017. gada 13. janvāris, 07:59:41 »
Doma te ir skaidri pateikta, skaidrs, ka Tex vairāk priecātos, ja mirušus atrastu visus bērnus.
Ja tas būtu bijis par to, ka labāk bērniem nemaz nedzimt, es neko neteiktu, jo tas tiešām būtu labāk, bet pēc šitāda teksta prasās pašu autori iebāzt telpā bez ēdiena uz dažām nedēļām, lai pabauda.

kāds neizmērojams pozitīvisma paraugs 😀 Lieliski ietekmēs jebkurus bērnus, protams , savā līmenī...

Kkur zemāk par ābolu un zirgu bija labi teikts...
Kā redzams, labākajā gadījumā no tā var izkļūt materiāli, bet mentāli ar 1 paaudzi ir par maz pat bez tabora
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 13. janvāris, 08:12:11 no tex »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #200 : 2017. gada 13. janvāris, 08:08:22 »
Meiteni no pritona var aizdabūt. Pritonu no meitenes - nekad.
Kā ļoti labi redzams, palasot to, kura vienīgā smalki izsakās, pārējie "dēj" [(c) Maruu].

Nē, draudziņ, piedod, bet es netērēšu savu jau tā ļoti limitēto laiku, lai par 0,1% paceltu dzīves potenciāli kādam dzīves pabērnam, tajā pašā laikā samazinot dzīves potenciālu saviem bērniem. Kā rāda pieredze, tas mazaudzinātais no manējiem "lūdzu!" neiemācās, bet manējie no viņa "bļaģ!" gan.
Man prioritāte ir un būs mani bērni - atšķirībā no tām, kam savi bērni ir pie kājas.
Svešu ar kāju nesperšu, bet nozīmīgāku par savējiem neturēšu nu gan.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 13. janvāris, 08:14:59 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #201 : 2017. gada 13. janvāris, 08:09:41 »
Viedoklis drīkst būt tik viens vienīgs ...un “pareizais“ ;).
Gģeto eto proxoģiļi... :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #202 : 2017. gada 13. janvāris, 08:16:44 »
Viedoklis drīkst būt tik viens vienīgs ...un “pareizais“ ;) .
Gģeto eto proxoģiļi... :)

Ne tikai prohoģiļi - prohoģim. Nenormāli velkas paralēles ar abižotajiem migrantiem, kam viss "pienākas", jo viņi ir tik ļoti nabadziņi, ka visiem ir pienākums viņiem glaudīt pa spalvai un ucināties. Tieši tāpat kā ar to viedokli "strādā tikai muļķi, un viņiem par to pienākas maksāt man pabalstu no saviem nodokļiem"
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #203 : 2017. gada 13. janvāris, 08:19:28 »
Kā redzams, labākajā gadījumā no tā var izkļūt materiāli, bet mentāli ar 1 paaudzi ir par maz pat bez tabora
Bail jautāt, no kurienes tad cēlā būtne, kas spēj paziņot, ka labāk bērni badā būtu nomiruši, ir cēlusies. Atgādināšu, ka tas tika rakstīts vēl pirms es iesaistījos diskusijā. Tas, ko pateicu es - nedari citam to, ko negribi, lai dara Tev. Ja Tev piedāvā labu brīdi pabadoties, tā, lai līdz robežai, Tu apvainojies, bet kad tas bija jāpasaka par bērniem, drošu roku! Tas nav jautājums par izcelsmi, tas ir attieksmes jautājums un ar tādu attieksmi, piedod, bet ir šausmīgi un lai kāda arī nebūtu izcelsme, pats izteikums par Tevi, kā par personu, neko labu neliecina. Tāds uzskatāms gadījums, kad nedzeroši vecāki nav rādītājs lai cilvēks par cilvēku izaugtu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #204 : 2017. gada 13. janvāris, 08:27:30 »
Tā droši vien ir - dzersim vairāk,lai par cilvēkiem izaugtu, prozit! :D

Kad visi būs nodzērušies problēma pazudīs kā nebijusi. Un miers mājās.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #205 : 2017. gada 13. janvāris, 08:29:11 »
Tā droši vien ir - dzersim vairāk,lai par cilvēkiem izaugtu, prozit! :D
Jā, jā. Protams. Bērniem nāvi vēlēt tagad ir augstākās inteliģences un cilvēcības paraugs. Tiešām atliek cerēt, ka Tex te pālī raksta, citādi man nav saprotams, kā kaut ko tādu var pateikt par bērnu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #206 : 2017. gada 13. janvāris, 08:33:19 »
Tev tā arī “neaiziet“ par ko cilvēki raksta.
Nu neko, katram nav lemts... tāda nu reiz ir tā dzīve. :)

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #207 : 2017. gada 13. janvāris, 08:44:52 »
Tev tā arī “neaiziet“ par ko cilvēki raksta.
Nu neko, katram nav lemts... tāda nu reiz ir tā dzīve. :)
Un Tev tā arī neaiziet, ka es nevienam nesaku, ka visiem jāskrien tagad viņus glābt un jāpienes viss uz paplātes, bet attieksme - lai jau nosprāgst, vecāki dzer, tad jau tur nekas nebūs, tas arī ir garām.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #208 : 2017. gada 13. janvāris, 08:49:09 »
man pazinja vada vienu no labdariivas organizaacijaam... straadaa ar shaadiem beerniem un gjimeneem...
godiigi sakot- man shkjiet, ka tiem dariitaajiem tiek lielaaks labums kaa apruupeejamajiem... nu, papriecaajas beerni kaados pasaakumos, bet paraleeli kaa vecaaki taa beerni ai kaa iemaacaas, ka"vinjiem pienaakas"... un saak pieprasiit...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #209 : 2017. gada 13. janvāris, 08:51:04 »
ar labumu dariitaajiem es nedomaaju materiaalo guvumu... vairaak "tiesiibas" sist sev uz pleca-ai kaadi mees malachi...

par sauso atlikumu ljoooti shaubos...