Autors Tēma: Politinformācija 24.2.  (Lasīts 7486 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Re: Politinformācija 24.2.
« Atbilde #60 : 2014. gada 02. novembris, 17:40:18 »
Tabakas lobiji, ja kas, atbalsta represijas un lielās akcīzes. Tam apakšā ir nešpetna viltība un aprēķins.
Tipa tā - ja smēķēšanas netikums tiks visādos veidos "apkarots" un par tā kaitīgumu skandēs malu malās un pat uz cigarešu paciņām rakstīs, tad neviens plaušu vēža upuris vairs nevarēs prasīt no tabakas kompānijām miljonus kompensācijai par savu nopīpēto veselību?

Arī, bet ne tikai. Lielā akcīze ir kukulis valdībām, par to lai neaizliedz pavisam, pie kam bezmaksas, to sedz pats pircējs. Tur daudz nianšu vispār.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #61 : 2014. gada 02. novembris, 17:58:36 »
Es456 , vot nepiekritīšu.
Varbūt esmu satikusi uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmus pieklājīgus smēķētājus, kas rēķinās ar apkārtējiem. Vielumlielais vairums pat no rakstītajiem ierobežojumiem ievēro tikai tos, kurus nu nekādi nevar vairs pārkāpt, un pārkāpj visu pārējo, kur policists klāt nestāv (kā kāpņutelpas, ieejas durvis, utt.), tad ko var gaidīt lai ievērotu no brīva prāta?! Jebkura nesmēķētāja vēlme pēc nepiepīpēta gaisa un dūmus-sejā-nepūšanas tiek uztverta kā slimīga iegriba un pīpmaņa cilvēktiesību pārkāpums. Arī īpaši nelaimīgos atmest gribētājus kaut kā nemanu.
Un tas tik vēl trūka, lai sava netikuma upuriem valsts vēl kaut ko subsidētu. Labāk lai palīdz slimiem bērniem, kā alkoholiķiem, narkomāniem un pīpmaņiem.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #62 : 2014. gada 02. novembris, 18:07:01 »
Valstij nekas nav jāsubsidē! Norvēģijā alkoholisms ir slimība ar likumu un valsts raujās pušu,lai cilvēkiem palīdzētu. Zviedrijā invalīdiem valsts prostitūtas apmaksā! Debīlās šovinistiskās pusbankrotējušās demokrātijas atbiras, nosprāgtiet pasaules nebagu un deģenerātu citadeles!!!

Atslēdzies Es456

« Atbilde #63 : 2014. gada 02. novembris, 18:50:55 »
kvadra
Vai tie Tevis apzinātie nepieklājīgie pīpmaņi visā citā ir pieklājības paraugi? Ja mans kaimiņš mēdz pačurāt pie pastkastītēm, līdz rītam klausīties mūziku tā, ka man pudeles barčikā vibrē, domā, ka pīpējot viņš aizdomāsies, ka kādam traucē?
Ir liela starpība starp netikumu un atkarību. Pīpēšana, lielai daļai ir atkarība. Iedzīvoties uz atkarības rēķina, nu nezin... Es nepiesaucu cackāties un auklēties ar pīpētājiem. Taču iespēja ir jādod. Nevis jāblamējas, rakstot likumus par pīpēšanu uz balkona. Ja ejam pa šo ceļu, tad jau var arī aizliegt jebko un jebkur pilsoņa dzīvoklī - glabāt netīro veļu vannasistabā, jo lielākā daļa nelabi ož un vannasistabā ir ventilācija, kas iet gar visiem dzīvokļiem. Cept kartupeļus virtuvē - aiz tā paša iemesla. Zūd tiesības uz privātumu. Nerunājot jau par to, kā to likumu reāli izpildīs. Bet nu ar šo aspektu es nesatraucos - grib gudrie blamēties - uz priekšu. Man nepatīk represīvais piesitiens jebkurā likumdevēja iniciatīvā - sākot ar cīņu PRET nodokļu nemaksātājiem, nevis cīņu PAR nodokļu maksāšanu, cīņu pret pīpētājiem nevis par nepīpēšanu un tā bezgala. Kā sāka pret pastāvošo iekārtu, tā nevar atgūties. Pavisam garā vāja neesmu - kriminālsodāmos nodarījumus neattaisnoju

