Autors Tēma: Vēlreiz pārlasāmās bērnības grāmatas  (Lasīts 11150 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies fiasko

Re: Vēlreiz pārlasāmās bērnības grāmatas
« Atbilde #45 : 2017. gada 01. februāris, 18:43:42 »
Man arī Mumini bērnībā pagāja garām nepamanīti :) Izlasīju salīdzinoši nesen, labi tie murmuļi.

Pūku laiku pa laikam pārlasu, tāpat Sālsvārnas salas vasarniekus.

Zentas Ērgles grāmatām ar visu to padomju fonu ir savs šarms. Bet droši vien mūsdienu bērnus un pusaudžus tās neaizrauj.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #46 : 2017. gada 01. februāris, 18:48:18 »
man liekas, ka padomju laikos publicēta tikai Komēta nāk

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #47 : 2017. gada 01. februāris, 18:52:18 »
man liekas, ka padomju laikos publicēta tikai Komēta nāk
Tā arī ir vislabākā. Vai arī man tas bērnības noskaņās tā šķiet?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #48 : 2017. gada 01. februāris, 19:31:23 »
Es arī Muminu fane. Padomjlaikos bija vēl publicēti Jansones stāsti - "Neredzamais bērns".

Karlsons man nepatika - pārāk daudz dedovščinas :D Pepija Garzeķe gan šķita jauka. Bērnībā galīgi nenovērtēju Vinniju Pūku un Alisi - abus izlasīju tikai studiju gados.

Bērnības favorīti: Kestners - "Divas Lotiņas", "Mazais cilvēks", "Punktiņa un Antons"; Hjū Loftings -"Stāsts par doktoru Dūlitlu", "Doktora Dūlitla peldošā sala"; Monteiru Lobatu "Dzeltenā dzeņa ordenis".

Nebija iebildumu arī pret Zentu Ērgli.

Ir viena favorītgrāmata, kura nebija starp populārākajām un daudzi neatpazīst, bet man ļoti patika (un patīk joprojām) - Pols Bernā "Zirgs bez galvas".

Save

[attachment deleted by admin]
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Minne

« Atbilde #49 : 2017. gada 01. februāris, 19:54:58 »
Muminu - "Komēta nāk" izlasīju tikai pieaugušā vecumā, kad sausu muti vajadzēja dēlam lasīt un atkal pārlasīt. Man nepatika, viņam patika. Dažbrīd man tik grūti lasījās, ka mēģināju šmaukties un kādus gabalus izlaist, bet sīkais neļāva - uzreiz pamanīja un aizrādīja :)

Zenta Ērgle traki patika, daudz pārlasīju. Būtu interesanti arī tagad ielūkoties, nez, ka uztvertu tagad?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #50 : 2017. gada 01. februāris, 20:02:44 »
Bērnībā pats atradu plauktā "Komēta nāk". Pāršķirstot, man tie dzīvnieciņi likās tik savādi un biedējoši, ka man pat bija bail lasīt to grāmatu. Es palasīju kādu brīdi, bet bailes vēl pastiprinājās un es to grāmatiņu nobāzu atpakaļ plauktā, aizmugurēja rindā, lai vairs neredzētu.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #51 : 2017. gada 01. februāris, 20:03:12 »
Es arī Muminu fane. Padomjlaikos bija vēl publicēti Jansones stāsti - "Neredzamais bērns".

Karlsons man nepatika - pārāk daudz dedovščinas :D Pepija Garzeķe gan šķita jauka. Bērnībā galīgi nenovērtēju Vinniju Pūku un Alisi - abus izlasīju tikai studiju gados.

Bērnības favorīti: Kestners - "Divas Lotiņas", "Mazais cilvēks", "Punktiņa un Antons"; Hjū Loftings -"Stāsts par doktoru Dūlitlu", "Doktora Dūlitla peldošā sala"; Monteiru Lobatu "Dzeltenā dzeņa ordenis".

Nebija iebildumu arī pret Zentu Ērgli.

Ir viena favorītgrāmata, kura nebija starp populārākajām un daudzi neatpazīst, bet man ļoti patika (un patīk joprojām) - Pols Bernā "Zirgs bez galvas".

