Autors Tēma: Pastkartes  (Lasīts 14842 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Pastkartes
« : 2017. gada 08. februāris, 10:44:10 »
Sveiki!

No sarunas ašajos lodziņos pie rīta kafijas tases, secināts, ka tēma varētu būt interesanta.

Stāsts par pastkartēm un starptautisko pastkaršu apmaiņas projektu https://www.postcrossing.com/

Vairāk par to, kā postcrossing darbojas:
https://www.postcrossing.com/about/LV

Tātad. Mūsdienu laikmetā, kad lielākoties viss notiek e-vidē, virtuāli, datorā, reizēm kārojas kaut ko taustāmu, reālu un cilvēcisku. Tieši tāpēc hobiji nebūt neizmirst. Un viena no aizraušanās iespējām - pastkartīšu sūtīšana/saņemšana. To var veikt draugu un paziņu lokā, un var iesaistīties arī starptautiskā projektā. Pazīstamajiem rakstīt ir vieglāk, piemeklēt pastkartītes attēlu arī, jo cilvēks zināms. Savukārt postcrossing ietvaros interesanti saņemt kartītes no visas pasaules, gan Baltijas valstīm un Eiropas, gan tālām zemēm, Indijas un Ķīnas, utt.

Mani šai nodarbē samērā nesen ieienteresēja kāds pazīstams cilvēks. Un vēlāk aizrautība jau pašai. Mazliet atgādina to, ka agrāk rakstīja vēstules, sūtīja aploksnēs, līmēja uzlīmes, zīmēja, dažādi izrotāja. Arī šeit neviens neliedz likt pastkarti aploksnē, rakstīt vēl kaut ko klāt. Bet ir īpaša noskaņa arī pašai pastkaršu būšanai, tieši ar pastmarku uz kartītes, saņēmēja adresi un pāris teikumiem no sūtītāja.

Jāatzīst, ka ar foto telpu apgaismojumā šorīt mazliet švakāk vedās, tāpēc viens piemērs no saņemtajām.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies reno

Re: Pastkartes
« Atbilde #1 : 2017. gada 08. februāris, 10:52:38 »
Kartiņa no Nīderlandes

Atslēdzies taj

« Atbilde #2 : 2017. gada 08. februāris, 10:56:55 »
Ir stāsts arī par otru pusi šai nodarbei. Par aizraušanos ar skaistumkartīsu piemeklēšanu. Lai nav tā, ka gluži vienādas un tik ar tradicionālajām ainavām, lai gan tās arī ļoti skaistas mēdz iegadīties.

Dažas vietnes/vietas, kur atrast:
ziedu veikalā "Lakstos" (Rīga, Ģertrūdes 23)
galerijā "Istaba" (Rīga, K.Barona 31a)
galerijā "MyPrint" (Rīga, Tērbatas 34)
antikvāras pastkartes grāmatu antikvariātā "Gunas grāmatas" (Rīga, Kr. Barona 19, pagalmā)
 Typical Latvian Facebook - https://www.facebook.com/typicallatvian/
http://www.niceplace.lv/lv/prod/papirs/kartinas
http://www.skatkartes.lv/veikals/
https://www.oliverlatvia.com/product-category/apsveikumu-kartites/

Atslēdzies taj

« Atbilde #3 : 2017. gada 08. februāris, 10:58:42 »
Reno, kur Tu iegādājies pastkartes? Varbūt ir vēl kāda vieta, kaut kas interesants...?

Atslēdzies taj

« Atbilde #4 : 2017. gada 08. februāris, 10:59:23 »
Šobrīd gan došos uz darbu... Atgriezīšos vakarā vai rītdien...

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2017. gada 08. februāris, 11:08:18 »
Esmu jau šo to ielikusi -zilie kaķi, Somijas omes, mans avatars arī ir japāņu kartiņa

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2017. gada 10. februāris, 23:25:04 »
Vēl šis tas uz ātru roku. Pa šiem pāris gadiem tik daudz interesantu. Bākas vien man vairāki desmiti. Vē viena tēma -botāniskie zīmējumi, tad bērnu kartiņas -ilustrācijas. Vismazāk mani interesē tūristiskās, ja nu vienīgi kaut kādi satriecoši dabasskati un pilis kalnos

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2017. gada 10. februāris, 23:35:42 »
Dažas bākas un mākslas

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #8 : 2017. gada 10. februāris, 23:38:12 »
smukas ..visas... :thumbsup:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2017. gada 10. februāris, 23:52:35 »
Gadās jau saņemt arī nesmukas, tām man ir atsevišķa kaste un ja nesmukajai ir smuka pastmarka, bez žēlastības mērcēju un ņemu nost. Smukajām man ir A5 bloki ar caurspīdīgām kabatiņām, jo arī otra puse pastkartei interesanta.

