Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 89088 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #840 : 2023. gada 02. oktobris, 23:53:27 »
Pateicoties neparasti jaukajam siltajam laikam, savās sajūtās dzīvoju vēl vasarā. Līdz šodien tas milzīgais zāģzobainais dzērvju kāsis... Grūūū, grūūū...  Kā ar āmuru pa pieri - rudens, RUDENS...

Katra ziema nāk kā tāda periodiska miršana. Un līdz pavasarim un atdzimšanai  tīīik tālu...Kā sagaidīt? :((((

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #841 : 2023. gada 03. oktobris, 06:46:40 »
Kā sagaidīt? Pirmkārt, priecāties, ka 1 mēnesis ir jau uzdāvināts. Otrkārt man nav. Ir varianti: max 5 mēneši. Visdrīzāk, ka 4. Iegruzīt sevi vaļasprieka darbos. Atpūtināt sevi, ja iespējams. Aizmukt uz siltām zemēm uz laiku nevar?
Man arī drausmi riebās rudens un ziema. Drausmi. Bet tad kaut kā atradu pieeju, atradu, ko foršu darīt arī ziemā. Un tagad pofigā. Varbūt gadi, kad savādāk sāc skatīties uz dzīves nogriezni?

Atslēdzies MMuca

« Atbilde #842 : 2023. gada 03. oktobris, 08:01:01 »
Vakar gulbji lidoja. Agrāk nebiju redzējusi. Tik lieli, tik zemu, precīzā kāsī, un tik skaļi švīkstēja spārni. Nevaru atcerēties, šķiet, ka nesasaucās.
"Kad gulbji aizlaižas, tad trešā dienā snigs."
Ceru, ka Ziedonis bija tikai dzejnieks, bet ne dabas pētnieks.

Gadalaiki un to nepatīkamība rezonē ar pašu. Daļēji fizioloģiski. Esmu ļoti salīga, tāpēc nepanesu vēlo rudeni un ziemu. Daļēji psiholoģiski. Ja dzīvē esi depresīvs un nekas labs nav gaidāms, tad rudens tumsa to pastiprina. Ziemā vairāk uztraukumu par apkuri un lai kaut kas neaizsalst. Taču ja tā padomā, tad sanāk, ka rudens un ziema nepatīk tikai fizioloģiski, nekā psiholoģiska tur nav. Gaismas trūkums izraisa atbilstošu ķermeņa reakciju, aukstums rada atbilstošas problēmas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #843 : 2023. gada 03. oktobris, 08:29:06 »
Par personiski mani - nav tur nekā psiholoģiska, viss klaji materiāls. Aukstums, sniegs, sals fizioloģiski nomoka un rada lērumu praktisku apgrūtinājumu pie mana dzīvesveida. Neesmu mazohiste un priecāties par to nevaru. Dzīvesveidu mainīt nevaru, nesanāk. Uz šo brīdi max, ko cenšos, ir kkā praktiski pielāgoties un stoiskāk paciest. Perspektīvā ceru nodarbošanos pakoriģēt par labu lielākai "ziemas guļai". Tas gan nenozīmē, ka sākšu ziemu iemīlēt, tikai vieglāk pārlaidīšu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #844 : 2023. gada 03. oktobris, 08:32:05 »
Mani nomāc gaismas trūkums,  tā pulksteņu grozīšana, kad 4 pēcpusdienā jau dziļa krēsla. Tādēļ vienmēr pērku kalendāru, kur atzīmēts dienas garums
Bet viens vasaras mēnesis mums uzdāvināts, un par to prieks

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #845 : 2023. gada 03. oktobris, 09:21:41 »
Uzdāvināja vasaras mēnesi? Nē, parādu atdeva par atņemto maija mēnesi!  :mrgr:  Bet, vienalga, prieks par to, bija tik burvīgs septembris!  :)   

Atslēdzies daddy

« Atbilde #846 : 2023. gada 03. oktobris, 09:25:27 »
Par personiski mani - nav tur nekā psiholoģiska, viss klaji materiāls. Aukstums, sniegs, sals fizioloģiski nomoka un rada lērumu praktisku apgrūtinājumu pie mana dzīvesveida. Neesmu mazohiste un priecāties par to nevaru. Dzīvesveidu mainīt nevaru, nesanāk. Uz šo brīdi max, ko cenšos, ir kkā praktiski pielāgoties un stoiskāk paciest. Perspektīvā ceru nodarbošanos pakoriģēt par labu lielākai "ziemas guļai". Tas gan nenozīmē, ka sākšu ziemu iemīlēt, tikai vieglāk pārlaidīšu.

