Autors Tēma: Lasīšanas paradumi  (Lasīts 8603 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Lasīšanas paradumi
« Atbilde #60 : 2017. gada 24. maijs, 08:15:38 »
Man patīk lasīt viskur, kur un kad ir brīvs brīdis. Līdz ar to, neskumstu par nedaudz apskādētām grāmatām. Ļoti atbalstu mazās, lētās grāmateles, ko var rokassomiņā iestūķēt. Tādas bez cimperlēšanās var lasīt autobusā, mašīnā, gultā, ar vīnu vai kafiju, šokolādainām končām vai roltonzuppīti fonā. Nav žēl, ja kaķis nopēdo.
Dikensa kopotie raksti daiļā iesējumā stāvēja plauktā ilgu laiku. Nelasīti. Neskarti - kā no tipogrāfijas (ja neskaita regulāro atputekļošanu). Nu i aizgāja pa celiņu līdz ugunskuram. Šausmas, burlaki, plebeji.
Ir čupišš grāmatu, kuras lidostās iepirktas. Un stāv plauktā bišku apbružātas, jo noteikti kādreiz vēl pārlasīšu - Ladlemu, Denu Braunu, Munti vai Maklīnu.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #61 : 2017. gada 24. maijs, 08:29:06 »
Diemžēl Dikenss ne otrās, ne trešās rokas pretīm vairs neņem. Tāpat Džeku Londonu un kas vēl tur bija, ar tādām drūmas krāsas muguriņām.

Es pat pamēģināju Dikensu palasīt, kad pa BBC gāja Aukstais nams -nē, tas vairs nav iespējams. Ja nu vienīgi tajā amerikāņiem populārajā saīsinātajā variantā

Māsas lauku bēniņos ir salikti grāmatplaukti, sakārtotas grāmatas, laikam arī Dikenss.Kastēs sabāztas gan nav vērts glabāt

Atslēdzies Camma

« Atbilde #62 : 2017. gada 24. maijs, 09:12:39 »
Man vairs nav vietas - ne uz pagrabaugšas, ne klētsaugšas, ne bēniņos... VAIRS NAV vietas.
Visus sakost!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #63 : 2017. gada 24. maijs, 10:09:58 »
...dedzināt...mēģinu sevi iztēloties pie ugunskura....plēšu pa lapai, jo ja nav īsts jàņugunskurs, tad tas ķieģelis šķiet negrib degt...taisām sārtu?....nu, sakraujam kaut ko līdzīgu kà filmās dedzina Annu un sviežam iekšà pa vienam ķieģelim dikensīša...
Tie nav jàņi, bet vajadzētu kaut kā īpaši uzpucēties?....neliekam ozolalapu vainagu galvā, bet varbūt kā Neronam Romas dedzinàtjam ? ...vainagu no lauru lapàm?....toga no palaga - tas pats par sevi saprotams - tikai no sarkana palaga kà imperatoram pieklājas! ....ko vēl?....pie dikensīša dedzinà§anas vajag viskiju!....Džonijs Daniels te nederēs, jāņem no britu salām....kaut ko karalisku - chivas regal blue versiju! Čārlzam tas patiktu - angļi un tradīcijas !:)
Pirmo grāmatu  noteikti jāņem Olivers Tvists ! Te pat pirms atdošanas sārtam ir jāsaka svinīga runa! ....jāatceras, ka tā ir jàuzraksta iepriekš!
Varbūt uztaisàm šeit konkursu? Kuram sanāks labāka atvadu runa Oliveram?
Varbūt tomēr makulatūrā?...
Varbūt vērts pieteikties vizītē pie psihologa?
Jāmaina konfesija no luterāņu uz katoļu, tur var grēkus izsūdzēt

Atslēdzies Camma

« Atbilde #64 : 2017. gada 24. maijs, 15:01:15 »
Ja visam, kas nosvilināts, piemeklētu atbilstošo alko, vizīte būtu pie narkologa. Un pārsvarā tur lietotos ļergas moļēkula...pēsērēsā Džoniju un Džeku lietoja tikai iebraucēji ar pieeju ''Dzintarā'' vai ''Berjozkā'' un tiem pielīdzinātā nomenklatūra.

