Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 89866 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #1050 : 2026. gada 29. janvāris, 14:10:52 »
Kādreiz šis zvēriņš Latvijā bija sastopams. Diemžēl pašlaik nav. Zviedrijā vismaz pēdas dabā redzēju. Nezinu, vai priecātos satikt :sarcasm:

Nē nu, šitais tikai mums vēl dabā trūka...  :n-:   Tas nav nekāds mīlīgais zvēriņš  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #1051 : 2026. gada 04. marts, 07:45:16 »
Pirmais rīts,kad  troksnis aiz loga - putneļi jau rosās un čivina. Aukstajā laikā atlidoja barotavas krūmā tikai ap 12, uzknābāja un atkal prom.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1052 : 2026. gada 15. maijs, 23:02:36 »
Sēdēju mašīnā pie mājām, vēl nepaguvusi izkāpt, kad redzu - pār pagalmu kaut kāds liels pterodaktīlis lido  :thinking:
 Tuvāk ieskatoties - sīkraibi pelēks, laikam vanags. Ar nagos sagrābtu medījumu, putnu baloža lielumā.  :(   Ieminējos kaimiņienei, šī teica, ka arī esot citureiz manījusi. Sakreņķējos. Tātad tas draņķis kaut kur tuvumā ieligzdojies, ja reiz mūsu mājas apsēdis par medījumu teritoriju.  Aplasīs tagad visus sīkos dziedātājputniņus.   :( :angry:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #1053 : 2026. gada 15. maijs, 23:16:17 »
Es žagatu vienmēr dzenu prom no strazdu dobuma. Bet tā pa īstam jau dabas notikumos nevar iejaukties.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1054 : 2026. gada 15. maijs, 23:30:04 »
Nu es jau gribēdama nevarētu klāt izstāvēt un nosargāt. Otrkārt, tīri fiziski ir grūti pasargāt no uzbrukumiem no gaisa. Atceros, kā kādreiz pirms gadiem vanags bija apsēdis saimniecību ar mājputniem, traki gāja toreiz, kamēr vaļā tikām...

Atslēdzies reno

« Atbilde #1055 : 2026. gada 29. maijs, 12:31:25 »
  Drīz pabeigšu siltumnīcas augu sakārtošanu pa vietām. Paprika un baklažāni baigie sīkaļas, salīdzinot ar tiem, ko tirgū var nopirkt, bet gan jau.  Tomāti normāli. Sāk ziedēt, šur tur jau aizmetušies. Čili akcija beigusies, viens Jalapenjo uz palodzes nevar rimties
  Nākošgad zināšu, kā sēt -ar mēru, pa vienai sēkliņai podiņā, kaut ar pinceti. Citādi tos sadīgušos grūti izretināt, kā tāda slepkava jūtos. Izdīdzis, priecājas pa sauli, un te -šņakt, izrauj un aizmet...
  Augstajā dobē dīgst burkāni un čabarpupiņas. Zirņi jau ķeras pie maikstēm
  Komiskākais ir manu kartupeļu lauks. Violetie jau sen lieliem lakstiem, "iestādīju" plastmasas kastē -salmi, mazliet zeme, kartupeļi, atkal zemes kārta. Kad sāk augt, turpina apbērt ar zemi.
   Un te kaimiņiene -brīnišķīgi agrie kartupeļi, paņemiet. Atnes pus kasti. Jaunu vagu es neroku, tas ir stingri nolemts, pie tā turos. Beigās saliku  lielajos celtniecības spaiņos, 2 katrā. Spainī izurbti caurumi, lai ir kā puķpods. Apakšā sapļautā zāle, tad zeme, kartupeļi, zeme. Nomulčēta ar zāli. Tā 8 gab. Pārējos apēdām. Tiešām labi.
   Vispār dārzā pēc tās lietainās vasaras, liekas, ka viss aug tā kā leknāk. Diemžēl arī zāle un stulbās mārpuķes, vietām kā bruģis, veseliem laukumiem. Interesanti, ka pie viena kaimiņa, kas regulāri pļauj, jau ir ieviesušās. Pie otriem, kas parādās un nopļauj pāris reizes sezonā, nemana.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #1056 : 2026. gada 29. maijs, 12:36:46 »
Man beidzot eksperiments: uz lodžijas divi podi. Viens ar ķiršu tomātiem, otrs ar gurķiem. Redzēs vai kas izaugs.

