Autors Tēma: Kūka Dzelzceļnieks  (Lasīts 7799 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Kūka Dzelzceļnieks
« Atbilde #30 : 2017. gada 26. februāris, 10:13:31 »
Man arī liekas, ka šī vispār pie kūkām neskaitījās, vienā grupā ar visādiem aizdomīgiem koržikiem, kas pēc sodas garšoja. Nekad laikam nepirku, tādēļ man tas nosaukums arī ir pilnīgi nezināms

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #31 : 2017. gada 26. februāris, 10:15:08 »
Es visu laiku brīnos, kā jūs visu tik labi atceraties, pat to, ar kādām svītrām bija. Zinu trubiņu, ābolkūku, pārslu vēl varbūt kādu. Bet tādas nianses, kā Nāra, pat ar kādām svītrām un glazūru un vēl nosaukumus - jūra, dzelzceļniece utt. Zinu, ka bija tās negaršīgās kūkas pārāk cietas vai drupanas, tā kā smilšu, pa vidu ievārījums, nekad tādas nepirku. Negaršoja, pa saldu, pa cietu vai drupanu.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 26. februāris, 10:21:18 no Broņa »

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #32 : 2017. gada 26. februāris, 10:20:03 »
Man laikam no tām 3 - Jūras, Dzelzceļnieces un Aleksandra kūkas garšoja tikai viena. Bet vairs gan neatceros, kura... Viss iet, viss mainās!

Atslēdzies itta

« Atbilde #33 : 2017. gada 26. februāris, 10:43:05 »
Man no šāda sortimenta negaršoja neviena, bet nu jaa es bērnībā kūkas - tortes vispār neēdu... izņēmums bija vējakūka un kārtainā ābolmaize, pa retam...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #34 : 2017. gada 26. februāris, 10:59:03 »
Nāra, tas ir konditorejās, bet pat Dailē ne vienmēr varēja dabūt to ko gribējās, kur nu vēl maizes veikalā. Tu, Nāra, te zīmē baigo padlaiku idilli

Atslēdzies itta

« Atbilde #35 : 2017. gada 26. februāris, 11:01:25 »
Reku atradu, ka ir grāmata: http://www.labirint.ru/books/259616/
atsauksmes gan par to graamatu ne visai ...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #36 : 2017. gada 26. februāris, 11:23:24 »
To sliežu kūku vēl ne tik sen varēja nopirkt, nezinu, vai tagad aŗī vēl ir. Līdz 2000.gadam bija vēl noteikti pārdošanā, iespējams, pat vēlāk

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #37 : 2017. gada 26. februāris, 11:28:24 »
Man arī liekas, ka šī vispār pie kūkām neskaitījās, vienā grupā ar visādiem aizdomīgiem koržikiem, kas pēc sodas garšoja. Nekad laikam nepirku, tādēļ man tas nosaukums arī ir pilnīgi nezināms
Tikai izlasot šo reno tekstu, es pieļauju, ka tomēr esmu ēdusi to Dz.kūku, bet tikai 1 reizi un kaut kādā ēdnīcā. Negaršoja, jo tā tiešām garšoja pēc sodas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #38 : 2017. gada 26. februāris, 11:43:36 »
Man no tā visa garšoja tikai viena lieta - gaiši brūnā sliede, kas aŗī, liekas, bija no smilšu mīklas

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #39 : 2017. gada 26. februāris, 12:45:50 »
Nāra, tas ir konditorejās, bet pat Dailē ne vienmēr varēja dabūt to ko gribējās, kur nu vēl maizes veikalā. Tu, Nāra, te zīmē baigo padlaiku idilli

Neatceros, ka maizes veikalā būtu bijušas kūkas, bet padomjlaikos kafetērijās visa kā bija gana...vienīgais, pieļauju, ka varbūt atceros ne no savas, bet savu bērnu agrīnās  bērnības un viss galvā sajaucies vienā laikā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2017. gada 26. februāris, 13:01:35 »
Baigā ņemšanās ap vienu  visprastāko un negaršīgāko padlaika kūku. :)
Vienmēr bija apkaltusi, jo neviens nepirka, kad nekā cita vitrīnā nebija, bet pie kafijas ko gribējās, tad nekas cits neatlika :(.
Bakalejas veikalos bija vitrīnas ar bulciņām un kūkām.
Un jā, Rīga nebija visa Latvija, konditorijas ne visur ārpus Rīgas bija. :)

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #41 : 2017. gada 26. februāris, 13:43:48 »
Bija, kur nebija, bija, kur izvēle bija lielāka un , galvenais, garšīgāka...

Atslēdzies garozza

« Atbilde #42 : 2017. gada 26. februāris, 14:28:35 »
Dzelzceļnieku kūku dažas dienas atpkaļ redzēju vienas mazpilsētas kafejnīcā. Pēc skats identiska bērnības dzelzceļnieku kūkai žēl ,ka negribējās. nākošreiz būšu tur notekti paņamšu nogaršot. :D

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #43 : 2017. gada 26. februāris, 14:55:25 »
Galvenais, nofotografē un ieiec te. Lai visi redz, kāda tad tā glazūra un strīpas bija.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #44 : 2017. gada 26. februāris, 15:01:07 »
Jūru un pārslu var redzēt biežāk, bet zinu, ka dzelzceļnieks arī mēdz būt, pirkusi gan neesmu.