Autors Tēma: kolekcionāri  (Lasīts 2991 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

kolekcionāri
« : 2017. gada 13. februāris, 12:53:07 »
http://www.delfi.lv/bizness/biznesa_vide/foto-ikmenesa-kolekcionaru-tiksanas-un-dargumu-medibas-riga.d?id=48508883#!dgs=dgslv-94709:epilog

Izskatās jautri un vienlaikus baisi nopietni. Vajadzēs kādreiz aiziet, vienmēr palaižu garām, arī šoreiz

Atslēdzies Luīze

Re: kolekcionāri
« Atbilde #1 : 2017. gada 13. februāris, 12:59:48 »
Paskatījos bilde un neieraudzīju neko, kas mani interesētu.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2017. gada 13. februāris, 13:07:17 »
forši  :thumbsup:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2017. gada 14. februāris, 07:24:54 »
tur pārsvarā filatēlisti. Un interesantākais, ka īsti nekas pa vairāk kā 30 gadiem nav mainījies. Kādreiz bija filaēlijas veikaliņš kaut kur ap viesnīcas Latvija rajonu (veikaliņu atceros, vietu ne visai). Tur arī apgrozījās tādi pat onkulīši ar brilli, lūrēja markas, kaut ko pirka, mainīja. Es, sīks būdams, arī kaut ko krāju no tām markām, bet dižu kolekciju nesakrāju, tomēr viens albums joprojām plauktā stāv :) Tik interese sen kā zudusi par to

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2017. gada 14. februāris, 09:00:20 »
Tagad filatēlijas veikaliņš esot Elizabetes ielā , parkā, sarpt. tirdz centrs vai taml. to māju sauc
Man ilgu laiku bija nomētātas, tad parādījās kaste ar vecām caralaika markām, ko šķiroju kādus pāris mēnešus. Diemžēl nekas par 5000 $ tur neatradās :rofl:
Bet patika pret krāsainajiem papīrīšiem atkal uzradās, ne jau nu kolekcionēju, bet vācu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2017. gada 25. maijs, 15:25:23 »
Neatradu atsevišķu tēmu par vienu no reno hobijiem - pastmarkām - tādēļ ielieku šeit par Jānim Tīdemanim veltītas pastmarkas atvēršanu

http://www.mmsalons.lv/janim-tidemanim-veltitas-pastmarkas-atversana

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2017. gada 25. maijs, 16:50:55 »
Skolas laikā klasē bija viens uz PSRS monētām specializējies numismāts. Pirmais mērķis - savākt visas nejubilejas PSRS laika monētas par visiem izlaiduma gadiem. Kad kolekcija jau bija tuvu nobeigumam, vienreiz atnesa uz skolu katalogu ar cenām ... Pati dārgākā uz to laiku izrādījās kkāda superreta 1954. (?) gada trīskapeika. Ne vairāk, ne mazāk, bet - 200 rbļ. gabalā pie kolekcionāriem. Augstskolas beidzēja - jaunā inženiera mēnešalga bija 120. Un vispār, pilnas kolekcijas vērtība esot ... jauna Volga (pēc analoga šodien - kāds jauns un spīdīgs mercedeslimuzīns). Un arī tas vēl nebija viss.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2017. gada 25. maijs, 16:54:18 »
Milicija konfiscēja? :P

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2017. gada 25. maijs, 17:01:20 »
Nē, turpinājums bija savādāks.
Savāca tas puisis to, pirmo, kolekciju un turpināja to pašu vēl augstākā līmenī. Staigāja visur ar lupu. Nākamais izaicinājums bija savākt tieši tāpat visas PSRS laika monētas par visiem gadiem + vēl par katru gadu - visus veidus. Runa ir par to, ka tika pētīts, ar kuru no divām, trim vai vairākām presformām tā monēta ir štancēta. Puisis iesāka, to es zinu, bet, vai pabeidza - nezinu.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2017. gada 25. maijs, 17:11:14 »
Ta jau parasti ir - jo iesāc rakt, jo vairāk iespēju un iemeslu rakšanai paveras.

Labāk tāda, nekā kkāda negatīva kaislība :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2017. gada 25. maijs, 23:44:12 »
Kolekcionēšana "ievelk". Sāc tikai un i nepamanīsi, kā vairs nevaldīsi pār savu azartu. Vajag vēl un vēl, to vajag un vēl šito vajag, un to tur arī, jo tāda man vēl trūkst...  Bet, jo dziļāk mežā, jo vairāk resursu tas prasa... Tāpēc, zinot savu azartismu, arvien esmu saknē apslāpējusi sevī tieksmes jelko kolekcionēt - labāk tālāk no šīs "adatas". Nu, jubilejas latiņi man ir, tas arī viss.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2017. gada 26. maijs, 07:23:00 »
Kolekcionēšana "ievelk". Sāc tikai un i nepamanīsi, kā vairs nevaldīsi pār savu azartu. Vajag vēl un vēl, to vajag un vēl šito vajag, un to tur arī, jo tāda man vēl trūkst...  Bet, jo dziļāk mežā, jo vairāk resursu tas prasa... Tāpēc, zinot savu azartismu, arvien esmu saknē apslāpējusi sevī tieksmes jelko kolekcionēt - labāk tālāk no šīs "adatas". Nu, jubilejas latiņi man ir, tas arī viss.

divreiz sāku, abas reizes apnika, visu pametu.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #12 : 2017. gada 26. maijs, 08:04:23 »
Bujušais vīratēvs kadreiz regulāri braukāja uz to 6.vsk., krāja markas, monētas, kartiņas u.c.
Tagad man zosāda metas no jebkā kolekcionētājiem.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2017. gada 26. maijs, 08:19:37 »
Bujušais vīratēvs kadreiz regulāri braukāja uz to 6.vsk., krāja markas, monētas, kartiņas u.c.
Tagad man zosāda metas no jebkā kolekcionētājiem.

Fobija dēļ bijušā vīratēva?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2017. gada 26. maijs, 08:25:45 »
Man tādu kolekcionāru ģimenē nav. Bērnībā es kādu brīdi krāju mazos kalendārīšus, konfekšu papīriņus, bija arī pāris pastmarku albumi. Bet mana krāšana nebija diez ko aktīva, pa kolekcionāru saietiem neskraidīju. :) Kalendārīši vēl tagad kastītē stāv, lai gan kolekcija sen vairs netiek papildināta. :)