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #64 : 2014. gada 02. novembris, 21:14:49 »
Jā, viss tas ļoti jauki skan - palīdzēt, atbalstīt, dot iespēju... Audzināt jauno paaudzi, sabiedrisko domu... Bet ko darīt cilvēkam, kas mājās logu nevar atvērt, jo, tiklīdz beidzis pīpēt kaimiņš pa labi, tā sāk pīpēt kaimiņš pa kreisi...? Viņiem, lūk, ir tiesības uz savu privātumu uz sava privātā balkona, bet viņu privātie smirdīgie dūmi lien manā privātajā telpā un pārvērš manu privāto telpu par smirdīgu pelnutrauku, ko man darīt?! 
(to es ne par sevi, paldies Dievam, man tā nav. Bet esmu bijusi tādā, no visām pusēm apkūpinātā, dzīvoklī, un tas ir drausmīgi)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #65 : 2014. gada 02. novembris, 21:32:03 »
Jā, viss tas ļoti jauki skan - palīdzēt, atbalstīt, dot iespēju... Audzināt jauno paaudzi, sabiedrisko domu... Bet ko darīt cilvēkam, kas mājās logu nevar atvērt, jo, tiklīdz beidzis pīpēt kaimiņš pa labi, tā sāk pīpēt kaimiņš pa kreisi...? Viņiem, lūk, ir tiesības uz savu privātumu uz sava privātā balkona, bet viņu privātie smirdīgie dūmi lien manā privātajā telpā un pārvērš manu privāto telpu par smirdīgu pelnutrauku, ko man darīt?! 
(to es ne par sevi, paldies Dievam, man tā nav. Bet esmu bijusi tādā, no visām pusēm apkūpinātā, dzīvoklī, un tas ir drausmīgi)

Tas ir drausmīgi. Nu tas mūdzis uz balkona nepīpēs, pīpēs iekšpusē pie atvērta loga.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #66 : 2014. gada 02. novembris, 22:20:29 »
Eu, nu pasakiet, kurš ir tik stulbs un naivs, ka nezina par smēķēšanas atkarību? Pat tīņa gados. Ja kaut kāda infantilisma ietekmē domā, ka "uz mani tas neattiecas", tad lai vēlāk savāc raksturu (ņuņnas nevar atmest. Kad dakteris konkrēti pasaka, "turpināsi pīpēt - 2 mēneši max", tā atmet uz sitiena. Ne vienu vien tādu zinu - pēkšņi reāla motivācija parādījusies.). Ja raksturs par vāju, tad paciet sava stulbuma sekas ar cieņu un pieraujies ar savu netikumu, nevis bāzies virsū citiem ar savām "tiesībām" smirdēt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Es456

« Atbilde #67 : 2014. gada 02. novembris, 22:31:33 »
Trix, Tu esi pīpējusi? Cik ilgi? Kā atmeti? Esi no tiem laimīgiem, kas var sev pateikt nē un viss?

Un neviens nesaka, ka jāļauj salikt kājas uz galda un pīpet troleibusā

Atslēdzies Camma

« Atbilde #68 : 2014. gada 02. novembris, 23:06:58 »
Te nu reiz jāpiekrīt Trix. Kad pašam nāve zobu galā - jā - atmet tūlīt kā stāv. Bet ja jādomā, ka tas pasīvais blakusdzīvotājs varbūt ātrāk atraujas - nu tas jau MANI neskar. Un ja nu tā ir personīgā sieva? Arī  tad neskar? Tādās kategorijās nez kadēļ nav pierasts domāt.
Zinu gadījumu no tuviem paziņām, kad vīrs sievu nopīpēja. Ak, cik viņam tagad žēl esot. Nu i ej - pie kapsētas žodziņa žēlumu izbļauj.
Personīgais tētuks 10 minūtēs atmeta - diagnoze palīdzēja. Un redz, tagad apkārtējie pīpmaņi viņu - nabadziņu dzen kapā! Vai tu re ko!
Cita lieta, ka ar likumu (vēl jo vairāk - stulbu) te neko nelīdzēs.
Visus sakost!

Atslēdzies harisa

« Atbilde #69 : 2014. gada 02. novembris, 23:42:31 »
var padomāt īstu problēmu trūkst , ja par šitādiem dzīves sīkumiem likumus taisīs...pridurki

