Autors Tēma: Par pusbeigto, sabraukto āpsi no citas tēmas...  (Lasīts 12703 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Par pusbeigto, sabraukto āpsi no citas tēmas...
« Atbilde #30 : 2014. gada 30. oktobris, 19:22:51 »
ja godīgi, nekad nav gadījies redzēt "mirstošu kaķēnu savu asiņu peļķē". āpsi ar ne. nekādu citu dzīvnieku ar ne. un vispār, moš nevajag dramatizēt nu tik ļoti...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #31 : 2014. gada 30. oktobris, 19:27:54 »
Es gan esmu gana redzeejusi cilveekus, kas shaadaa vai liidziigaa situaacijaa mieriigi iet garaam... Piekjauju, ka dalja pat "neredz" ;) Ne visi, kas skataas, redz ;)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #32 : 2014. gada 30. oktobris, 19:45:38 »
Dies ar to aapsi... Bet kakjeena pameshana mociities pasha asinju peljkjee- jaa, man neshkjiet cilveeka cieniiga riiciiba... Bet protams, ka arii tur var atrast 150 shkjeershljus- laapsta, ar ko nosist, par neasu, mashiinai Mishelin riepas- i paari braukt zheel, i salons par krutu, ka nepiecuuko... I ka sliktaak nenodaru, labaak, lai leeni mirst, kur bijis...

Cilveeki dazhaadi, lielai daljai viss vienalga, kas pasha tiesho komfortu neskar... Taa vnk ir... Bet nu meeriities, kursh krutaakas atrunas izdomaas- nav cilveeka cieniigi, manupraat...

Pag, pag, smalki un augstprātīgi forumā uz galvas ķēzīt daži gana gudri, bet neviena reāla ieteikuma, izņemot mežziņa meklēšanu, un arī tas no cita forumieša. Nu tad atgriežamies pie sākotnējā jautājuma (un gribu skaidru atbildi) - ko tad man ar to asiņaino kaķēnu ar acīmredzami lauztu muguru darīt?

1) Man nav mashiinai Mishelin riepas - sabraukt vēlreiz, vēlreiz un vēlreiz, kamēr nekustas? Tas ir humāni?
2) Zvanīt 4.00 no rīta uz 1188, pusstundu mēģināt noskaidrot, kurā mežā es atrodos (zvans nav bezmaksas, šāda saruna man izmaksās ~4 dienas bērnudārza ēdināšanas. Es neesmu bagāta), lai atrastu mežziņa telefonu un modināt no miega cilvēku potenciāla līķa dēļ?

3) Norakt dzīvu? Gan jau kādu bedri var atrast un lapas virsū uzbērt - tas arī tā humāni?
4) Nožņaugt ar kurpju šņori vai bērna šalli?

Nu tad kā konkrēti es tam zvēram varu palīdzēt?

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies nex

« Atbilde #33 : 2014. gada 30. oktobris, 19:50:37 »
nebraukt uz darbu, bet gan meklēt tuvāko vetklIniku (cerams mazā kā 30 km attālumā kāda ir), uzmodināt 5 no rīta vetārstu, kuršnezkāpēc guļ šaj laikā, apmaksāt diagnostiku, operāciju un ārstēšanu, beigās lopiņs tāpat nomirst, bet tu esi bijis cilvēcīgs.

šitā kautkā?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #34 : 2014. gada 30. oktobris, 19:51:26 »
Vispirms ir jānoskaidro, vai priekšlaicīga dzīvības atņemšana ir humāna.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #35 : 2014. gada 30. oktobris, 20:30:17 »
Viss ir vnk- man ne veshana uz kliiniku, ne veta modinaashana, ja shis par dnn vetu pieteicies, ne kas cic smagu dveeseles traumu nerada... Man vnk nav ieksheejas nepiecieshamiibas mekleet atrunas ;)

