Autors Tēma: Ko iesākt ar dusmām  (Lasīts 4823 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: Ko iesākt ar dusmām
« Atbilde #15 : 2017. gada 08. janvāris, 09:39:03 »
Ja jūti, ka netiec galā, tad noteikti Pt un viņa ieteiktās zāles. Pēc Tavas dzīves traģiskajiem notikumiem pat nezinu, vai kas cits var līdzēt. Vienīgi mēs jau nezinām, kā Tev bija pirms tam, cik ilgi tā ir, kāds visam tagad fons utt. Tun jau pati dzīvo savā ādā un, cerams, jūti, kas ar Tevi notiek. Tas, ko te iesaka, ir blēņas viegliem gadījumiem.  Viegli var nobrukt....
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 08. janvāris, 09:44:11 no Nāra »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #16 : 2017. gada 08. janvāris, 09:40:47 »
Garākas pastaigas dabā, bez cilvēkiem (lai neizraisītos aizkaitinājums). Vienkārši iet pastaigāties gar mežmalu vai pa kādiem pilsētas nostūriem, kur iespējams noiet garāku gabalu.
Rakstīt dienasgrāmatu. Izrakstīt laukā to, kas sakrājas. Vai rakstīt nenosūtāmās vēstules cilvēkam, kuram ir vēlme pateikt svarīgo.

Aeroba slodze vienmēr visu sakārto.
Ar to rakstīšanu ir tā, ka tās emocijas var uzlikt uz papīra, bet... Es savulaik, kad man bija depresīvais periods dzīvē, sāku rakstīt vienu rakstāmgabalu. Ne dienasgrāmatu, bet nezinu, kaut ko uz literatūras pusi (filologs neesmu :) ) . Bet tur salikās tik ļoti melna un drūma enerģija kopā, ka tagad vēl bail to slēgto failu atvērt un pārlasīt.
Tad labāk izlādēties fiziski, izkliegties mašīnā, nobļaut pilnā balsī kādu romanci pie stūres tā, lai asaras izsprāgst, tas palīdz.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #17 : 2017. gada 08. janvāris, 09:45:16 »
Bob, ir jau  arī tādas stadijas, ka cilvēks nevar sevi izvilkt ārā, koncentrēties rakstīšanai utt.Un tā jau ir cita tēma.
Kā arī ļoti svarīgi Tev ir sakārtot miegu.
Vēl pie tam, cik zinu, ārzemēs Pt ir par brīvu. Ko Tu vari zaudēt? Tiec pāri tai sajūtai, ko minēji čatā - ka Pt it kā ir spiests uzklausīt. Ārstam jau nav jāmīl savi pacienti, bet ir tiem jāpalīdz.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 08. janvāris, 10:08:14 no Nāra »

Atslēdzies Broms

« Atbilde #18 : 2017. gada 08. janvāris, 12:06:45 »
Ilgstoša stresa un psiholoğiski smaga trieciena rezultātā sāka streikot vairogdziedzeris. Svars no 80+ nokritās uz 62. Ēdu nepārtraukti.
Un toreiz es eksplodēju no jebkura sīkuma. Ja uz ielas kādam uzšņācu, tad pie mazākās kustības, kas norāda, ka pretinieks ir gatavs kautiņam, to nekavējos izmantot. Sapratu, kas tas nav pareizi, bet neko mainīt nespēju.
Citreiz uznāca skumjas. Viss ir pipec un nekam vairs nav jēgas...
Ārste sievai teica, ka lai pacenšas saprast un neturpina manus iesāktos kašķus. Sieva saprata un nedusmojās uz mani pat tad, kad mani izbesīja citur noliktais cukurtrauks :)
Bet sakārtojot vairogdziedzera darbību, sakārtojās arī nervu sistēma.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 08. janvāris, 12:42:51 no Spārka »

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2017. gada 08. janvāris, 12:24:47 »
Tev tagad derētu salikt kopā visus šos labos padomus -pārbaudīt vairogdziedzeri, fiziskas nodarbes (kaut kāda joga varbūt, ja skriet nepatīk), PT, nomierinošas tējas vai bezrecepšu tabletes vismaz sākumā, kamēr ārsts nesako ko citu. Mūsu Nervostrongs ļoti labi darbojas.
Un raksti šeit par visu, kas kreņķē

Atslēdzies Broms

« Atbilde #20 : 2017. gada 08. janvāris, 12:33:51 »
Reno pieminēja Nervostrongu..
Manā gadījumā Nervostrongs nelīdzēja.
Pie tā visa es arī ļoti spēcīgi izjutu satraukumu. Dodoties uz kādām pārrunām man rokas trīcēja tā, ka pat nemēğināju kaut ko pierakstīt. Liftā, esot kopā ar sarunu partneri, sāku uztraukties ka nepamana manu satraukum. No tā satraucos vēl vairāk un sāka ļodzīties arī kājas. Nācās atspiesties, lai nenokristu.