Ā, un nesatraucies - Toms Džonss un Dekamerons katrs trīs egzemplāros saglabāts!
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #65 : 2017. gada 24. maijs, 16:16:04 »
Dikensā viskiju nedzēra, šķiet, ka džins piemērotāks
Jāatzīst, ka Oliveru Tvistu nemaz neesmu lasījusi un tā tas laikam arī paliks

Nekāda dižā klasika jau tā nav, kādu sējumu var saglabāt kā dīvainu vēstures liecību -sadzeltējis avīžpapīrs. Tās diemžēl nav grāmatas, kas ar laiku kļūst vērtīgākas

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #66 : 2017. gada 19. jūnijs, 16:07:34 »
Pirmo grāmatu  noteikti jāņem Olivers Tvists ! Te pat pirms atdošanas sārtam ir jāsaka svinīga runa! ....jāatceras, ka tā ir jàuzraksta iepriekš!
Varbūt uztaisàm šeit konkursu? Kuram sanāks labāka atvadu runa Oliveram
neviens nav tik talantīgs, lai teiktu atvadu runu Oliveram?
Es mēģināšu...
"Čārlz, tu esi melis un pasaku teicējs!
Neviens bārenis nekļūst par bagātu, jo šim ir bagāts tēvs. Dēļ Tava romāna, Čārlz Dikenss, bàreņi sapņo, ka ir bagātnieku atvases un viņi atradīs savus īstos veiksmīgos vecākus! Un kļūs veikstmīgi un bagāti!
Čārlz, tie ir meli! Bàreņi kļūs zagļi, un bārenes būs prostitūtas!
Tavs romāns ir meli un tāpēc sadedzināms!"
p.s.
Romans Abramovičs uzauga bàreņu namā..

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #67 : 2017. gada 19. jūnijs, 17:01:22 »
Mmm, es atradu otrā dzīvoklī savas tīņu gadu citātu klades... Varbūt kaut kad iecitēšu vai ieskenēšu. Bet neticami svaiga mana kā lasītāja attieksme pret tekstu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #68 : 2017. gada 19. jūnijs, 19:09:32 »
Es izmetu savas klades aizvakar. Pat nepārlasīju. Brīnums, ka tik ilgi nomarinēju.

Atslēdzies taj

« Atbilde #69 : 2017. gada 19. jūnijs, 19:20:15 »
Man joprojām papildinās citātu klades. Senās skapjaukšā. Vēsture. Jaunās grāmatu skapja plauktā. Nekaunos. Neattaisnojos. Patīk ar roku rakstīšanas process, rakstāmpiederumu izvēle, citāti vienkārši pašu iepriecina, paretm arī kāds ieraksts par dzīvi.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #70 : 2017. gada 19. jūnijs, 22:39:43 »
Re, Camma, - Spārka ir atradusi savas atmiņu klades, laikam jau par Oliveru Tvistu....ir cerības, ka tiksi reabilitēta kā grāmatu bende! :)
Es arī degu nepacietībà uzzinàt, ko varētu šim bendes darbam pirms piecdesmit gadiem sarakstīt tīne! :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #71 : 2017. gada 19. jūnijs, 22:39:56 »
T
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #72 : 2017. gada 19. jūnijs, 22:46:16 »
Zigfrīd, Tu tak esi diagnoze ! :D

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #73 : 2017. gada 29. jūnijs, 23:33:10 »
Lai kā adminiem tas nepatiktu, tad domāju tomēr atvērt vēl vienu tēmu par literatūru, grāmatu lasīšanu...šobrīd te valda sievietes un sieviešu literatūra, kas nav peļami un ir pat lieliski, jo sievietes lasītàjas ir tàs, kuras uztur pie dzīvības literatūras industriju ar savu pirktspēju...večiem ir futbols, dievinu futbolu un fc "Liverpoool"...nu, bet stāsts ir drusk cits...
Runa ir par literatūru, kuras mērķauditorija ir intelektuāls cilvēks....
Es jau sen grāmatas izvēlos pēc principa - kurš atbalsta grāmatas izdošanu....tā varbūt Eiropas komisija vai Islandes vēstniecība, vai Latvijas kultūrkapitāla fonds utt....tas ir zīmols, ka grāmata ir ok....ka bizness pliks te nesanāks, jo intelektuālu lasītàju Latvijā ir maz, tad nu grāmatas izdošanā palīgā nàk mecenāti....arī Ventspils rakstnieku màja tulkotàjiem ir ok, ja tulkotājs grāmatu ir tulkojis , tad var droši ņemt...
Es ne mirkli nenoniecinu tās grāmatas, ko šeit iesaka dàmas...es ar kàdu izlasu(jāzin ko domà dāmas!)....taču es par citu literatūru...
Atzīšos, ka ienàcu šajà forumā viena iemesla dēļ - lai varētu parunāt par man svarīgàm grāmatàm....nu, , jā...šeit rakstošie vīriešu kàrtas personàži tās nelasa....tā ka sarunas jau laikam izpaliks...bet varbūt atnāks jauni? ...nu, tie, kuri neraksta šeit, bet pagaidàm tikai lasa? ....ok, ceru tādus sastapt ! :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #74 : 2017. gada 29. jūnijs, 23:44:01 »
Lieliski. Sāc tēmu par grāmatām intelektuāliem cilvēkiem. Tikai nepārcenties, sevi vienīgo šai kategorijā ieskaitot ;)