Save

Visas minētās arī manos topos, izņemot Pūku un Alisi . Vēl bija tāda Marevizors iziet jūrā, un Sīpoliņa piedzīvojumi zināmā vecumā man arī patika

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #52 : 2017. gada 01. februāris, 20:15:56 »
Bet kolīdz iemācījos lasīt, manas pirmās miļākās grānatas bija Margaritas Stārastes  - "Zīļuks", "Tince grib mācīties", "Ziemas pasaka" (par Kraukšķīti) :), "Ieviņa Āfrikā", un citas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2017. gada 01. februāris, 21:07:18 »
Sit mani nost, neatceros savu pirmo patstāvīgi izlasīto grāmatu! Varētu būt kāda Grimmu sniegbaltite un septiņi rūķīši vai Ansītis un Grietiņa. Visticamāk, kāda pasaku grāmata.
Pirmā, kuru atceros, K. Skalbes par kaķīša dzirnaviņām, drausmīgi raudāju par balto kaķi.
Jā, “Neredzamais bērns “, velāk komēta.
Vēl joprojām ģimenē citāti no “Neredzamā bērna “ un “ Alises brinumzemē“,
“Mazā prinča“, Pūka, Karlisona, Sālvārnas vasarniekiem u.c. šeit jau pieminētajiem.
Pēdējo reizi pārlasīju lasot bērniem priekšā.  Nu jāgaida mazbērni. 
Ak jā, un vēl man mīļā Jaunsudrabiņa “Baltā“ un “Zaļā“ grāmatas.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 01. februāris, 21:12:41 no tuk »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #54 : 2017. gada 01. februāris, 21:14:21 »
Man pirmā bija vai nu Sniegbaltīte vai Pelnrušķīte. Sliecos domāt, ka Sniegbaltīte. Tās ilustrācijas baigi patika.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #55 : 2017. gada 01. februāris, 22:02:28 »
No tādām pavisam pirmajām grāmatiņām, atmiņā palikusi Vitauta Ļūdēna "Mārīte un vējš" - cik pati burtoju, cik kāds priekšā lasīja lāgā neatceros.

Brālim topā bija "Reiz circeņiem bij' veikaliņš" (Lucīna Leguta).
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ragana

« Atbilde #56 : 2017. gada 02. februāris, 08:33:22 »
Viena no pirmajām (un arī vizuāli visskaistākajām) bija Īkstīte ļoti senā izdevumā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #57 : 2017. gada 02. februāris, 09:13:29 »
Jā, savādi kaut kā - pūlējos atcerēties, ko es bērnībā lasīju - lasīju ta daudz, jo lasīt patika, bet, ko tieši, neatceros ne pa kam... Un nav to bērnu dienu grāmatu vairs - māte visu, no kā biju "izaugusi", atdeva mazākiem bērniem.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #58 : 2017. gada 02. februāris, 09:32:27 »
Sovetčinā daudz kas bija labs, saulaina bernība un jaunība, kà arī grāmatas tam laikam un musu prātam atbilstošas un foršas.

PSC... Tu partijai paldies teici arī par to, ka pavasaris atnācis??  :faint:
Bērnība bija un ir jauka un saulaina (jebkura bērnība ir jauka un saulaina st. citu.) un sovetčinai tur NAV nekādu nopelnu, manā saulainajā bērnībā un manās vasarās.

PS lai būtu par tēmu.

Mana mīļākās bērnības grāmatiņas bija par zivtiņām - 2 asariem apaļvaidzi un bunduļaci un vēl bija dzejoļu grāmata (Plotnieks?)
no maza maza ikriņa
reiz izšķīlusies raudiņa
ir spuriņas tai zelta krāsā
bet pati zvīļo sudrabā
:) 
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 02. februāris, 09:38:23 no daddy »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #59 : 2017. gada 02. februāris, 10:04:15 »
Īkstītes ilustrācijas  bija burvīgas, tāpat Sniegbaltītei.Bet tas taču nevarēja būt Disnejs?
Mums gan visas bērnu grāmatas kaut cik vērtīgās noliktas nākamajām paaudzēm.
Vēl atcerējos Skudras nepadodas, Jozefa Ladas pasakas.

Saviem bērniem lasīju Ladu, biezumbieza grāmata, šķiet līdz galam netikām
Pie Lauvassirdīm un Aizmeža bārenīšiem raudāju