Autors Tēma: Atlaist saeimu! (Atstiepts no FB)  (Lasīts 1222 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Atlaist saeimu! (Atstiepts no FB)
« : 2017. gada 17. janvāris, 15:11:02 »
Izlasīju, iekšēji gan nopūtos, gan pasmējos... Ak šīs Ivetas un Iveti... :)

Miks Lūsis pirms 2 stundām

Aculiecinieku žurnālistika darbībā.

Kāda Iveta K. Facebook ieliek foto ar grāvī esošu Nordekas pasažieru autobusu. Iveta ir pilsone, viņai ir tiesības paust savu viedokli, par kuru sieviete ir pārliecināta. Vainīgi ir ceļu uzturētāji, tāpēc Iveta aicina vākt parakstus, lai gāztu valdību. Ivetas viedoklim atbalstītāju netrūkst, valstī viss ir slikti, par to šaubu nav, un arī līdzpilsoņiem no foto un Ivetas novērojumiem ir pilnīgi skaidrs, kas ir noticis un kas vainīgs. Ziema, sniegs, autobuss grāvī - kādi gan vēl var būt jautājumi. Dienas gaitā iedzīvotāju sašutumu pamana arī portālu redaktori, un vakarā stāsts bez īpašas redakcionālas piepūles nonāk ziņu lentēs, piemēram, kasjauns.lv: http://www.kasjauns.lv/…/pie-aluksnes-avare-pasazieru-autob…. Un share&like var no jauna uzbangot. Un nav jau tik svarīgi, ka ceļa stāvoklim nav bijis nekāda sakara ar negadījumu, bet, veicot apgriešanās manevru atpakaļgaitā, šoferis nav trāpījis mazajā piebraucamajā ceļā un pats iebraucis grāvī. Paldies Bez Tabu, kas noskaidroja lietas apstākļus un objektīvi atspoguļoja notikušo. Nez kāpēc aculieciniece Iveta savu ierakstu izdzēsusi vai paslēpusi, bet gan jau tāpat viņai par šo valsti viss ir skaidrs un pārliecība nav iedragāta.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Atlaist saeimu! (Atstiepts no FB)
« Atbilde #1 : 2017. gada 17. janvāris, 17:15:38 »
Un Iveta būtu vienīgā, kura no mušas ziloni pūš?
Da mums te to publiskajā telpā gandrīz visi to dara. Sākot ar pašiem medijiem un beidzot ar deputātiem, ierēdņiem un ministriem. Sākot ar Krievijas draudiem un beidzot ar teroristiem.
A ko? Ivetai tipa nav tādu tiesību - ieķēzīt arī savu mēsliņu kopējā kaudzē?
Ja kāds ir radījis publiskas pļū*īšanas kultūru, tad vai nu Iveta būtu kā jānopeļ par viņas necilo pienesumu?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #2 : 2017. gada 17. janvāris, 17:21:04 »
Zigfrids, Iveta pārstāv tautas balsi. Un tas nav ne V, ne ZZS, ne TB-LNNK, pat ne SMS kredīts, tā ir tautas balss - pēdējā cerība uz objektīvu neapmaksātu viedokli. Un tad atklājas, ka tas viedoklis ir nekritisks visā tā spožumā. Tīrais posts! Kam vairs ticēt?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #3 : 2017. gada 17. janvāris, 17:22:38 »
Mūsdienu sarunvalodā tas būtu - haters gonna hate!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2017. gada 17. janvāris, 17:25:46 »
būtu vienīgā, kura no mušas ziloni pūš?

Vai nav saskatāms, ka runa ir par principu, tendenci, ne jau konkrēto "ivetu"?

