Autors Tēma: Draudziiba..  (Lasīts 6418 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Draudziiba..
« Atbilde #15 : 2017. gada 18. februāris, 12:56:48 »
Ja aizdodu, tad rēķinos, ka atpakaļ varu nedabūt.

Tā kā nopietnas summas aizdodu vien labi pazīstamiem cilvēkiem,
šādu domu pat nepieļauju un vienmēr aizdevumi tikuši atdoti.
Ir bijis, kad cilvēks uzstāj, lai manai drošībai rakstām paradzīmi, tad ir rakstīta. :)
Ir bijis, kad man tā nauda vairs nav aktuāla, tad saku, lai patur sev.
Pāris reizes ir paturēta, bet biežāk ir uzstāts ka atdos.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #16 : 2017. gada 18. februāris, 13:13:12 »
Gribēju tikai atgādināt, ka Klāra naudu nav aizdevusi, bet iedevusi, lai nopērk viņai kādu mantu. Bet nedabū ne naudu atpakaļ, ne mantu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2017. gada 18. februāris, 13:51:38 »
Gribēju tikai atgādināt, ka Klāra naudu nav aizdevusi, bet iedevusi, lai nopērk viņai kādu mantu. Bet nedabū ne naudu atpakaļ, ne mantu.

Diži būtību jau tas nemaina,
draudzene nav izturējusi pārbaudījumu ar naudu, svešu naudu...
Kā bija tajā teicienā - saņem svešu, bet jāatdod ta savējā :).

Atslēdzies taj

« Atbilde #18 : 2017. gada 18. februāris, 17:13:45 »
Par draudzības tēmu.

Domāju, ka esmu bijusi otrajā pusē. Bijusi tā, kas neizturējusi pārbaudījumu un nodevusi. Ne naudas ziņā, ne uzticības attiecībā uz vīriešiem ziņā. Bet tomēr uzticības ziņā. Jo draudzenei, man liekas (neesmu mediķis, tikai minu, jo ļoti drūmi runāja, domāja, daudz raudāja, pāris reižu pieminēja aiziešanu no dzīves), sākās depresija. Apmēram 5 gadus kopumā mēs draudzējāmies cieši. Aptuveni 3 no tiem bija šie pēdējie depresijas gadi. Un tagad es esmu attālinājusies un pārtraukusi kontaktēties. Man par to no sirds žēl! Pat liekas, ka mazliet baidos vispār uzsākt draudzību dzīvē. Jo paredzēt, ka kādam būs depresija, vai kaut kas cits atgadīsies, to nevar. Tātad garantiju nav. Iepazīstas cilvēki, ir kopīgas intereses, satuvinās arvien vairāk, daudz kopā pieredz. Bet tad kaut kas notiek. Un tad, cik kurš var izturēt. Un es neizturēju. Kaut gan mēģināju pēc labākās sirdsapziņas, beigās mēģināju sarunāt arī psihoterapeiti draudzenei, bet viņa neaizgāja uz vizīti, pārmeta, ka izturos pret viņu kā pret slimu. Visbeidzot palika arvien mazāk un mazāk sajūtas, ka var brīvi aprunāties... Un tas darīja savu...

Domāju, ka patiešām nav garantiju, ka viss vienmēr būs tieši tikpat labi, kā kādreiz bijis vai iesākumā. Tāpēc ir tik vērtīgi tie gaišie brīži!

Atslēdzies taj

« Atbilde #19 : 2017. gada 18. februāris, 17:20:27 »
Tikai nevajag, lūdzu, teikt man, ka es neko tādu briesmīgu neesmu izdarījusi vai arī, ka esmu tiešām darījusi slikti. Tas notikums vēl nesens un tēma jūtīga. Apzinos, ka neesmu darījusi labi. Lūdzu piedošanu draudzenei. Bet atsākt no tās, vietas, kur kādreiz kaut kas bija, vairs nav iespējams un nav vēlēšanās. Gan kaut kad ar laiku nāks jauni dzīves pavērsieni, dzīves situācijas...

Bet tikmēr es mēģinu tvert visu to, kas mani kaut kā pozitīvāk uzlādē, atjauno dzīvessparu un ticību kaut kam labam vispār.

Jo, patiesībā jau, gribas baudīt dzīvi! Ne tā, ka ir jābūt tikai baudām. Tāpat jau notiek visādi pārdzīvojumi, kāds no radiniekiem smagi saslimst, dažreiz kadas grūtības darbā. Bet kopumā gribas just prieku par gaidāmo pavasari, par labu grāmatu, kas izlasīta, par pastaigām, par filmu vai seriālu, par kaut ko garšīgu pagatavojamu. Vienkārši dzīvot...

Atslēdzies taj

« Atbilde #20 : 2017. gada 18. februāris, 17:24:13 »
Līdz ar to, tas, ko varbūt varu ieteikt, Klāra, - dzīvot tālāk! Raudzīties uz priekšu. Nevis atpakaļ. To, kas notika, neizmainīt. Izanalizēt situāciju var, bet tas neizmainīs notikušo. Vienkārši pieņemt šo par mācību, zināt, ka ir robeža, bet tomēr dzīvot tālāk...

