Autors Tēma: Globālais un personiskais  (Lasīts 1794 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Globālais un personiskais
« : 2017. gada 08. februāris, 16:10:31 »
Dzīvojam riskantā pasaulē. 5 lielākie riski pēc World Economic Forum's Annual Meeting 2017 atzinuma (3 min.infografikas):

Pašlaik lasu romānu, kur daudz tēmu par personiskās dzīves korelāciju ar globālajiem notikumiem: "Gudrojot par lielām lietām - politisko situāciju, globālo sasilšanu, pasaules nabadzību un tādā garā - man liekas, ka vispār ir vāks, nekas nekļūst labāk, un nav, uz ko cerēt. Bet, ja es domāju tikai par ikdienas lietām - teiksim, par meiteni, ar kuru tagad esmu iepazinies, vai dziesmu, kuru mēs ar Česu gribam uztaisīt vai snovošanu nākamajā mēnesī -, tad viss liekas super. Tāpēc tas ir mans moto - domāt tikai par mazām lietām." (Makjuans, "Sestdiena").

Pazīstama sajūta?

Atslēdzies ragana

Re: Globālais un personiskais
« Atbilde #1 : 2017. gada 08. februāris, 16:37:33 »
Pazīstama, pat par daudz.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2017. gada 08. februāris, 16:46:23 »
Citāts ļoti labs, bet video neskatījos, sarežģīts.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #3 : 2017. gada 08. februāris, 16:48:44 »
Man šī nostāja ļoti atradina 1941 gada grāmatu "escape from freedom". Pēc tam gan ir jau izveidojusies lieliska patērētāju sabiedrība, kur individuālais egoisms ir izskaudis jebkādas solidaritātes saites, bet nu kas gan var traucēt patērēt, ja nedomā par atbildību par izlaupītām valstīm, zemēm un planētu :) Un vai šī būtne, kas ieslēgusies ar savu sievu savā mājiņā skaita zelta dālderus, patiesi ir cilvēks, kad Sprīdītis klauvē pie durvīm?