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #70 : 2014. gada 03. novembris, 09:25:07 »
var padomāt īstu problēmu trūkst , ja par šitādiem dzīves sīkumiem likumus taisīs...pridurki
Nu vai ziniet ko...  Lūk, tipiska pīpmaņa domāšana un nespēja saprast, cik ļoti tā smirdoņa indē dzīvi nesmēķētājiem. Nezinu, kas tas ir - vai tiešām no pīpēšanas kādas rievas smadzenēs nogludinās? Un tak nav visi pīpmaņi asociāli elementi, kas pa nakti bļaustās, zog un čurā pie pastkastītēm, par kuriem varētu sacīt, ka nu ko no tādiem var gribēt... Nē, it kā citādi normāli cilvēki. Bet uzvilkt savu ļuļķi otram cilvēkam blakus un pūst virsū, kaut vai pie galda, un apkvēpināt ģimenes locekļus un kaimiņus, to vienā mierā. Man arī tuvos paziņās vīrs sievu nopīpēja, tagad raud. Bet tas viņam netraucē turpināt apkvēpināt jau tā slimīgo mazdēlu... "Dzīves sīkums" taču!  Un vēl uz līdzjušanu, saprašanu un atbalstu pretendē!
Manispēc, lai pieņem jebkādus ierobežojošus likumus, lai liek vienalga kādus sodus un lai pelnās pašvaldības policija - nebūs žēl ne grama - ar labu pīpmaņi nesaprot, tāpēc jādrāž ar drāšanu.  :evil:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #71 : 2014. gada 03. novembris, 09:31:51 »
lai pieņem jebkādus ierobežojošus likumus, lai liek vienalga kādus sodus
Viss jau pareizi, bet nekāds likums nepalīdzēs pret tādiem, kā Tevis minētie.
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 03. novembris, 09:46:26 no Spārka »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #72 : 2014. gada 03. novembris, 09:43:53 »
Protams, pret visiem nelīdzēs. Tomēr tas ir solis pareizā virzienā. Ūdens piliens ar laiku izdobj akmeni. Kāds pats aizdomāsies, kādu citu izmisumā novesti kaimiņi piebeigs ar policijas saukšanu. Gan ar laiku formēsies apjēga, ka tas nav nekāds "dzīves sīkums".

Atslēdzies Mao

« Atbilde #73 : 2014. gada 03. novembris, 10:00:22 »
Nu vai ziniet ko...  Lūk, tipiska pīpmaņa domāšana un nespēja saprast, cik ļoti tā smirdoņa indē dzīvi nesmēķētājiem. Nezinu, kas tas ir - vai tiešām no pīpēšanas kādas rievas smadzenēs nogludinās? Un tak nav visi pīpmaņi asociāli elementi, kas pa nakti bļaustās, zog un čurā pie pastkastītēm, par kuriem varētu sacīt, ka nu ko no tādiem var gribēt... Nē, it kā citādi normāli cilvēki. Bet uzvilkt savu ļuļķi otram cilvēkam blakus un pūst virsū, kaut vai pie galda, un apkvēpināt ģimenes locekļus un kaimiņus, to vienā mierā. Man arī tuvos paziņās vīrs sievu nopīpēja, tagad raud. Bet tas viņam netraucē turpināt apkvēpināt jau tā slimīgo mazdēlu... "Dzīves sīkums" taču!  Un vēl uz līdzjušanu, saprašanu un atbalstu pretendē!
Manispēc, lai pieņem jebkādus ierobežojošus likumus, lai liek vienalga kādus sodus un lai pelnās pašvaldības policija - nebūs žēl ne grama - ar labu pīpmaņi nesaprot, tāpēc jādrāž ar drāšanu.  :evil:

Šitais būs viegli.
A Tu droši zini, ka Tu kādu ar savu drāzšanas psiholoģiju jau neesi smadzenēs izdrāzusi un psiholoģiski nopīpējusi? Varbūt kāds Tavs tuvinieks nodzīvos par 10 gadiem īsāku psihiski vesela cilvēka mūžu? Vai darbā droši neesi aizvainojusi klusu svešinieku tā, ka viņš pirmo reizi aizdomājies par pašnāvību, kaut tas bija sen, bet tā cilvēka vairs nav - sakrājās un izleca?
Droši zini, ka tie kas bļauj - visus izdrāzt, paši nav atkatīgi? Tad doma divreiz, jo tēma ar bij par ko citu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #74 : 2014. gada 03. novembris, 10:16:11 »
Mao, es nevienu nedrāžu un līdz pašnāvībai nedavedu. Un visumā esmu diezgan miermīlīga radība.  :angel:   Ja vien ir iespēja, tad labāk izvēlos izvairīties un aiziet prom, nekā lekt uz ecēšām.
 Bet nevajag mani iedzīt kaktā, kad man nav iespējas izvairīties - un mana mitekļa hroniska piesmirdināšana tieši tā klasificējas. Tad neapbižojieties - paši vainīgi.