Autors Tēma: brilles  (Lasīts 5854 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: brilles
« Atbilde #30 : 2017. gada 30. marts, 11:56:20 »
Kkur āzijā gan jau ka var :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #31 : 2017. gada 30. marts, 11:58:23 »
A man cits jautājums: tiem kam dd apmaksā.
Vai dd ir jāpamaksā aizsargbrilles, nu tās, kas it kā ļauj nebojāt acis, ilgstoši strādājot ar datoru (un darbs tiešām ir 100% ar datoru), ja optiskā korekcija nav vajadzīga?
Ja vajadzīga optiskā korekcija, tur viss skaidrs - maksā.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #32 : 2017. gada 30. marts, 13:12:54 »
Tas no ārsta atzinuma - ja OVP ir atzīts, ka brilles darbam nepieciešamas, tad daļēji ir jāapmaksā (konkrētos likumpaantus gan nezinu). Cik lielu daļu apmaksā, atkarīgs no DD. Mums 80 eiro reizi trīs gados.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #33 : 2017. gada 30. marts, 14:22:48 »
Nekad neesmu prasījusi darbadevējam, lai gan vajadzētu, taču optikas salonā man izsita divus čekus - vienu par lēcām ar domu, ka tās varētu apmaksāt darbadevējs, otru - par rāmi, jo tas pēc gaumes un iespējām - nebija lētākais variants.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #34 : 2017. gada 30. marts, 14:30:52 »
tās varētu apmaksāt darbadevējs
DD nevajag atsevišķu čeku, viņš var apmaksāt no čeka tik, cik nolemts (koplīgumā vai citur).

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #35 : 2017. gada 30. marts, 15:25:28 »
A man cits jautājums: tiem kam dd apmaksā.
Vai dd ir jāpamaksā aizsargbrilles, nu tās, kas it kā ļauj nebojāt acis, ilgstoši strādājot ar datoru (un darbs tiešām ir 100% ar datoru), ja optiskā korekcija nav vajadzīga?
Ja vajadzīga optiskā korekcija, tur viss skaidrs - maksā.
Mums DD apmaksā, pamatojoties uz ārsta slēdzienu par redzes korekcijas līdzekļu nepieciešamību. Jāiesniedz briļļu čeka un ārsta slēdziena kopijas, un DD apmaksā, ja summa nepārsniedz noteikto limitu.
Un šajā ziņā man būtu grēks sūdzēties par DD skopumu. :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #36 : 2017. gada 30. marts, 17:14:03 »
Man tā nianse, ka redzes korekcija nav vajadzīga, bet varētu noderēt aizsargbrilles, lai arī turpmāk nebūtu vajadzīga...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #37 : 2017. gada 30. marts, 18:51:56 »
Es sapratu. :) Mans DD Tavā gadījumā neko neapmaksātu, bet Tev pašai jāpainteresējas pie sava DD, kā ir pie jums. Grāmatvedes vai kadru dāmas parasti zina. :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #38 : 2017. gada 30. marts, 22:34:45 »
Viss no konkrētā darba devēja atkarīgs. Ja uzņēmumā ir savs atbildīgais darba aizsardzības speciālists, tam var jautāt.