Atslēdzies reno

« Atbilde #21 : 2017. gada 18. februāris, 17:27:46 »
Klāras draudzenei droši vien situācija aizgāja kā sniega pika -naudu paņēma, sasolīja kaut ko, neizdevās nopirkt vai pašai baigi ievajadzējās, un tad aiziet pa pieskari -nepateica uzreiz -piedod, stulbi sanāca, līdzko varēšu, atdošu. Pēc brīža vēl stulbāk -kāpēc nepateicu uzreiz utt utt. Un tad droši vien ir drausmīgs kauns, nauda nav radusies, atrisināt nevar. Tik liela tā draudzība nav bijusi, ka varētu atzīties 

Varbūt, jūtot, ka kaut kas nav lāga, vajadzēja uzvedināt uz atzīšanos un tā draudzību saglābt.

Taj gadījums līdzīgi bija manai meitai ar draudzeni -atzinās, ka vienkārši nespēj vairs kontaktēties.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2017. gada 18. februāris, 17:31:15 »
Visādās šitādās figņās ir svarīgi, kā reaģē. Visādi var gadīties.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 19. februāris, 10:40:54 no Spārka »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2017. gada 18. februāris, 18:02:40 »
Būtiski jau arī cik pašam svarīgs un nozīmīgs tas otrs cilvēks.
Ir rīcības, kuras var uzskatīt par otra vājībām un ar tām rēķināties,
bet ir arī draudzībā nepieņemamas.
Svarīgākais draudzībā man šķiet, vai vari uz cilvēku paļauties kā pats uz sevi.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #24 : 2017. gada 18. februāris, 18:23:12 »
Tāpēc laikam ir tie tautas teicieni, ka pie pilna galda visi draugi utt. Jā, bet katrs iztur, cik nu var. Es laikam neizturētu kaut ko dzīvībai bīstamu, šizofrēniju vai. Slimībās un traģēdijās turētos kopā. Bet nevar jau zināt. Manas draudzenes cenšas visu turēt sevī un neapgrūtināt citus. Es tāpat. Nu tipiskās latvietes.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #25 : 2017. gada 18. februāris, 18:56:39 »
Cik man nācies saskarties ar šo, - es īsti neticu sieviešu draudzībai kā pašpietiekamai pastāvīgai saiknei. Ir tik daudz dažādu blakusfaktoru, kas sieviešu draudzību vienā paņēmienā var pārvērst kājām gaisā - no vēsas nekontaktēšanās līdz kvēlojošam naidam. Izmantošana, intrigas, skaudība, nenovīdība, iedomība - tikai maza daļiņa no sieviešu draudzību pavadošo  iezīmju klāsta.
Tādēļ neizbrīna nedz šādi, nedz citāda veida šķēršļi, kas pārvelk svītru "draudzībai".. Bet tās nav beigas, nāks citas draudzenes un vēl labākas.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #26 : 2017. gada 18. februāris, 19:18:17 »
O, sākas... :D

It kā pie večiem būtu citādi...

Atiet... :D

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #27 : 2017. gada 18. februāris, 19:23:06 »
Esmu divreiz pārtraukusi draudzību, kad jutu, ka kaut kas nav ok... Kas? Abas reizes viens un tas pats - es esmu tā, kas zvana, meklē, aicina, ierosina... Līdz aizdomājos - kaut kas nav ok, man vienai vajag? Ok...

Var jau būt, ka tas otrs cilvēks jutās atvieglots, var jau būt :) Bet var arī gadīties, ka runā- edz, kāda...

Atslēdzies taj

« Atbilde #28 : 2017. gada 18. februāris, 20:37:06 »
Būtiski arī, lai nepazūd dabiskums. T.i., cilvēki strīdās, salabst, atkal strīdās, un atkal salabst. Bet pēc salabšanas tad atgriežas dabiskās, nepiespiestās kopīgās sarunas, intereses. Taču reizēm ir tā, ka ir patiešām pārkāpta kāda robeža, pateikts par daudz, piemēram, un tad notiek tas, ka ļoti gribas salabt, bet, jūti, ka īsti neizdodas atgūt to dabiskumu, ka paliek kaut kā samāksloti, kaut kā ar piespiešanos, un tas ir beigu sākums. Ja to izdodas pārraut, tad var atgriezties pie nozīmīgā, kā dēļ iespējams pavadīt laiku kopā. Bet, ja īsti neizdodas, tad ir tā, it kā sēž cilvēks iepretim, bet tu it kā sastingsti, jo nezini, ko vairs teikt, ko drīkst un ko nedrīkst. Jo teju uz visu, ko saki, ir pretreakcija, un arī tevī sākas pretreakcija, un tā tas aiziet.

Galvenais, tam, ka tā nekad nenotiks, nav garantiju.

Ir tikai tas, kas katram pašam pieder, - pieredze.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2017. gada 18. februāris, 21:23:05 »
Laikam man ir gauži paveicies - draudzenes ilggadējas, viena pat no skolas sola, bet nekad neesmu bijusi kaut kā uzmesta vai nodota. Ne naudas ziņā, nedz kā citādi. Pati arī neesmu ne svešā naudā iegrābusies, ne uz draudzenes vīrieti aci metusi (ui, tā vispār atsevišķa tēma - nekad neesmu sapratusi, kā to var, jo veči nāk un iet, bet draudzenes ta paliek).
Rados esmu novērojusi situāciju, kad, manuprāt, viens gadiem izmantoja otra labo sirdi, bet radi jau nav draugi, tos neizvēlas...
Mēģināju iedomāties, kā būtu, ja... Nezinu, laikam agrākās draudzības vairs nebūtu, jo uzticēšanās būtu zudusi. Nauda ir kā lakmusa papīrītis - ja reiz nevaru cilvēkam uzticēt pat naudu, tad ko vispār viņam var uzticēt un ko ar tādu "draugu" kopā darīt?!