Recepte no smalka pavāra grāmatas, bet godīgi -no orģināla palikušas tikai asakas. Mani krājumi bija vnk nožēlojami -puse no saldētās laša zupas izlases jau vien visu izsaka. Tāpat ilgi nevarēju izlemt, vai tā būs parasta vai biezzupa.
No asakām vēl nogriezu tos gabaliņus, ko nosacīti var nosaukt par fileju. Asakas lēnām vārās buljonam, pannā uz mazas uguns sīpols, burkāns, selerija -vairāk nekā nebija, kons. tomāti sakapāti.
Kad buljons gatavs, no asakām vēl nokņibinu visu gaļu. Buljonā izvāru sīki sagrieztus kartupeļus, laurulapu, tad lieku iekšā dārzeņus no pannas un gaļu no asakām. Visādas garšvielas -fenheļa vietā saberztas sēklas mazliet, ķiploka pastu, kaut kādas thai garšvielas -vienkārši garšojot improvizēju, vārās kādas 30 min.
Tad zupu sablenderē
Kas man NEBIJA: -puravs, fenheļa sakne, sarkanā paprika, timiāns,apelsīna sula un miza un SAFRĀNS. Grauzdiņi arī par parmezānu var tikai sapņot
Grauzdiņi -baltmaizes šķēle, apcep ar olīveļļu, pēc tam ierīvēta ar ķiploku.Ēd ar ruille mērci
Rouille mērce -sagadīšanās pēc man bija daži sakaltuši baltmaizes gabaliņi. Tie ir jāizmērcē zivs buljonā (pirms blenderēšanas!)+ ķiploka daiviņa, asā čili mērce, ko liku kārtējā safrāna brīnuma harissa vietā ,olas dzeltenums -to visu sablenderē un lēni piekuļ klāt olīveļļu.
Izklausās baigais čakars, bet patiesībā momentā gatava.