Bet es tieši par tendenci arī runāju. Tādu ivetu var būt tūkstošiem. Un arī vīriešu dzimtē ...
Ko var gribēt sabiedrībā, kurā publiskajā telpā nepieklājīgi bieži uzstājas cilvēki, kuri, tēlojot zinošos ekspertus, nemainīgi runā tikai to, kas kādam ir izdevīgi. Nevis to, kas 100% izskaidro situāciju, bet tikai to, kas ir izdevīgi/peļņu nesoši/apmaksāts? Ieslēdzam Latvijas TV! Ko bez šoviem un filmām mēs tur redzam? Skatītājam noderīgu info un objektīvas ziņas? Atļaujiet pasmaidīt! Visu pārējo pa lielam var raksturot ar diviem vārdiem - reklāma un propaganda. Ja būs vajadzīgs paaugstināt, teiksim, gāzes cenas, tad Panorāmas eksperts X noteikti pieminēs valsti Y, kur tās ir augstākas, nekā LV, bet noteikti piemirsīs valsti Z, kurā tās ir zemākas. Bet aizkadra balss viņu sauks par "Panorāmas aptaujāto EKSPERTU". Eksperts - vienacis. Тут вижу, а тут не вижу.
Tāpat - ar visu pārējo (nodokļiem, algām, dzīves līmeni, utt.)
Varianti te ir divi:
1. Iveta un pārējās ivetas ir LIKUMSAKARĪGS rezultāts tam, kas te pēdējos 20+ gados notiek.
2. Rīcība pēc principa "Jo sliktāk, jo labāk" jeb "Jūs melojat man, bet es - jums".