Sametamies un aizsūtam Kvadru uz kaukādu... nezinu, Lampedūzu, tuvāk ekvatoram...
būs uzreiz 2 zaķi - cilvēks pārstās ciest un citiem ziemas priekus nemaitās...  :evil: :taunt:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #847 : 2023. gada 03. oktobris, 09:30:03 »
Dzērves vēl šepat pa purvu sasaucas. Tās vienmēr agri atlido, tad tādas saskumušas stāv lauka vidū sniegainā slapjdraņķī. Rudenī arī vēlu taisās prom.

Ar gulbjiem nekad neko nevar zināt. Mums ir bariņš, kurš vispār nelido prom. Šodien noskatījos, ka jaunie vēl pasīki un krāsu arī nav no pelēkās uz balto nomainījuši.

Rudens un ziemas garastāvokļa uzlabošanai labi līdz krāsainas gaismiņas logā (vismaz mājās atbraucot).
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #848 : 2023. gada 04. oktobris, 12:20:38 »
Pagalma vidū saaugušas mušmires. Pavēroju izkārtojumu - nu rittīgs raganu aplis! Gatavība stipri atšķiras, tādēļ apli uzreiz grūti pamanīt, ir pavisam daiļi plāceņi, ir pavisam sīki balti ''pūpēži". Nezinu, vai laikapstākļu ietekme, vai kas cits, bet daži ''pūpēži'' maina krāsu nevis uz sarkanu, bet tumši ķiršbrūnu, lakotu. Ja vēl pieskaita baltos krikumus, izskatās izcili skaisti!
Visus sakost!

« Atbilde #849 : 2023. gada 04. oktobris, 12:32:27 »
Camm, tev ar steigu kaut kādi ezotēriķu/apziņas paplašinātāju kursiki jārīko pagalmā   :mrgr:  mušmiru aplis - tā ir zīme  :sarcasm:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #850 : 2023. gada 04. oktobris, 13:05:01 »
Te gan nav aplis, bet daži apļa fragmenti.... 
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #851 : 2023. gada 04. oktobris, 13:14:07 »
Rudens ir skaists un sūkstīties par sliktu laiku ir... nu tas ir neforši! Kā teica viens gudrinieks, nav slikta laika, ir nepiemērots apģērbs.

Izlīdu nobildēt mušmires, bet skatienam ir kur pieķerties arī citās vietās. Hortenzijas mainījušas krāsu no baltzaļās uz biešsarkano, turpat tālak miķelīši ar maigi violeto un vēl tālāk - ''ulmanroze'' ar dzeltenu puduri. Un kur nu vēl visādu flokšu, rudbekiju, gladiolu un sarežģītvārdu rastēniju gūzma.

Tomēr jāsecina, ka vecās, ierastās omīšpuķes - kreses, kliņģeriītes- zied visilgāk, kā no jūnija, tā līdz oktobrim un varbūt arī vēl novembrim. Vismaz ar kliņģeritēm tāda pieredze ir.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #852 : 2023. gada 04. oktobris, 14:08:27 »
Mani rozā flokši zied otro reizi un baltās dālijas 2 lieli puduri
Par rudeni vēl īsti nevar saukt, atvasara arī tā nav. Vasaras nobeigums -kā  mūzikā kōda

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #853 : 2023. gada 04. oktobris, 16:23:08 »
Izlīdu nobildēt mušmires
Tev vēl ir mušmires?
Nepaspēju savākt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #854 : 2023. gada 04. oktobris, 18:49:02 »
Audzēju TIKAI estētiskiem nolūkiem!
Visus sakost!