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #5 : 2017. gada 17. janvāris, 17:39:52 »
Ziema, sniegs, autobuss grāvī - kādi gan vēl var būt jautājumi. Dienas gaitā iedzīvotāju sašutumu pamana arī portālu redaktori, un vakarā stāsts bez īpašas redakcionālas piepūles nonāk ziņu lentēs, piemēram, kasjauns.lv. ... Un share&like var no jauna uzbangot. Un nav jau tik svarīgi, ka ceļa stāvoklim nav bijis nekāda sakara ar negadījumu, bet, veicot apgriešanās manevru atpakaļgaitā, šoferis nav trāpījis mazajā piebraucamajā ceļā un pats iebraucis grāvī. Paldies Bez Tabu, kas noskaidroja lietas apstākļus un objektīvi atspoguļoja notikušo. Nez kāpēc aculieciniece Iveta savu ierakstu izdzēsusi vai paslēpusi, bet gan jau tāpat viņai par šo valsti viss ir skaidrs un pārliecība nav iedragāta.
Man daži jautājumi:
1-kārt - Portālā kasjauns.lv žurnālisti nestrādā, kam vajadzētu tomēr pārfiltrēt informāciju?
2-kārt - Var jau būt, ka tam autobusam izņēmuma kārtā bija jāapgriežas tajā vietā. Bet, ja tas ir pēc maršruta, tad varbūt tomēr tā mazā ceļa gala vietā būtu bijusi vajadzīga normāla vieta, kur autobusam apgriezties... Un tad jau pārmetumi par ceļa stāvokli vismaz daļēji ir pamatoti...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2017. gada 17. janvāris, 17:43:25 »
Bet es tieši par tendenci arī runāju. Tādu ivetu var būt tūkstošiem. Un arī vīriešu dzimtē ...
Ko var gribēt sabiedrībā, kurā publiskajā telpā nepieklājīgi bieži uzstājas cilvēki, kuri, tēlojot zinošos ekspertus, nemainīgi runā tikai to, kas kādam ir izdevīgi. Nevis to, kas 100% izskaidro situāciju, bet tikai to, kas ir izdevīgi/peļņu nesoši/apmaksāts? Ieslēdzam Latvijas TV! Ko bez šoviem un filmām mēs tur redzam? Skatītājam noderīgu info un objektīvas ziņas? Atļaujiet pasmaidīt! Visu pārējo pa lielam var raksturot ar diviem vārdiem - reklāma un propaganda. Ja būs vajadzīgs paaugstināt, teiksim, gāzes cenas, tad Panorāmas eksperts X noteikti pieminēs valsti Y, kur tās ir augstākas, nekā LV, bet noteikti piemirsīs valsti Z, kurā tās ir zemākas. Bet aizkadra balss viņu sauks par "Panorāmas aptaujāto EKSPERTU". Eksperts - vienacis. Тут вижу, а тут не вижу.  :)
Tāpat - ar visu pārējo (nodokļiem, algām, dzīves līmeni, utt.)
Varianti te ir divi:
1. Iveta un pārējās ivetas ir LIKUMSAKARĪGS rezultāts tam, kas te pēdējos 20+ gados notiek.
2. Rīcība pēc principa "Jo sliktāk, jo labāk" jeb "Jūs melojat man, bet es - jums".

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2017. gada 17. janvāris, 17:49:09 »
Zigfrids, Iveta pārstāv tautas balsi. Un tas nav ne V, ne ZZS, ne TB-LNNK, pat ne SMS kredīts, tā ir tautas balss - pēdējā cerība uz objektīvu neapmaksātu viedokli. Un tad atklājas, ka tas viedoklis ir nekritisks visā tā spožumā. Tīrais posts! Kam vairs ticēt?

Tieši tā, Aģent, - nekam un nevienam. Mūsu sabiedrības vide ar vienīgo iespēju dzert no tās akas, kuru paši vien piespļaudījuši.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2017. gada 17. janvāris, 18:08:40 »

Tieši tā, Aģent, - nekam un nevienam. Mūsu sabiedrības vide ar vienīgo iespēju dzert no tās akas, kuru paši vien piespļaudījuši.

Zigīc jau neies spļaut, Zigīc ar šalti savu artavu ievems, vaine, Zigīt? nau ko tur niekoties, kautkādas Ivetas, phe

Skaidrs ka Ivetai ir tiesības, vai tad kāds apstrīd Ivetas tiesības, Zigīt? :) Pirmajā teikumā jau tiesības ir atbalstītas!