Autors Tēma: Lasīšanas paradumi  (Lasīts 8620 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Lasīšanas paradumi
« Atbilde #45 : 2017. gada 23. maijs, 11:02:51 »
...izlaboju acīmredzamas gramatiskas kļūdas...

Luīze laikam skolotāja :D vai arī nerealizējusies skolotāja :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #46 : 2017. gada 23. maijs, 11:05:16 »
Nē, nepasvītroju. Pa manam, ne-savas grāmatas jāatdod, kādas paņemtas, neko tajās ķēpāt nedrīkst. Otrkārt, kāda tam jēga, ja grāmata man nepaliek. Ja man akurāt kas vajadzīgs, ielieku tur lapiņu, pēc tam izrakstu vai nokopēju.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #47 : 2017. gada 23. maijs, 11:18:40 »

Luīze laikam skolotāja :D vai arī nerealizējusies skolotāja :D

Neuzminēji. Ne viens, ne otrs. :) Man darbs ar dokumentiem, un nedrīkst pieļaut kļūdas.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #48 : 2017. gada 23. maijs, 13:36:50 »
Bet paņemt dzēšgumiju un izdzēst citu atstàtos pasvītrojumus vai "bravo!" izsaucienus?...tà tomēr publiska gràmata...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #49 : 2017. gada 23. maijs, 14:29:37 »
Bet paņemt dzēšgumiju un izdzēst citu atstàtos pasvītrojumus vai "bravo!" izsaucienus?...tà tomēr publiska gràmata...

Ko tur dzēst... Reizēm tās piezīmes lapu malās ir interesantākas par pašu grāmatu. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #50 : 2017. gada 23. maijs, 20:29:14 »
Es šodien nenoturējos -ar zīmuli ļoti viegli pasvītroju ģeogrāfiskās pērles citādi tiešām jaukā grāmatā, par ko uzrakstīšu pie grāmatām.
"Es domīgi pētīju Baikāla ezeru eļļas gleznā, ko mans tētis bija nopircis no kāda krievu gleznotāja  Ulanbatorā sava ceļojuma laikā ar Transsibīrijas ekspresi. Iedomājies, tas ir dziļākais ezers Eiropā!"

Un vēl - grāmatā pāris vietās bija nolocīti stūri -cik pretīgs paradums

Atslēdzies Minne

« Atbilde #51 : 2017. gada 23. maijs, 20:41:20 »
Ja Tu par Baikālu Eiropas kontekstā, tad principā pareizi būtu arī tad, ja tur stāvētu rakstīts, ka tas ir dziļākais ezers Krievijā  :rofl:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #52 : 2017. gada 23. maijs, 20:51:11 »
Hrrrrrrrr, nepatīk, nu nepatīk grāmatā atrast citu atstātās pēdas, kaut ar zīmuli. :(
Kaut labotas kļūdas, kaut aplamības vai asprātības...
Par nolocītiem stūriem pat nerunājot.

Gribu būt pirmatklājējs lasot. Pat ja tās kļūdas. 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #53 : 2017. gada 23. maijs, 20:53:06 »
Hrrrrrrrr, nepatīk, nu nepatīk grāmatā atrast citu atstātās pēdas, kaut ar zīmuli. :(
Kaut labotas kļūdas, kaut aplamības vai asprātības...
Par nolocītiem stūriem pat nerunājot.

Gribu būt pirmatklājējs lasot. Pat ja tās kļūdas.

Tādēļ es grāmatas diemžēl pērku. Diemžēl, jo dārgi. Bet mana fobija ir lielāka par dārdzību :thinking:

Atslēdzies reno

« Atbilde #54 : 2017. gada 23. maijs, 21:01:12 »
Es pārvaru nepatiku. Ja paskatās, cik es izlasu, tad man visas sienas ar grāmatplauktiem būtu nokrautas. Bet  otrreiz grāmatas lasīju tikai tālajos padomjlaikos, kad vienkārši nebija,ko lasīt. Tad piegāju pie plauktiem un pētīju, ko varētu vēlreiz.Tā kā pirkt, izlasīt un nolikt plauktā uz mūžiem  -tas  man neder

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #55 : 2017. gada 23. maijs, 21:44:32 »
Ja Tu par Baikālu Eiropas kontekstā, tad principā pareizi būtu arī tad, ja tur stāvētu rakstīts, ka tas ir dziļākais ezers Krievijā  :rofl:

Man skolā mācīja, ka Baikāls ir dziļākais ezers pasaulē. Nez vai šajā sakarā kaut kas ir mainījies.

Attiecībā par grāmatām man ir kā reno. Ja pirktu visas, ko gribētu izlasīt, mājās vietas nebūtu. Turklāt lielo vairumu es otrreiz tāpat neplānoju lasīt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #56 : 2017. gada 23. maijs, 21:54:49 »
Man skolā mācīja, ka Baikāls ir dziļākais ezers pasaulē. Nez vai šajā sakarā kaut kas ir mainījies.

Protams, var apstrīdēt rakstnieka inteliģenci, bet loģikas ziņā viss štokos

Atslēdzies Camma

« Atbilde #57 : 2017. gada 23. maijs, 21:58:49 »
Ja kāāāāds zinātu, cik un kādas grāmatas esmu nosvilinājusi pēdējo 3 mēnešu laikā... Lai Dies' nogrābstās...
Ja laba grāmata, tad lasīšanai nekas netraucē. Vot par izrautām lapām gan varētu piemērot sodu - norautas rokas vai ausis.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #58 : 2017. gada 23. maijs, 22:49:15 »
...varēji tak atdot otro roku bodē...
Sārtā mestu vien kādas brežņeva mazās zemes un tamlīdzīgus izstrādājumus, kaut gan kā vēsturisku faktu un laika zīmi arī varētu kur bēniņos paglabāt ;)

Atslēdzies taj

« Atbilde #59 : 2017. gada 24. maijs, 07:05:18 »
Savā ziņā, gājiens uz bibliotēku ir kā gājiens sabiedrībā. Dažu reizi var noklausīt (jo neviens jau īpaši neslēpjas, tieši otrādi) kādu grāmatu recenzijas dzīvajā. Un arī pašas grāmatas tad ir kā sabiedrība, tikpat dzīvas. Jo man būtu skumji noraudzīties uz neaizskartu grāmatplauktu, kur nekas nav cilāts. Tad jau, lai labāk ir kādreiz pa kādam nolocītam stūrim vai zīmuļa švīkai, nekā nelasītas grāmatas. Protams, netīk smakojošas vai ar izrautām lapām, kur nevar vairs lāga saprast sižetu. Bet visādi citādi, mēs neesam pasaulē gluži vieni. Cilvēki jau arī ir ar cits cita atstātajiem nospiedumiem. Tāpat grāmatas. Jo paredzēts, lai kādam uz pasaules būtu interesanti mūsu, un grāmatu, stāsti.

Tās grāmatas, ko pati kādreiz esmu pirkusi un, kas ir inetersantas, bet vairs nepārlasīšu, atdodu citiem lasītājiem un vēl lasītāju draugiem uz neatdošanu, bibliotēkai.

Tagad tieši domāju, ka varētu saņemties vēl kādai atdošanas aktivitātei... (kaut kad, atvaļinājuma laikā), jo laiks ir gājis un gadus desmit neesmu lasījusi, tikai pa laikam kārtojusi plauktu un mīļi nolūkojusies, jo reiz taču ar rūpību gādātas.