Atslēdzies reno

« Atbilde #1057 : 2026. gada 29. maijs, 13:01:07 »
Ar lauka podiem nemitīgi jāuzmana, lai neizkalst. Un jāmēslo visu laiku. Šīs dienas ar trako vēju un sauli tīrais posts

Atslēdzies reno

« Atbilde #1058 : 2026. gada 01. jūnijs, 11:50:09 »
Pavisam tuvu. Nomiedzu 4 zemesvēžus, izlīda pie rakšanas. Briesmoņi

Atslēdzies reno

« Atbilde #1059 : 2026. gada 01. jūnijs, 19:34:21 »
Vēl +3. Labi, ka rokā kārtīgs cimds

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1060 : 2026. gada 01. jūnijs, 23:39:47 »
Oi, viņi tādi smukulīši... 😆
(Draņķi jau nu gan baigie.)
Ja paņem aiz muguras, viņi var tikai tirināties, pat cimdus nevajag.
Sajūta gan šizaina, ka kukainis var būt tik stiprs.

Man šodien kaut kāds putnelis dziedāja: "Pica, pica, pica... pice, pica, pica, pica... picá, picá, picá". Bet tā "pica" bija tik skaidri izteikta. 😆
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #1061 : 2026. gada 10. jūlijs, 08:52:07 »
    Tagad ar tām dabiskajām pļavām satrakojušies, jau piemājas mauriņiem uzklūp. Kā sirdsklauves un riebums uz to gludo zaļumu skatoties. Man otrādi -sāku nervozēt, ja pārāk gara izaug, visādas mārpuķes skābenes un smilgas. Ir man laukums ar margrietiņām, nu noziedējušas, izbirst sēklas, tūlīt jānopļauj. Kaut kur tālumā, pie malas  var atstāt, bet pagājušogad tas beidzās ar baigo kūlu. Pašlaik pļaujam, neko nesavācot, lai gan tāpat dažreiz jāņem grābeklis.     
     Parkos man patīk, ka pašlaik pļauj tikai gar malu. Pie mums ceļmalas tāpat. Un gundegu pļavu atstāja mierā. Bet tās "dabiskās "pļavas  nopļauj pēc Jāņiem un sienu aizved. Vai dabas draugi stāsta, ka vajadzēs kārtīgu trimmeri, lai to dabiskumu nokoptu?
      Mana dārzeņkopība sāk dot ražu. Pirmie lauka gurķi jau apēsti, ķirštomāti un daži normālie tāpat.Pat laukā sāk sārtoties.  Kartupeļi podos -laksti milzīgi. Zirņi tūlīt būs apēsti (mazbērns pie mums). Cukini/kabacīši jānogriež, kamēr mazi un smuki.
       Ir jau patīkami tagad. Tiešām. Bet vienu brīdi ar tiem mazajiem podiņiem skraidot, gan jautājau -nu kāpēc?!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1062 : 2026. gada 10. jūlijs, 10:34:41 »
Āāāāāāā zirņi!!!!!!
Tā ir, ka jāstrādā... Pat par zirņiem nav prātā.
Jāiet lasīt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1063 : 2026. gada 11. jūlijs, 15:38:39 »
Cukurzirņi, tas skaidrs, bet kādēļ cūku??? pupas?
Vairs nesmidzina, būs jāiet vārīt...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #1064 : 2026. gada 11. jūlijs, 18:26:32 »
Vēl jau ir aunazirņi, buļļpierītes, runčpautiņi, kaķpēdiņas, gaiļbikši, vēršmēles, zirgskābenes un suņuburkšķi.