Vispār jau tāds bērnišķīgs pasākums, varētu teikt, ka mazliet kaunos pat.Bet tas prieks pie pastkastes! Pirmo kartiņu saņēmu no Japānas -tas nu bija pamatīgs pārstiegums.Tikpat interesanti ir izvēlēties kartiņu sūtīšanai -lai saņēmējam patīk, jo katrs jau saraksta savas vēlmes -dažam labam desmitiem variantu.

Tagad gan esmu pamatīgi piebremzējusi, bet pa kartiņai joprojām nosūtu un saņemu. Būtībā tas ir līdzsvarā -kad kāds saņem un reģistrē, sūtītājs var dabūt nākošo adresi.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #10 : 2017. gada 11. februāris, 00:09:24 »
trakoti interesanti , apbrīnoju par pacietību...
bet nee, tas jau ir azarts, tas pats aiziet  :thumbsup:
kaunēties gan nav ko... :tea:
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2017. gada 11. februāris, 00:17:07 »
nekāda pacietība gan tur nav vajadzīga

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #12 : 2017. gada 11. februāris, 00:33:03 »
ir gan  :smile:

pati saki ..vajag atrast smuku un katram piemērotu, vajag smuki sakārtot un izkārtot.. vajag iet uz pastu un vēl visādi sīkumiņi...
bet vienalga es saprotu,jo ja ar kko aizraujies tad ir interesanti.
IG- mellenessniega

Atslēdzies taj

« Atbilde #13 : 2017. gada 11. februāris, 06:31:14 »
Reno, Tev skaistum skaistas kartiņas!  :clap:

Bet noprotu, ka esi vairākus gadus projektā (nu, vismaz ilgāk kā vienu gadu), tad tā varētu būt, ka sakrājas smukumiņi.  :)

Pati tik pirms pāris mēnešiem iesāku. Bet man patīk abi procesi - gan sūtīt, gan saņemt. Sūtīšana - kartītes piemeklēšana konkrētajam cilvēkam, piedomāšana, pāris teikumu uzrakstīšana. Saņemšana - pārsteigums. Bet kopumā patīk lielākais vairums atsūtīto. Žēl gan par tām dažām, kur tik tiešām tūrisma objekts vien un teikums: "Greetings from .... [valsts]. Happy postcrossing!" Bet ir arī interesantas, kur cilvēks pastāsta, piemēram, ka nesen pārcēlies uz citu dzīvesvietu un iespaidus vai arī vēl kaut ko interesantu. Tam nav tādas vērtības, ka ar visiem tagad izraisītos diskusija, jo lielākoties jau pēc tam vairs neseko sarakste un neko vairāk viens par otru neuzzina. Bet tie ir tādi kā mazie stāstiņi. Piemēram, kā minimas lasīt. Tādi gabaliņi no katra dzīves. Interesanti.

Bet, Reno, kur var iegādāties tādus blokus A5 ar caurspīdīgām kabatiņām? Arī jau sāku domāt...
Save

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2017. gada 11. februāris, 09:59:22 »
Par blokiem man bēda -tajā biroja preču veikalā, kur pirku , vairs nav, un neko nesola. Blociņi maksā 1,80, 20 caurspīdīgas kabatiņas, iznāk vieta 40 standarta kartiņām, var nostiprināt vietā ar kādu mazu lipeklīti. Man pat;īk, ka var  redzēt abas puses, bieži ir ļoti skaistas pastmarkas vai interesants teksts.
Rīgā gan neesmu meklējusi,Rozē tādas nav,  veikals Čaka ielas galā arī pazudis, tātad -ja nu gadās tādus atrast-būšu priecīga par ziņu.

Iesākums jau šķiet briesmīgi lēns, nevar sagaidīt, kad beidzot kāds saņems to kartiņu un varēs dabūt nākošo adresi. Pie tam Ķīna, Krievija ar saviem murgainajiem pastiem -liekas, ka ar kājām no Rīgas nes.Postkrosinga dators gan tur līdzsvaru -vienmēr būs arī Somijas, Vācijas , Beļģijas "ātrās"adreses. Man rekords ir uz Somiju 2 dienas, antirekordi -2-3 mēneši.Ir jau arī, ka kartiņa vnk pazūd, tad pēc 60 dienām automātiski dod iespēju jaunai adresei.

Un nav jau obligāti visas jāizlieto uzreiz -man pašlaik ir "brīvas" diezgan daudz, jo, kā jau teicu, esmu nobremzējusi.
Tie bloki ir tādi: