Autors Tēma: brilles  (Lasīts 5871 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Re: brilles
« Atbilde #15 : 2017. gada 09. janvāris, 09:39:02 »
Njaa... es visu laiku ar nestresoju par redzi, bet nu jau gadu kaa juutas, ka miglojaas nedaudz gan tuvumaa gan taaluma, daktere gan teica, ka brilles nevajag.. vieniigais ko apsveeru, ka tomeer jaauztaisa buus kaut kaadas saulenes parastajos raamjos... nepatiik man tie ziilonj plastmasas raamji ... liidz ar to saulesbrilles neneesaaju...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2017. gada 09. janvāris, 09:40:52 »
Man arī piedāvāja šķielēšanai uz sāniem, es izvēlējos vidējo variantu, ka mazliet var pašķielēt. Tie tirgotāji jau māk iestāstīt

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #17 : 2017. gada 09. janvāris, 10:09:56 »
Pagaidām iztieku ar datora un lasāmbrillēm. Sakrājušās ne pa jokam, toties nepazūd.
Interviju brilles darbam datoram/lasīšanai.
Mājas brilles datoram.
Mājas brilles lasīšanai.
Brilles, kuras glabājas somā. Ja nu ārpus mājas/darba ievajagas.
2 brilles mājās kumodē rezervē.
Tā ir, ja darbs apmaksā...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #18 : 2017. gada 09. janvāris, 11:13:07 »
Galējā gadījumā, ja sīktekstu nevar saburtot, var atvērt telefonā fotokameru un ar pirkstiem izvērst attēlu lielāku. Mierīgi varēs izlasīt pat aerosola lietošanas pamācību.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #19 : 2017. gada 09. janvāris, 13:18:17 »
Te es Kvadras un Emīlijas frontē. Ja muskuli netrenēsi, atrofēsies. Kamēr var bez brillēm, tikmēr bez. Pārbaudīju jaunībā - man kopš mazpadsmit gadiem mīnusi bijuši. Skolas laikā lieli, pēc skolas nostabilizējās uz -0,5 [nekādu briļļu!]. Kad sāku braukt pie stūres, ieviesu brilles. Lai nesaņurkātu pa kabatām, turēju uz deguna. Un pēc nepilna pusgada attapos, ka atkal ir mīnusi. Un pamatīgi, vairs ne -0,5. Viss. Brilles tikai kā stūres un teātra atribūts, pārējā laikā - bez.
Joprojām dzīvoju ar saviem -0,5.
Jā, uz vecumu tuvumā grūtāk fokusēties, 6 cm attālumā vairs nevaru dabūt asumu. Minimālais attālums - 25 cm, sīčiem skabargas grūti ieraudzīt. Nāksies meklēt
vingrināju acis (acs arī ir muskulis, tātad - trenējams!), uztura bagātinātāju redzei lietoju - tagad ir puslīdz normāli.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #20 : 2017. gada 09. janvāris, 21:33:55 »
Man ir tikai vienas acenes - tālumam. Pēdējo gadu jūtu, ka lasot, rakstot, adot un vispār darbojoties zem deguna, brilles jāvelk nost, jo miglojas.

Bet piekrītu tiem, kas raksta par muskuļa trenēšanu. Hmm, nez vai tas attiecas arī uz vecuma tālredzību? Ko tur daudz vairs satrenēs?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #21 : 2017. gada 10. janvāris, 07:42:21 »

Atslēdzies ragana

« Atbilde #22 : 2017. gada 10. janvāris, 09:29:48 »
Važno na pļečah golovu imetj.  :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #23 : 2017. gada 29. marts, 11:20:07 »
Jāpaturpina tēma. Kolēģe sev internetā pasūtīja brilles, ir apmierināta. Es laikam neriskētu, lai gan cena ir pat ļoti ok. Taču ir viena forša fīča - mājaslapā var ielādēt savu bildi un "piemērīt" visus rāmju pēc kārtas.

http://www.zennioptical.com/

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2017. gada 29. marts, 19:46:37 »
Optiskās brilles es noteikti neriskētu, saulenes varbūt, bet vispār jau tā ir mērāma lieta - kā uz deguna"sēž",  kājiņu garums, rāmja platums utml.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #25 : 2017. gada 30. marts, 09:14:20 »
Man liekas, ka brilles neiespējami nopirkt nepiemērot, jo jau veikalā stundām jāmēra, lai saprastu, kuras der un piestāv.
Optiskās lasāmbrilles var droši pasūtīt vai pirkt kaut uz ielas, to pat ārsti saka, ne jau velti tās var viens otram aizdot, lai kko izlasītu :D. Optiskās tālumam varbūt var pirkt, ja abām acīm vienādi stiprumi vai mazi mīnusi. Citādi tomēr stikli jāpasūta. Tikai rāmjus pirkt gan jau ir ok, jo reizēm liekas, ka rāmji par pāris eiro no aliexpress ir optikas salonos ir tieši tādi paši, tikai par dārgu naudu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2017. gada 30. marts, 09:23:36 »
Nu, nu..optiskās uz ielas pirkt. Vēl bez dioptrijām tāda svarīga lieta kā attālums starp acu centriem. Un, ja vēl astigmātisms, tad lieta pavisam sarežģīta

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #27 : 2017. gada 30. marts, 09:25:19 »
tas ir tiem, kas paretam uz deguna uzmet vai uzliek, tikai vīna saturu lasot...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #28 : 2017. gada 30. marts, 11:04:20 »
http://www.zennioptical.com/

Pasūtot brilles, tur viss jāievada, kādas lēcas vajadzīgas, cik attālums starp acīm, vai vajag tonējumu un ko tur vēl. Par to es satrauktos mazāk. Piestāvošas arī varētu sameklēt, ieliekot savu foto un laikojot visas brilles pēc kārtas. Taču to, kā rāmji "sēdēs", no attāluma, manuprāt, neiespējami pateikt. 

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #29 : 2017. gada 30. marts, 11:32:55 »
varbūt zobu plombēšanas DIY komplektu arī var internetā pasūtīt :D ?