Autors Tēma: zivju biezzupa ar grauzdiņiem  (Lasīts 1826 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

zivju biezzupa ar grauzdiņiem
« : 2017. gada 05. februāris, 15:09:13 »
Recepte no smalka pavāra grāmatas, bet godīgi -no orģināla palikušas tikai asakas. Mani krājumi bija vnk nožēlojami -puse no saldētās laša zupas izlases jau vien visu izsaka. Tāpat ilgi nevarēju izlemt, vai tā būs parasta vai biezzupa.

No asakām vēl nogriezu tos gabaliņus, ko nosacīti var nosaukt par fileju. Asakas lēnām vārās buljonam, pannā uz mazas uguns sīpols, burkāns, selerija -vairāk nekā nebija, kons. tomāti sakapāti.
Kad buljons gatavs, no asakām vēl nokņibinu visu gaļu. Buljonā izvāru sīki sagrieztus kartupeļus, laurulapu, tad lieku iekšā dārzeņus no pannas un gaļu no asakām. Visādas garšvielas -fenheļa vietā saberztas sēklas mazliet, ķiploka pastu, kaut kādas thai garšvielas -vienkārši garšojot improvizēju, vārās kādas 30 min.
Tad zupu sablenderē

Kas man NEBIJA: -puravs, fenheļa sakne, sarkanā paprika, timiāns,apelsīna sula un miza un SAFRĀNS. Grauzdiņi arī par parmezānu var tikai sapņot

Grauzdiņi -baltmaizes šķēle, apcep ar olīveļļu, pēc tam ierīvēta ar ķiploku.Ēd ar ruille mērci

Rouille mērce -sagadīšanās pēc man bija daži sakaltuši baltmaizes gabaliņi. Tie ir jāizmērcē zivs buljonā (pirms blenderēšanas!)+ ķiploka daiviņa, asā čili mērce, ko liku kārtējā safrāna brīnuma  harissa vietā ,olas dzeltenums -to visu sablenderē un lēni piekuļ klāt olīveļļu.
Izklausās baigais čakars, bet patiesībā momentā gatava.

Atslēdzies Afrora

Re: zivju biezzupa ar grauzdiņiem
« Atbilde #1 : 2017. gada 05. februāris, 21:02:45 »
Un bilde??
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2017. gada 06. februāris, 07:28:53 »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2017. gada 06. februāris, 08:21:19 »
Gan jau izļopsēja to zupu, ka ne bildi uztaisīt. Galu galā nepagāja ne diena, ka zupa gatava.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2017. gada 06. februāris, 09:13:36 »
Ir, ir bilde, kad tikšu [ie attiecīgajām tehnoloģijām, ielikšu

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2017. gada 06. februāris, 12:26:37 »
kā nu sanāca tā bilde... Galvenais -labi garšoja gan grauzdiņu mērce, gan uz pannas apceptie laša "filejas"gabaliņi

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2017. gada 06. februāris, 13:16:10 »
tā pati bujabēze vien ir :)

vienīgi - darīt jums nav ko, ka lupinat gaļu no asakām. Es vienkārši visu sablenderēju un vaur sietiņu izberžu. Ātri un efektīgi.

Ā un kartupeļus nelieku, tiei padara zupu miltainu. Toties glāzi sausā baltvīna un sauju mīdiju gan var piešaut :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2017. gada 06. februāris, 13:43:09 »
Tā jau ir, pati nesaprotu, kapēc sāku ar tām asakām ķeskāties -droši vien atcerējos tavu neseno  vizīti pie LORa

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2017. gada 06. februāris, 13:55:55 »
ja blenderē, tad asaku kaklā NEVAR dabūt! :D

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2017. gada 16. marts, 21:13:51 »
Zupa ar blendeetaam asakaam? :rat:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2017. gada 17. marts, 07:19:50 »
Zupa ar blendeetaam asakaam? :rat:

šitas man atgādina tos laikus, kad strādāju kažokzvēru fermā. Tu lielā smalcinātājā grūda iekšā milzīgas kastes ar saldētām zivīm. Dajebko samala putrā, patrāpījās citreiz i pa kartona iepakojumam, kas bija pielipis pie zivīm, - lapsas nesmādēja neko

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2017. gada 17. marts, 08:46:45 »
krevetēm čaumalas arī apcepina un sablenderē(un izberž caur sietu) - baigi lielais + garšai

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2017. gada 20. marts, 08:44:33 »

šitas man atgādina tos laikus, kad strādāju kažokzvēru fermā. Tu lielā smalcinātājā grūda iekšā milzīgas kastes ar saldētām zivīm. Dajebko samala putrā, patrāpījās citreiz i pa kartona iepakojumam, kas bija pielipis pie zivīm, - lapsas nesmādēja neko
Nez, neesam strādājuši vienā audzētavā?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2017. gada 20. marts, 09:02:04 »
Nez, neesam strādājuši vienā audzētavā?

ja nu vienīgi Tev bija dabīgi gaiši mati lielā resnā bizē :D

Atslēdzies ragana

« Atbilde #14 : 2017. gada 20. marts, 10:09:01 »
nē, žgučaja bruņetka. :)