Autors Tēma: brilles  (Lasīts 5841 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

brilles
« : 2017. gada 08. janvāris, 19:31:58 »
Vakardienas čata iespaidā -kāpēc jāmaina brilles tuvumam, tālumam un kam tur vēl nē? Ir taču progresīvās lēcas, kur tas viss apvienots! Man ir kārtīgi mīnusi, bet pienākot laikam , kad acs muskuļi nespēj tik ātri vairs reaģēt "tuvums-tālums" bija vajadzīgas brilles ar tāluma un tuvuma funkciju. Vienu brīdi palietoju bifokālās (ar to lodziņu apakšējā daļā lasīšanai), tagad ir progrsīvās. Diezgan dārgi, bet ir tā vērts

Atslēdzies Minne

Re: brilles
« Atbilde #1 : 2017. gada 08. janvāris, 20:02:50 »
mellenei jau arī tādas - 3 vienā - bet šilierējoties un galva dulla no tās zibināšanās un fokusa maiņas. Tu labi pieradi?

Man vēl nav vajadzīgas 2 brilles, tādēļ nekas nav jāapvieno

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2017. gada 08. janvāris, 20:20:46 »
Kādu stundu vajadzēja, tad tiešām mazliet šūpojās un pakāpnēm bija jākāpj uzmanīgi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2017. gada 08. janvāris, 20:50:46 »
Es arī darbā valkāju brilles ar progresīvajām lēcām. Pieradu vienas dienas laikā. Pagaidām vēl neesmu uztaisījusi tādas brilles pastāvīgai valkāšanai, jo man ir diezgan grūti piemeklēt rāmjus, kas der un labi izskatās. Tāpēc izlīdzos ar brillēm, kurām ir mazākas dioptrijas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2017. gada 08. janvāris, 20:59:43 »
mellenei jau arī tādas - 3 vienā - bet šilierējoties un galva dulla no tās zibināšanās un fokusa maiņas.

3 vienā - tas ir tuvumam, tālumam un kam vēl?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2017. gada 08. janvāris, 21:13:33 »

3 vienā - tas ir tuvumam, tālumam un kam vēl?

Smukumam! :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2017. gada 08. janvāris, 21:49:03 »
Tā kā man ir tāluma brilles, tad tuvuma t.i.vecuma brilles tik drīz nevajadzēs(kaut esmu vecāka par Melleni)  ;) Varu izlasīt visvisvissīkākos rakstus. Arī tāluma brilles nenēsāju, kaut to man ir vismaz 5, uzlieku tikai teātrī utml. Man vēl ir veco laiku iedoma, ka brilles - tas ir nesmuki  :) Mājas reizēm nēsāju.  Vēl niekojos ar lēcām.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2017. gada 08. janvāris, 22:00:47 »
Lēcas pārstāju nēsāt, kad secināju, ka darbā ar datoru tas man neder.

Lasāmbrilles arī tik drīz nevajadzēs. Cerams, hahaha

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #8 : 2017. gada 09. janvāris, 01:10:18 »
vai kā jūs nosaukumus tam visam smuki zinat...man nav ne jausmas ,kā man brilles saucas, ko dod to ņemu(un krauju kaudzē)
jap... nevaru pierast pie šitā loriņa.

