Autors Tēma: kafē "Vecrīga"  (Lasīts 7791 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: kafē "Vecrīga"
« Atbilde #75 : 2017. gada 31. janvāris, 17:11:47 »
Vēl bija Lira Dzirnavu ielā, vakaros stipri maucīgs restūzis -dāmas mažģīņu kleitās ar šķēlumu līdz biksītēm
Nezinu par maucīgām dāmām, bet Lirā bija viena no garšīgākajām soļankām.  Un turpat pa diagonāli Valdemāra ielā Zelta rudens, kur bija šis tas garšīgs, piemēram, "cāļi tabakā" un kur nu vēl Tallinas pagrabiņš ar alko un kokteiļiem. Atceros, ka pirmoreiz tajā nobaudīju piparmētru liķieri (gards bija!), bet pēc tam citā reizē Allažu ķimeli, faltiski "Tallinas" krogs bija 1.sabiedriskā vieta, kur nobaudīju alkoholu, un turp mani aicināja viens tolaik ļoti populārs mūziķis. ;) Jaunības atmiņas. Forši. :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #76 : 2017. gada 31. janvāris, 19:23:04 »
Gorkija ielā bija kafene, ja pareizi atceros nosaukumu - Rigonda laikam. Tā nekas tiem laikiem

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #77 : 2017. gada 31. janvāris, 20:51:15 »
Ko mēs no šā laika kafejnīcām atcerēsimies?

Atslēdzies reno

« Atbilde #78 : 2017. gada 31. janvāris, 22:35:04 »
 :coffee:

Man tagad tikai Raušu fabrika Lielupē. Tā, kas Kauguros, štruntīga

Atslēdzies dip

« Atbilde #79 : 2017. gada 31. janvāris, 22:51:11 »
3-4 reizes gadā ar skolas laika draudzenēm mēdzām tikties tieši "Vecrīgā" labās atrašanās vietas dēļ, kā arī tāpēc, ka tur diezgan daudz vietas, nevienu netraucējam, varam sēdēt un pļāpāt, laiku pa laikam pasūtot kafiju un salātus/maizītes.

Pēdējās apmeklējuma reizēs man kaut kā tā apkalpojošā atmosfēra sāka nepatikt. Un šodien laikam bija kulminācija. Sēžam, malkojam kafiju, pļāpājam, uzkožam tiešām garšīgās maizītes. Pulkstenis nedaudz pēc 19-iem (darba laiks - līdz 21). Bez mums kafejnīcā vēl 1 sieviete. Apkopēja visu laiku šurī - mazgā grīdas, berž galdus (tiešām berž), pie atvērtām durvīm mazgā tualetes telpas. Man jau šķiet, ka ir bez piecām deviņi. Bet nē - mazliet pāri septiņiem. Un tad apkopēja ar bufetnieci uzsāk sarunu - ka viņa (apkopēja) tās tur jau esot ievērojusi senāk. Sēž tik un pļāpā. Tādas un šitādas. Stulbi kaut kā. Sajutos ka bomze - ielīdusi bufetē sildīties. Draudzene, dodoties vēl pēc kafijas un uzkodām, jautā - vai tad kafejnīca nestrādā līdz deviņiem? Nea. Ko ta strādās, ja cilvēku nav. Loģiski:) Pajautājām, kāpēc tad maldīga informācija uz durvīm? Un kāpēc tik skaļi jāaprunā apmeklētāji?  Nē, ne, mēs esot pārklausījušās. OK. Kafiju izdzēram un nolēmām, ka Rīgā ir vēl citas kafejnīcas.
Bet vispār labi sasaistās kopā - Ulmaņa bilde un padomju laiku apkalpošana. Aplis ir noslēdzies:))

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #80 : 2017. gada 31. janvāris, 22:56:55 »
A ko es teicu? Man arī tas kafūzis liekas kaut kāda laika mašīna, un ne labā nozīmē.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #81 : 2017. gada 31. janvāris, 23:12:28 »
Ja man kas tur nepatīk, tad tas, ka pēdējā laikā ar maksājumu kartēm var norēķināties tikai sākot no summas virs 3 eur.
dip, tas ko tikko aprakstīji, bija tajā, kas pie Valtera un Rapas ?

Atslēdzies dip

« Atbilde #82 : 2017. gada 31. janvāris, 23:13:08 »
Ja man kas tur nepatīk, tad tas, ka pēdējā laikā ar maksājumu kartēm var norēķināties tikai sākot no summas virs 3 eur.
dip, tas ko tikko aprakstīji, bija tajā, kas pie Valtera un Rapas ?

Jā, tur.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #83 : 2017. gada 31. janvāris, 23:23:03 »
Nu skumji. Mani gan arī izbrīna, ka tur, pašā Rīgas centrā pēc 7 vakarā jūs bijāt tur vienīgās apmeklētājas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #84 : 2017. gada 31. janvāris, 23:51:46 »
Skumji, jā, bet mani neizbrīna, ka vienīgās - “kundzītes“ līdz ar tumsas iestāšanos
atrodas mājās. :)
Mēs jaunībā to saucām par tantīšu kafūzi, jo tur tiešām bija pilns ar vecām kundzītēm. :) 

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #85 : 2017. gada 01. februāris, 00:08:59 »

Mēs jaunībā to saucām par tantīšu kafūzi, jo tur tiešām bija pilns ar vecām kundzītēm. :) 
Vecas tantītes ir visur, jo neaizmirsīsim mūsu demogrāfisko situāciju, kurā tik milzīgs īpatsvars ir tieši pensionāru. Arī tagad "Vecrīgā" ir tantītes tāpat kā sab.trans. un citur. :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #86 : 2017. gada 01. februāris, 00:22:58 »
Tak dip raksta,ka vienīgās apmeklētājas 19 00, kundzīšu nav.