Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 88912 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dip

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #570 : 2022. gada 13. augusts, 12:22:22 »
Baudīgi

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #571 : 2022. gada 13. augusts, 12:29:32 »
Vieta kā radīta foruma tusam :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #572 : 2022. gada 13. augusts, 13:29:12 »
Spārkai nu gan būtu grēks nepeldēties katru dienu... Man tā ir Kaltenē. Mājās pusstunda jāsoļo pa garlaicīgu ielu

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #573 : 2022. gada 13. augusts, 13:39:20 »
reno, kad es vasarās dzīvoju Jūrmalā, sākotnēji biju pārsteigta, ka dzimušie jūrmalnieki nemaz tā neteš ik dienas uz jūru kā mēs iebraucēji - atpūtnieki. Un nedoddies' sauļoties.
Man ar upi kaut kas līdzīgs.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #574 : 2022. gada 13. augusts, 15:36:52 »
reno, kad es vasarās dzīvoju Jūrmalā, sākotnēji biju pārsteigta, ka dzimušie jūrmalnieki nemaz tā neteš ik dienas uz jūru kā mēs iebraucēji - atpūtnieki. Un nedoddies' sauļoties.
Man ar upi kaut kas līdzīgs.
Pilnīgi ticu. Kad es strādāju Jūrmalā, gadiem līdz jūrai netiku aizgājjusi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #575 : 2022. gada 13. augusts, 20:29:25 »
Es kādreiz dzīvoju 2 min. gājienā lidz jūrai. Reizi gadā piespiedu sevi aiziet gar jūru pastaigāties....
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #576 : 2022. gada 24. augusts, 12:19:32 »
Tieši 7.00 vāvernājs nāk purināt lazdas. Sēžot un malkojot rīta kafiju var redzēt lielu daļu no lazdu krūmiem, kuri sastādīti kā dzīvžogs kādus 30m no mājas. Vispirms ievēro līgojošus lazdu zarus, tad var ieraudzīt arī tuklo vāvernāju.
Vakar no rīta vāvernājs izpildījās pa pilnu programmu.
Vispirms ieraudzīju lazdas purināšanos, tad arī pašu vāveri. Vienā brīdī vāvernājs noskrēja zemē un lēni (!) aulekšoja uz mājas pusi. Pusceļā gadījās veca ābele un bariņš strazdu, kuri kašājās turpat zem ābeles. Zvērēns -tinka, tinka, tinka - atlēkšoja līdz ābelei, nogrāba vienu strazdu aiz astes, sapurināja, viss strazdu bars pajuka uz visām pusēm, tajā skaitā arī sapurinātais. Tikām vāvernājs saimnieciski kašājās zālē, kaut ko čubināja, ošņāja. Mellā kuplā aste diži izslieta gaisā.
Tad tikpat veikli -tinka,tinka,tinka - vāvare aizlēkšoja atpakaļ lazdās. Pēc minūtes lēkšojiens uz ābeles pusi atkārtojās. Strazdi jau laikus pašķīda kur kurais. Atkal kuplā aste paslējās, bet pati tumši rudā vāvere rušinājās pa savītušās zāles kumšķiem.
Kad vāvere atkal lekšoja uz lazdām, ievēroju kaut ko dīvainu. Esam pieraduši, ka kājas zvērēniem ir zem ķermeņa. Šitai vāverei puncis bija pa vidu un kājas ķermeņa sānos - kā ķisena stūri. Laikam tāpēc lēkšošana izskatījās samērā komiska.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #577 : 2022. gada 24. augusts, 12:43:26 »
Nu tev zem ābeles būs sastādītas lazdas, ja ziemā noglabātos riekstus aizmirsīs un savus krājumus neapēdīs.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #578 : 2022. gada 25. augusts, 10:30:03 »
Šorīt vāvernāja rituāls atkārtojās, tikai ar to starpību, ka strazdi (nezinu, kas īsti tie ir, bet līdzīgi strazdiem) jau laikus padeva ceļu nekauņam.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #579 : 2022. gada 25. augusts, 10:45:43 »
Kad vāvere atkal lekšoja uz lazdām, ievēroju kaut ko dīvainu. Esam pieraduši, ka kājas zvērēniem ir zem ķermeņa. Šitai vāverei puncis bija pa vidu un kājas ķermeņa sānos - kā ķisena stūri. Laikam tāpēc lēkšošana izskatījās samērā komiska.

varbūt viņa bija mātes cerībās, a Tu viņu apsmej - kā ķisena stūri :( 
nevar būt, ka dzīvnieks TĀ BŪTU UZĒDIES...

no vikipēdijas - Pārošanās sezona ilgst no februāra līdz martam un no jūnija līdz jūlijam. Gadā mātītei var būt divi metieni. Ja trūkst barības, pārošanās var nenotikt vispār. Grūsnības periods ilgst 38—39 dienas. Īpaši pielāgotā migā piedzimst 3—7 nevarīgi, akli un kurli mazuļi bez apmatojuma.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #580 : 2022. gada 25. augusts, 10:54:29 »
Var būt, ka tā ir, kā Tu saki. Un nebūt neapsmeju zvērēnu. Izbaudu rīta kafiju un īsos mirkļus, kad daba ļauj ieskatīties viņas noslēpumos.
Visus sakost!

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #581 : 2022. gada 25. augusts, 11:08:02 »
Strazdovskij korabļj, pošol na..! :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #582 : 2022. gada 25. augusts, 11:52:35 »
mums arī vāvernājs parādījies, baigi trekns esot izskatījies un lūrējis uz manu lazdu. It kā pie viņa mājas lielajā eglē otrpus ielai vesela lazdu rinda neaugtu

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #583 : 2022. gada 25. augusts, 11:55:25 »
...ja tajā gadā maz sēņu, bet lazdās daudz riekstu, tad būšot auksta, sniegiem bagāta ziema

Atslēdzies daddy

« Atbilde #584 : 2022. gada 25. augusts, 12:00:13 »
Siguldas novadā parasti sniegs ir pāri celim...