Novopasit šķidrā veidā palīdzēja ļoti labi. Ir arī  kapsulās, bet tas, manuprāt, nav tik efektīvs.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #21 : 2017. gada 08. janvāris, 12:39:42 »
Nervostrong pat man nedarbojas, kur nu vēl Minnei ar viņas "vēsturi". Viegli un uzreiz nekas nebūs. Ar pastaigu tādas lietas nepāriet, bet mēģināt var. Vienkārši mainīt ieradumus. Ja biji aktīva, tad tagad vairāk mieru vai otrādi, un izvairies no cilvēkiem, kas izraisa tevī dusmas. Vai arī tiešā tekstā pasaki, ka tas un tas tevi neinteresē, nav pieņemami utt., vārdu sakot, beidz būt labā meitene visiem.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #22 : 2017. gada 08. janvāris, 13:12:07 »
Paldies, visu izlasīju, padomāšu, ko spēju šobrīd pacelt

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2017. gada 08. janvāris, 13:15:59 »
Stresa izraisītas fiziskas kaites izslēgt, protams, nevar,
bet sērām ir savas fāzes, kurām pēc zaudējuma cilvēks iziet cauri.
Un dusmas, aizkaitinātība kā reiz ir 2fāze. Tas ir vien vairāk kā normāli.
Slikti, ja iesprūst šajā fāzē un ilgstoši  netiek tai pāri, ja tā sāk pašam traucēt
un kā Minne raksta, kļūst jau destruktīva un pašam traucējoša.
Tad tomēr meklētu palīdzību pie kāda speca.
Tam procesam jau katrs iziet cauri, jo lielāka saikne bijusi, jo ilgāks un smagāks tas ceļš. :(

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2017. gada 08. janvāris, 13:45:35 »
Ja, tuk, par fāzēm zināms, tikai piemirsies, kādā secībā tās nāk. Dusmas arī atceros, tikai kkā biju sapratusi, ka tās ir dusmas uz aizgājēju, bet uz dēlu man dusmu nav. Varbūt domātas dusmas vispār? Uz pasauli, netaisnīguma sajūtu, pārinodarījuma sajūtu?

Šodien savākšos uz peldēšanu
Rīt pirmdiena, darbs
Varbūt saņemšos rītvakar uz kori.

Bobi, es nelietoju alko tādos apmēros vai regulāri, lai arī varbūt iespaids radies cits

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #25 : 2017. gada 08. janvāris, 14:11:28 »
Jā, dusmas vispārīgi var būt. Par ko man, kāpēc tāda netaisnība.. Un tas ir tik saprotami.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2017. gada 08. janvāris, 14:14:01 »
Nē, tās nav dusmas uz aizgājēju. Tās ir  dusmas vispār - par to, ka viss ir mainījies, ka tik netaisni,
ka ačgārna dzīves kārtība, ka zudis kas no nākotnes, ka nezini kā tagad un ko tagad, ka apkārtējie cepas pār sīkumiem un vispār viss ir ne tā...

Ehh, nu turies Minne, viegli Tev nav... un nevaino sevi par tām dusmām, visas tiesības tā justies.
Ar laiku sāpes mazināsies, attālināsies, pierimsies.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #27 : 2017. gada 08. janvāris, 14:16:17 »
Jā, dusmas vispārīgi var būt. Par ko man, kāpēc tāda netaisnība.. Un tas ir tik saprotami.

Vispār apbižojuma un netaisnības sajūtu es it kā neesmu piefiksējusi, to es minēju kā piemēru. Bet varbūt tā ir zemapziņā, un ir tas iemesls, kādēļ esmu gatava citiem ieknābt un piekasīties.

Jā, laikam kā tuk saka - ka dzīve ir apmetusi kūleni, ka dabiskā lietu kārtība izjaukta, ka es nezinu, kā tālāk dzīvot, uz kādiem pamatiem turēties. Ka manam bērnam nav lemts tik daudz ko piedzīvot, redzēt. Iespējams, ka tas ir viens un tas pats - netaisnīguma sajūta, nezinu

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #28 : 2017. gada 08. janvāris, 23:17:18 »
Tās ir  dusmas vispār - par to, ka viss ir mainījies, ka tik netaisni, ka ačgārna dzīves kārtība, ka zudis kas no nākotnes, ka nezini kā tagad un ko tagad, ka apkārtējie cepas pār sīkumiem un vispār viss ir ne tā...
piekriitu katram vaardam.
Atceros, ka jauneeklim daktere staastot visu situaaciju saka, ka nu jaa tas var izpausties un var arii neizpausties, bet nu shajaa gadiijumaa "du hast einfach Pech gehabt" /tipa tev nepaveicaas/ ... kaa es kaucu!!! Skaljaa balsii!! Auroju kaa suns!!! Dusmas un netaisniiba!!! Un lai kaads toreiz man panaak klaat ar savaam "siikcilveeku" probleemaam, dabuus pa muti!

Minne, miiljaa, turies  :big_hug: ... un nelien sevii, aizej parunaat. Esmu ar tevi!
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #29 : 2017. gada 09. janvāris, 00:34:15 »
Minne, es nezinu, tik nojaušu no dažiem textiem šeit, kas Tavā dzīvē noticis.. Manuprāt, mežmala un pastaigas te maz palīdzēs. Ja jūt, ka vairs nevar izturēt, ir jāiet pie ārsta. Viņi spēj palīdzēt. Zāļu tējas ir labs variants, ja negribas ripas. Manai kolēģei augu tējas labi līdzēja pret trauksmi.

Un nevajag justies vainīgai vai kaunēties par savām sajūtam (es atvainojos, jo nezinu, vai tas tieši attiecināms uz Tevi... tik pieminu, jo mēs bieži vadāmies pēc kaut kādām mistiskām morāles normām, kas nodara vairāk ļauna kā laba.). Es uzskatu, ka 'melnos' brīžos viss ir atļauts. Labāk dusmoties un kašķēties, nekā apspiest emocijas. Ceru, ka drīz jutīsies labāk.