Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 88887 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #735 : 2023. gada 31. augusts, 16:33:34 »
Nekam energoefektīvam vairs nav jēgas, ko taupa taupītājs, to laupa laupītājs elektrum. Jo mazāks elektrības patēriņš, jo lielāks gala rēķins...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #736 : 2023. gada 31. augusts, 16:35:03 »
Nekam energoefektīvam vairs nav jēgas, ko taupa taupītājs, to laupa laupītājs elektrum. Jo mazāks elektrības patēriņš, jo lielāks gala rēķins...
tad vajag patērēt vairāk. Pēc Tava teiktā - tad rēķins būs mazāks

Atslēdzies tuk

« Atbilde #737 : 2023. gada 31. augusts, 17:27:00 »
Tāda doma ir. Elektroiekārtas ar daudzajiem + jau nemainīs, bet spuldzes var un saslēgt kur vajag un kur nevajag. Mums uz māju 100 tik bija patēriņš, tagad vajag izspiest vismaz 150.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #738 : 2023. gada 31. augusts, 17:30:48 »
Tā jau nebūs, ka lielāks patēriņš - mazāks rēķins. Mazāka sanāks 1 kWh cena, bet vai tāpēc dedzināt no lieka, jo kopumā jau rēķins pieaugs.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #739 : 2023. gada 31. augusts, 17:36:14 »
Pirms šī padārdzinājuma bija pilns ar tām elektrum tabulām, cik un kā maksās. Mums vajag vismaz 150kw, tad ir izdevīgi. Enerģija jau maksā cik maksā, bet sadales tīkla maksa tad mazāka un tā jau pieaudzē to kopējo summu.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #740 : 2023. gada 01. septembris, 16:47:34 »
Mums vajag vismaz 150kw, tad ir izdevīgi.
no kurienes to ņēmi, ja nav noslēpums ?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #741 : 2023. gada 01. septembris, 17:12:04 »
No tām elektro tabulām, cik pie kāda pieslēguma kas maksās. Šķiet, viņu portālā bija arī kalkulators, tur precīzi varēja aprēķināt, bet es neizmantoju, pietika ar tabulu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #742 : 2023. gada 01. septembris, 19:55:42 »
Ko jūs te par tik piezemētām lietām? Te par dabu un zverjugām jālielās!

Man šobrīd pa logu uz vīnadārziem jāskatās, kā atdari acītes, tā paradīze acu priekšā!
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #743 : 2023. gada 01. septembris, 20:21:57 »
kā man vajadzētu spečuku, kas parāda kā kopt vīnogulāju. Man ir viena, ogas fantastiskas, bet izdomas, ka lapu daudz par daudz. Jau novācu, jo ja ogas sāk iesprāgt, lapsenes ir klāt

Atslēdzies tuk

« Atbilde #744 : 2023. gada 01. septembris, 20:46:01 »
Kad ķekari ar ogām parādījušies, nogriež jaunos dzinumus un pret ķekariem arī lapas pagriež nost lai saule tiek klāt un tas arī viss, gaida kad gatavas. Sprāgt man nekas nesprāgst, pirms salnām novāc.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #745 : 2023. gada 01. septembris, 21:35:53 »
Tuk pareizi saka, vīnogām patīk, ka nogriež visu lieko. Man aizlaistas savā vaļā, aug jau gadus 15 kā dekorācija mājai. Vasarā ir ēna un mājā nav karsts. Diemžēl vairs netieku klāt apšņikāt - ta trepju nebija, ta laika nav, īsi sakot, viss kā tam zināmajam balerunam.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #746 : 2023. gada 01. septembris, 21:54:46 »
Labi Cammai. Paver lodziņu, paņem odzinu. Pat ārā nav jāiet :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #747 : 2023. gada 02. septembris, 21:17:58 »
Mhmn.. a mums te vilki pa pagalmu valkājas... labi, taksiene-kucīte... būs baltie ilkņi, ja kas  :blushing: ... a ja mazdēls (3)?? pasācis viens pats no vienas mājas uz otru staigāt... 200m, bet vilks pa vidu izgāja...pasēdēja, paskatījās uz 1 māju, otru...

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #748 : 2023. gada 03. septembris, 19:24:03 »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #749 : 2023. gada 03. septembris, 20:31:04 »
Ar jebkuru plēsoņu jāprot sadzīvot. Cilvēki savā visvarenībā iedomājas turēt mājlopus milzu kūtīs, milzu baros, atvazā visādas slimības, izkauj mājlopus un saslimušos meža dzīvniekus. Dabiskā regulēšana pilnīgā ausgusā.

Normālos apstākļos neviens cilvēkbērns nav cietis, kolhozu laikos bērni tāpat drasēja pa lauku, gāja un nāca agros rītos un vēlos vakaros.
Visus sakost!