sākums bija fikss pēc mazā bērna piedzimšanas..acis pateica -pipec...sāku datoru redzēt miglaini...un tiku pie savām pirmajām brillēm..visdārgākajām (jo pirmās tak) un pēc nedēļās pazaudēju kādā objektā,jo nebija pierasts ar viņām...
tad nopirku drogās vai kur tur lētās un laimīga nostaigāju kādus 2-3 gadus.
pēc tam jau UK acu dakteri izdomāja ka man vajag ne tikai lasīšanai/rakstīšanai bet arī tālumam..lai gan pati esmu pārliecībā,ka man nafik neko nevajag tālumam. Jā uzliekot tās tāluma brilles acss kļūst kā erglim... var lapas skaitīt koka galā... bet nafik man to,ja man no viņām diskomforts... ar auto braucot arii nelietoju...kkā nejuutos labi.
vārdsakot šobrīd ir tā ,ka pārsvarā lietoju parastās pa 1,- kas saucas in dženeral(nu ikdienas ,vai es nez) ... un vienas lasīšanai.. un usjo..
tās trīspakapju kā nu jūs tur teicāt..tās uztaisīja, lai man nav jāvazā tā buntiite ar briļļiem... bet nu, nevaru es ar viņām... lasot tad man galva jāgroza ..jo lasāmā daļa ir tik šaura ,ka visu teikumu neredz galvu liidz negriežot...
un jā, lēca ir sadalīta kā X formā... tjipa X augša ir tāluma X lejā lasāmā un tad tur pa vidu tas ikdienas staigājamais redzeslauks..karoč figņa,kuru es nespēju lietot...
lai vai kā, man ir kādas 12 brilles.... bet nekad nav to,kuras tieši šobrīd vajadzīgas...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #9 : 2017. gada 09. janvāris, 07:48:31 »
Mans pirmais pirkums UK - normālas brilles,kas nozīmē 3 vienā :D. Plus,mīnus un ar fotohromajām lēcām. Tā .Pieradu ļoti ātri,vienīgi tas mirklis-pāris stundas,kamēr aptver,ka vairs nav jālūr pāri brillēm,ja gribi kko izlasīt!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2017. gada 09. janvāris, 08:01:00 »
Klau, vai nav tā, ka tomēr tie dakteri, maigi sakot, pārspīlē - brilles, brilles, un ka tik stiprākas? Pa katru zvirbuli ar lielgabalu? Atceros no senseniem laikiem, kā viena okuliste teica - nelieto, ja vari iztikt bez. Kas par daudz, tas par skādi, redze paliks tikai švakāka un vajadzēs arvien stiprākas un stiprākas brilles.
Ja es būtu pie dakteriem gājusi, droši vien man jau sen būtu brilles uz deguna. Visu mūžu redze kā ērglim bijusi, bet nu jūtu, ka vecuma tālredzība liek sevi manīt - tuvumā ar sīko druku paliek grūtāk. Vienubrīd jau reāli traucējoši bija. Bet es ar to strādāju - vingrināju acis (acs arī ir muskulis, tātad - trenējams!), uztura bagātinātāju redzei lietoju - tagad ir puslīdz normāli. Vismaz nu es varu strādāt "papīru darbu" un bez ilgstošas miegšanās atšķirt ciparus, kur 6, kur 8.
Domāju, tā arī turpināšu. Pretošos, cik ilgi spēšu. Lai brilles paliek stadijai, kad vairs nu tiešām nekādi, bet to centīšos maksimāli attālināt.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2017. gada 09. janvāris, 08:28:59 »
Lasīt varu bez brillēm, spēju saskatīt pat provi gredzenam. Ja darbs prasa nepārtrauktu pārfokusēšanos no datora uz tekstu, no teksta pāri telpai, tad nav ērti raut brlles nost un tad likt atkal atpakaļ, tāpēc progresīvās lēcas ir veiksmīgs risinājums.

Ja pareizi sapratu, tad Mellenes lēcām sektori X sānos  domāti šķielēšanai uz sāniem. :) Es no tādas fīčas atteicos, man nav grūti pagriezt galvu, kopš kakla skriemelis ir atkal vietā. :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2017. gada 09. janvāris, 08:32:31 »
Lasīt varu bez brillēm, spēju saskatīt pat provi gredzenam.

pat saderināšanās gredzenam :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2017. gada 09. janvāris, 08:49:16 »

pat saderināšanās gredzenam :)

Jebkuram gredzenam. :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2017. gada 09. janvāris, 09:09:07 »
Man apmēram kā kvadrai attieksme. Kamēr varu, tikmēr bez brillēm. Nekad neesmu varējusi lepoties ar ideālu redzi, datorlaikmeta ieviešanās ar pabojāja, bet kaut kā tiku pāri tam pirmajam "vajag", un neko. Re, bakstu mazā telefoniņā mazus burtiņus, un autobusa numuru, kad piebrauc tuvāk, varu izlasīt...:)