Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 89147 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #660 : 2023. gada 01. februāris, 15:58:41 »
Šon sabijos - iegāju ķēķī un strauji pagriezos pret otru logu, a tur viens lūr! Baiss lops ar pūkainiem raģeļiem pielīdis metru no loga, šķin kritušos ābolus un spiego mājas iemītniekus.
Izskatās, ka Cammai ir nebeidzami kritušo ābolu krājumi un nav žoga ap īpašumu :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #661 : 2023. gada 01. februāris, 16:06:19 »
Man ir 3 pirmo ulmaņlaiku ābeles - milzīgi koki un 2 padomlaiku milzenes (''sīpoliņi'', ka tevi nelabais!''). Piebiris viss, pavasarī būs kādas pāris nedēļas pļekains dārzs.
Jā. žodziņa nafff. Šur tur kāds krūms vai koks iestādās, ja vajag ceļa putekļus aizturēt.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #662 : 2023. gada 01. februāris, 16:52:34 »
Kamēr šie lasa tikai kritušos ābolus, nekāda vaina, mazāk šmuces būs pa zemi. Sliktāk, ja sāk mizu apgrauzt. Un rudens pusē ragus trīt. Manai druškai tūju dzīvžogs sapostīts.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #663 : 2023. gada 01. februāris, 17:27:58 »
Man ir 3 pirmo ulmaņlaiku ābeles - milzīgi koki un 2 padomlaiku milzenes (''sīpoliņi'', ka tevi nelabais!''). Piebiris viss, pavasarī būs kādas pāris nedēļas pļekains dārzs.
Jā. žodziņa nafff. Šur tur kāds krūms vai koks iestādās, ja vajag ceļa putekļus aizturēt.

Kāpēc nespied ābolu sulu??
Ja pašai netīk uzaicini talciniekus, kaut mani... samainīšu mazu burciņu medus pret lielu maisu ābolu :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #664 : 2023. gada 01. februāris, 22:33:50 »
Ābolus nevajag atstāt pūt zem ābelēm, tad nākamajā gadā vairojas gan kaitēkļi gan slimības. Man pērn laimējās, nebija ābolu gads, šo sezonu jau gaidu ar bailēm no ābolu buma.  :mrgr:

Atslēdzies Raimonds1

Atslēdzies daddy

« Atbilde #666 : 2023. gada 02. februāris, 09:57:20 »

ražas normēšana
http://www.laukutikls.lv/nozares/lauksaimnieciba/raksti/auglaizmetnu-retinasanai-ir-nozime

...citāts no raksta "Retināšanu ir jēga uzsākt tikai pēc jūnijā notikušās dabiskās nobires, dažkārt tā rodas arī kaitēkļu bojājumu rezultātā, taču ilgāk kavēties gan vairs nedrīkst. Šim pasākumam jāatvēl praktiski mēnesis."  :laugh: :laugh: :laugh:

Pats esi mēģinājis?? domā laukos citu darbu nav, kā ābolus retināt... bļin, nu kur šitādi "mazdārziņnieku" padomi rodas - 1-2 ābelēm varētu izretināt... bet ne jau 5+, jūnijā, kad līņu/brekšu laiks sākās!!?? vai mauriņš jāpļauj ik pa 2 nedēļām! :f-palm:

Pati ražas normēšanas ideja nav slikta, bet tas jādara PAVISAM savādāk! Piemēram miglošana kautkādā tur dienā pēc ziedēšanas sākuma, u.c.

Atslēdzies reno

« Atbilde #667 : 2023. gada 02. februāris, 10:07:42 »
Kārtīgi sapurini un pati normēsies

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #668 : 2023. gada 02. februāris, 10:48:41 »
Man vienu gadu dārzā bija ļooooti dāsna bumbieru raža - bira klājiens un puva zem koka. Pūstošais smacenieks pievilināja taureņu un lapseņu ordas. Nācās ņemt lāpstu un aizšķūrēt tā patālāk vairākus spaiņus ar bumbieru masu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #669 : 2023. gada 02. februāris, 11:11:00 »
Mums no milzu bumbieres bija 2 skaistumi ziedēšana pavasarī un brūnie taureņi augustā...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #670 : 2023. gada 02. februāris, 11:13:17 »
Jēdzīgi un pareizi apgriezt ābeles, arī trīsdesmitgadīgām dažos gados var izveidot formu, diezgan brutāli un nežēlīgi, bet zinoši izgriežot zarus, lai saules gaisma tiek klāt pēc iespējas vairāk, atstājot pareizos zarus utt. Noteikti vērts samaksāt arī profesionāļiem. Ābolu ražas skats nomainījās jūtami - mazāk skaitā, bet lielāki un foršāki :)

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #671 : 2023. gada 02. februāris, 12:37:58 »
Esmu izmēģinājis, darbojas.
Raža ir arī nākamajā gadā.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 02. februāris, 12:45:10 no Raimonds1 »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #672 : 2023. gada 02. februāris, 12:43:46 »
Esmu izmēģinājis, darbojas.Raža ir arī nākamajā gadā.

:yes: :yes:
cik Tev ābeļu? :)
man, īpaši neiespringstot, daļai āboli ir vienā gadā, citām otrā gadā... pa šķirnēm protams atšķiras, bet sulā jau atšķirības nav

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #673 : 2023. gada 02. februāris, 12:46:11 »
7 ābeles, 4 esmu mēģinājis

Atslēdzies daddy

« Atbilde #674 : 2023. gada 02. februāris, 12:55:41 »
7 ābeles, 4 esmu mēģinājis

man 20+, vēl bumbieres, ķirši, plūmes... ar bumbierēm negals - ŠAUSMĪGI daudz augļu, bet tāpēc sīki, nekādi... :( 
bumbieres gan tikai 4