A situaacijaa, kad nezinu, ko dariit, mekleeju padomu pie gudraakiem ;)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #36 : 2014. gada 30. oktobris, 20:50:03 »
Taapeec ka tev tacinja iestaigaata. Es, piemeeram, pat nezinu, kur tas vets ir. Arii gudraakos nezinu, kur mekleet. Ar mashiinu pati nebraucu, a ar kaajaam ejot, tieshaam uz ielas pusdziivs dziivnieks nav gadiijies. Ja buutu, tad jau mekleetu paliidziibu.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #37 : 2014. gada 30. oktobris, 20:57:59 »
Par lielu zvēru es piezvanītu lokālajiem glābējiem, noskaitītu pantiņu, ko tie ierakstītu. Lai meklē. Mazu zvēru atstātu, lai daba pati lemj - izķepurosies vai nē. Nu no ceļa novāktu. Noko nemušītu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #38 : 2014. gada 30. oktobris, 20:59:41 »
Šovakar gadijās uzkāpt uz ķepas Melānijai. Nolūdzos. Vistas sirds lai tika iedota. Madāma aizvilkās gulēt krēslā uz 2 ķiseniem - tas man sods, gultā blakus šovakar nenākšot!
Tas - par savainotajiem dzīvniekiem.....
Visus sakost!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #39 : 2014. gada 30. oktobris, 21:09:41 »
Klau, kaapeec viena dziiviibas forma (kakjeens) tiek nostaadiita augstaak par citu ( aapsi)?

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #40 : 2014. gada 30. oktobris, 21:16:19 »
Uz meža zvēriem attiecas cita kārtība. Tur tiešām vajag profesionāļu palīdzību.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #41 : 2014. gada 30. oktobris, 21:42:21 »
Es sho uztveeru citaadaak

Dies ar to aapsi... Bet kakjeena pameshana mociities pasha asinju peljkjee- jaa, man neshkjiet cilveeka cieniiga riiciiba...

Taatad pofig par āpsi saet kakjeens luuk veertiiba

Atslēdzies Danija

« Atbilde #42 : 2014. gada 30. oktobris, 22:20:40 »
Āpsim pati klāt neķertos nekādā gadījumā.Ja nu traks vai kašķains,  kam to vajag.Protams, ka ir žēl jebkura dzīva radība, kura cietusi, bet..,tāda ir dzīve.Visvairāk man žēl ezīšu, to pavasarī ir pilns ceļš.Es brīžam domāju, vai tiešām pilsētas robežās, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km stundā, tiešām nevar piebremzēt un neuzbraukt tomēr tam mazajam lopiņam ? Uz lielceļa, protams, citi ātrumi un smagākas mašīnas, kuras nevar sabremzēt uzreiz.., bet pilsētā??? Pa vienu ielu esmu redzējusi vismaz 5 sašķaidītus ežus.Sporta pēc?
Vienmēr var atrast to, ko nemeklē.
/Mērfija likumi/

Atslēdzies Mina

« Atbilde #43 : 2014. gada 30. oktobris, 22:46:15 »
A man atkal sķiet, ka cilvēka necienīgi ir stulbi rīkoties. Mums galu galā galva dota ne jau tikai  tāpēc, lai vārnas rumpi nepiekakā un lai ir ar ko ēst, bet lai mēs reizēm arī smadzenes darbinātu.
Un es mudinājumus lietot veselo saprātu nesauktu par atrunu meklēšanu.
Paprasiet jebkura NMP mediķim, viņš jums pateiks, ka nemākulīgi sniegta palīdzība var nodarīt daudz lielāku postu nekā vispār nesniegta.  Labāk negrābstieties, ja nezināt, ko un kā.
Dzīvnieku glābšana vispār ir atsevišķs topiks. Visu cieņu tiem, kas to dara ne tikai ar mīlestību, bet arī ar saprašanu. Tiem, kuru rīcībā ir tikai pārcilvēcīga mīlestība, - nu, lai Dievs žēlīgs viņu izglābtajiem... Skatoties uz vienu otru tādu glābēju, man bieži vien nagi ir niezējuši Dzīvnieku Atbrīvošanas Fronti dibināt...

OK, saprotu, ka esmu iebridusi galīgi ne tur - neņemiet pierē, es jau eju, eju...
Patiesība dara brīvu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #44 : 2014. gada 31. oktobris, 07:11:53 »
Taapeec, ka konkreetais aapsis bija jau kaput ;(  Ja nebuutu, tad buutu domaats psr risinaajumu...