Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 89136 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #585 : 2022. gada 05. septembris, 11:59:39 »
Gaiši zaļā, rasainā zālē paliek tumšāk zaļas svītras, kur koši brūni buki ar apaļi noēstiem sāniem lēni brien meža virzienā. Nē, nekur nevajag steigties, pa pļavu ejot tie trakie mašīnās aurotāji virsū neskries. Rīta slīpajā saulē buku brūnums ir īpaši skaists, ar bišku tā kā rudu piedevu. Gabaliņu tālāk uz krūmu fona knapi saskatāmi pelēki kukuržņi - nu galīgi neizteiksmīgas dzērves. Šogad tādas pieklusušas, citus gadus bļaustījās kā trakas. Vēl jau varbūt bļaustīšanās tikai būs, pagaidām prom netaisās un aktīva sasaukšanās vēl nav sākta.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #586 : 2022. gada 05. septembris, 12:13:00 »
a es, a man!! :) vakar bija atlidojis NAKTSTAURIŅŠ nu tāds - balts ar melnām svītrām, spārnu platums ~10cm...milzenis

lauzās iekšā pie manis, fotografēšanai nepadevās... iekšā bija bail laist, kā pēc tam ārā dabūt?? a ja nu rets un aizsargājams, GNP tomēr...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #587 : 2022. gada 05. septembris, 16:08:05 »
Dilles blāvi pelēcīgas,
Sienāzis bez balss,
Cūkupupas noļukušas.
Septembris. Jau salst.

Ķirbjiem mēmi lapu kāti
Sausas čabas šūpo,
Gurķu lapas akurāti
Bērnus piesegt lūko.

Pupu pākstis caurspīdīgas
Zemei glaužas smagas,
Padodamās nežēlībai,
Plūmes krīt uz vagas.

Nenoraktie kartupeļi
Ūdensžurkām tiks.
Sēri šūpo miķelīši.
Septembris. Drīz snigs.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #588 : 2022. gada 05. septembris, 16:14:54 »

Septembris. Drīz snigs.

Jā, un atkal tā nolādētā, nolādētā, nolādētā ziema ar saviem baltajiem mēsliem pusgada garumā!
 :bricks: :angry: :angry: :angry:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #589 : 2022. gada 05. septembris, 16:18:36 »
ziemu ņitroš!! :) zin cik es ziemas makšķerēšanas inventārā esmu ieguldījis??! un PATĪK man tā štelle...
ieguldies Tu tikpat, paņem dzīvoklīti Kanārijās un pārlaid "riebīgo" ziemu tur, (tāpat attālinātais darbs) pie dzelteniem putniņiem :) un nemaitā mums ziemas priekus... pirmais sniedziņš, pirmais ledus... mmm  :taunt:

balts sniedziņš snieg uz skujiņām... ja novembra dubļiem varētu pa fikso izšmaukt cauri, tā gan būtu lieta. 1 novembrī -10, un 7 novembrī sniegs 30 cm... eh sapņi...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #590 : 2022. gada 05. septembris, 16:39:20 »
Diemžēl mana dzīve ir šeit, un cerēt varu vien uz "globālo sasilšanu", kas noreducētu to riebīgo gadalaiku līdz 1 mēnesim gadā  - nu tur +/- ap ZS un Jaunogadu. Drusku jau vajag, lai visādi krokodīļi, kobras, skorpioni un tamlīdzīgi mošķi pie mums neieviestos. Un tad te būtu brīnišķīga vieta, kur dzīvot.  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #591 : 2022. gada 05. septembris, 16:49:05 »
parasti aukstākais ir februāris

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #592 : 2022. gada 19. septembris, 18:46:31 »
...mums te ozolā sēž sīlis, fenderē zīles un piedevām ņaud! :D

Atslēdzies migis

« Atbilde #593 : 2022. gada 14. oktobris, 13:08:00 »
Lai gan es saprotu, kāpēc ir aizliegts dedzināt, bet es mīlu degošu lapu smaržu rudenī.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #594 : 2022. gada 14. oktobris, 13:10:19 »
Lai gan es saprotu, kāpēc ir aizliegts dedzināt, bet es mīlu degošu lapu smaržu rudenī.
You can do it in your kitchen under coocker hood, no probs  :rofl:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #595 : 2022. gada 26. oktobris, 11:23:46 »
Šogad izcili skaists rudens. Katru dienu uz/no darba braucot jūsmoju par bērzu dzelteno krāsu uz priežu un egļu tumši zaļā fona. Un kur tad vēl mežvīnu sakanais vai pīlādžu un irbenāju rubīns! Jaunaudzēs bērziņi ar smuki gaiši zaļām micītēm uz viegli dzeltena tīmekļa.
Pagalma vidū izplājušās mušmires. Sīkums maza bērna pārliecinātajā balsī stāsta, ka ''šitās nevar ēst! stipri sāpēs vēders! bet opim šitās garšo.'' Nu ko tu tādam padarīsi!? Lieku reizi parliecināmies, ka arī dusmoties un draudus izteikt bērna klātbūnē vajag ar lieeeelu apdomu. Citādi slepenākie plāni top zināmi visiem :) .
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #596 : 2022. gada 26. oktobris, 11:29:43 »
Mūsu lauku māja ļoti ilgu laiku iztikusi bez suņa, pilnīgi pieticis ar kaimiņsuņa Roksijas regulārajiem apciemojumiem. Taču šoruden kurmji tā satrakojušies, ka ģimene nopietni sāk apsvērt rokļa iegādi.
Tagad prātā nāk visādi apsvērumi - gribu velšterjeru, taču LV pašlaik piedāvājumā nav. Ņemt no ārzemēm kaut kā šaubīgi. Vēl štukoju, ka ir patversmes. Bet kurš gan garantēs roklību mīļam krancim?
Nu vooot...
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #597 : 2022. gada 26. oktobris, 11:33:07 »
Man jau liekas, ka grūtāk būtu atrast kranci, kurš NEraktos  :mrgr: 

Atslēdzies Camma

« Atbilde #598 : 2022. gada 26. oktobris, 12:07:32 »
Cik es te esmu redzējusi visi cēli staigā pāri kurmju rakumiem un tikai nešķīsti rejās uz kaķiem un bukiem. Jā, karstā laikā izkašā milzu bedres puķudobēs vai knapi sadīgušās dillēs, lai būtu kur vēderu padzesēt. Taču tāda interese par kurmju ''čupām'', kāda bija mūsu foksim, nav vairs redzēta.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #599 : 2022. gada 26. oktobris, 12:29:27 »
Ja nu vienīgi kāds takša fokša jauktenis patversmē